1

Patru solicitări în două ore

Oameni care dau viață

Ei fac diferența dintre viațăși moarte. Sunt pregătiți sămenținăfuncțiile vitale. Salveazăzeci de oameni. 24 de ore din 24 sunt la datorie. Aceștia sunt membrii echipajului SMURD.

Ziua de 12 februarie a.c. a fost una extrem de grea pentru echipajul SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență”General Magheru” al județului Vâlcea.

În jurul orei 11.30, acesta a fost solicitat pentru acordarea de prim ajutor, în cazul unui copil pe nume Vasile G. în vârstăde un an, din comuna Păușești Măglași satul Valea Cheii. În momentul sosirii echipajului la locul intervenției, băiețelul prezenta o plagădeschisăla nivelul piramidei nazale în urma producerii unei lovituri cu un corp dur. Din declarațiile rudelor reiese că acesta se lovise de marginea unei mese din plastic provocându-și singur rana. După ce i-a fost acordat primul ajutor, copilul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea pentru îngrijiri medicale suplimentare.

În aceeași zi, la ora 12.15, membrii echipajului SMURD au fost solicitați din nou pentru a acorda primul ajutor unei persoane pe nume GheorghițăP. în vârstăde 61 de ani din comuna Lungești. Bătrânul a fost găsit în casă, în stare de semiconștiență. Acesta a primit îngrijiri medicale preliminarii, acordate în colaborare cu personalul medical de pe ambulanță, După care a fost transportat la Spitalul Orășenesc Drăgășani pentru investigații suplimentare.

Câteva minute mai târziu, la ora 13.12, membrii echipajului SMURD au fost solicitați pentru a acorda primului ajutor în cazul Elenei O. în vârstăde 12 ani din Băile Olănești. În momentul sosirii la locul intervenției, copila prezenta dureri în zona femurului drept, fiind suspectăde prezenta unei fracturi. Aceasta a fost monitorizată, imobilizată, După care i s-a aplicat o atelă. Ulterior pacienta a fost transportatăla Spitalul Județean de UrgențăVâlcea.

La ora 13.20, membrii echipajului SMURD au fost solicitați pentru a patra oarăpentru acordarea de prim ajutor în cazul lui Ioan G. în vârstăde 77 de ani din Drăgășani, strada Ferdinand Bloc 35. Acesta a fost găsit în stare de comă. I s-a acordat primul ajutor în colaborare cu membrii echipajului de ambulanță, După care acesta a fost transportat de urgențăla Spitalul Orășenesc Drăgășani.