Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltencele lui Voina au ajuns la Constanța

 Handbal feminin

” cu gândul la Liga Campionilor, chimistele aleargăpe plaja de la „Mamaia” și fac recuperare la hotelul lui Hagi

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au început în trombăcantonamentul centralizat de la Constanța. Elevele lui Radu Voina au două antrenamente zilnice, de regulăunul dimineața pe plajăși cel de-al doilea la sala sporturilor din Constanța. De asemenea, campioanele au programate în timpul șederii pe litoral două ample ședințe de refacere, ambele la Hotelul Yaki patronat de fostul mare fotbalist, Gică Hagi. În timpul celor zece zile pe care le vor sta la Constanța, oltencele nu joacă nici măcar un meci amical, tehnicienii punând baza pe refacere și acumulare fizică . „Totul este la superlativ. Sper ca și timpul săne ajute, ședințele de pe plajăfiind foarte importante. Mergem fie pe Plaja Modern din Constanța, fie în Stațiunea Mamaia și vreau săspun că fetele sunt recunoscute de toată lumea, au galerie pe margine când aleargă. Oamenii vor și autografe, din păcate nu este timp și pentru așa ceva. În mod normal handbalistele pot face și plajădacă își doresc dar toate vin După vacanțăși preferăsăse odihnească în timpul liber pe care-l au”, spune vicepreședintele chimist, Petre Berbecaru. Oficialii vâlceni sunt foarte mulțumiți de rezultatele muncii preparatorului fizic, francezul Frank Kuhn, acesta fiind primul profesionist în domeniu la care apeleazăOltchim. „Face treabănu bună, foarte bună. A testat toate fetele, pe rând. Fiecare dintre ele are un program separat pentru tot restul anului. Acum știm despre fiecare jucă toare ce capacitate de efort are, cât mai trebuie sălucreze. Este foarte bine documentat, este un adevărat profesionist. Și când aleargăfetele au la picioare ceasuri speciale de pe care Frank Kuhn își culege datele.”, concluzioneazăBerbecaru.

Luca a preluat banderola

Conducerea Clubului Sportiv Oltchim a avut o întâlnire cu tehnicienii și handbalistele echipei campioane, prilej cu care s-au tratat obiectivele și s-a semnat noul regulament de ordine interioară. Handbalistele antrenate de Radu Voina au fost informate că obiectivele sunt cucerirea titlului național și a Cupei României, în cazul în care această competiție se va disputa și accederea în finala Ligii Campionilor Europeni. De asemenea, s-a stabilit ca banderola de că pitan al echipei săfie preluatăde la Luminița Huțupan Dinu, retrasădin activitate, de Steluța Luca, decanul de vârstăal campioanei României. În lipsa Steluței, Valentina Ardean Elisei va fi că pitan. Steluța Luca a declarat că nu va mai reveni asupra deciziei de a se retrage de la echipa naționalăde handbal feminin, chiar dacă este antrenatăși la club de selecționerul Radu Voina: „Din punctul meu de vedere capitolul naționalăeste închis. M-am retras oficial la Trofeul Carpați de anul trecut și nu voi reveni asupra deciziei. Mi-a fost greu să mădespart de națională, îmi este în continuare greu, dar asta este viața, măvoi concentra numai asupra meciurilor Oltchimului. Are cine măînlocui la națională.” Luca a mai spus că nimeni nu ar fi putut săo convingăsăjoace pentru altănaționalădecât cea a României: „Indiferent ce propuneri aș fi primit, eu nu acceptam niciodatăsăjoc decât pentru România. Fiecare convocare a fost pentru mine o adevăratămândrie și nu m-aș fi simțit în largul meu săjoc pentru o altățară . Nu condamn pe nimeni, sănu se înțeleagăgreșit dar așa sunt eu.” Steluța Luca s-a născut la 20 aprilie 1975 și a debutat la nivelul echipelor naționale în 1992. Ea a reușit șapte participări consecutive la Campionatele Mondiale, patru participări la Campionatele Europene și una la Jocurile Olimpice (Sydney – 2000). Handbalista, care a jucat 206 meciuri pentru România, are în palmares un titlu de campioanămondialăde tineret (1995) și este vicecampioanămondialăde senioare (Rusia – 2005).

Altfel, președintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, spune că și la Vâlcea se simte criza Financiară : „În acest sezon lotul va fi format din 22 de jucă toare dintre care una este însă rcinată, Tereza Tamaș Pâslaru, Față de campionatul trecut în care am avut un lot de 26 de handbaliste. La perioada de criză, prin care trece sportul românesc și, normal, și handbalul feminin din România, trebuie săne adaptăm și noi”.

Soțul Paulei Rădulescu este tot portar

Soțul portăriței Paula Rădulescu Ungureanu va evolua în sezonul următor la formația de Liga a III-a, FC Oltchim. Marian Ungureanu are 29 de ani, este portar și s-a prezentat, deja, la echipa antrenatăde Marian Deaconescu, cu care va pleca în cantonamentul din această vară. Nu a mai jucat de ceva ani buni, dar este un portar bun. Mi-a plăcut de el, este în formă bună, are reflexe, se pregătește foarte bine, nu este dușman, așa cum se spune în fotbal. Cred că va putea fi o soluție pentru noi”, spune tehnicianul formației FC Oltchim. „Îmi place fotbalul, măvoi pregăti așa cum trebuie și voi face totul ca săprind poarta”, spune Marian Ungureanu care a jucat în eșaloane inferioare din Ungaria și Croația și în România la ICIM Brasov și Mureșul Deva.