1

Oltchim debuteazăla Podgorica

Handbal feminin, Liga Campionilor

chimistele se pot apropia de semifinale dacă se impun în fața luji Buducnost

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va debuta duminică în Grupa principală2 a Ligii Campionilor Europeni pe terenul unui adversar incomod, Buducnost Podgorica. Formația pe care oltencele o învingeau de două ori în ediția trecutăa competiției are o altăFață și a reușit să elimine din cursăuna din favoritele la cucerirea trofeului, FCK Copenhaga din Danemarca. Elevele lui Ivica Rimanic part favorite la victorie sau măcar la un rezultat de egalitate dar vor avea de înfruntat nu numai o echipămuntenegreanăarțăgoasăci și un public pătimaș, aproximativ 7000 de4 spectatori urmând săasiste la întâlnire. Din păcate, Oltchim are probleme de lot, extrema Elena Avădanii fiind accidentată, Steluța Luca având și ea mici probleme medicale. Meciul de duminică va fi arbitrat de o brigadădin Ucraina formatădin Valentyn Vakula și Aleksandr Liudovyk. Observator din partea Federației Europene de Handbal va fi olandezul Ton Meijers. În cealaltăpartidăa Grupei 2, ETO Gyor se deplaseazăla Ljubljana pentru meciul cu Krim, formația româncei Simona Spiridon având șanse mari la un succes.

În cealaltăgrupăHypo Viena se deplasdeazăla Koprivnika iar Viborg la Ikast, în duelul danez al Ligii Campionilor Europeni.

Grupa 1: Hypo, Podravka, Viborg, Ikast

Etapa I

Podravka – Hypo

Ikast – Viborg

Grupa 2: Oltchim, Gyor, Buducnost, Krim
Etapa I

Buducnost Podgorica – Oltchim (7 februarie)

Krim Llubljana – ETO Gyor

două transferuri din Ucraina

Oltchim a transferat pentru Liga Campionilor două handbaliste din Ucraina, ambele componente de bazăale naționalei țării lor, Regina Shymkute și Anastasia Pidpalova. „Nasti” s-a antrenat deja sub comanda lui Ivica Rimanic, are 26 de ani și 1,92 metri și este componentăde bazăa naționalei Ucrainei. Pidpalova a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2011. Regina Shymkute are 23 de ani, evolueazăpe postul de centru și vine de la formația din Ucraina, SC Galytchanka. Din păcate, ele nu pot fi folosite nici în meciul din Muntenegru și nici în derbiul de la Brașov pentru că orficialii chimiști nu au primit în timp util actele de transfer.

Oltchim Râmnicu Vâlcea – HCM Baia Mare 35-28 (20-12)

Sala Sporturilor „Traian”, spectatori 500

Au arbitrat Gheorge Spătaru și Liviu Candidatu (ambii din Alexandria)

Au evoluat echipele:

Oltchim: Huțupan, Tolnai – Lecușanu – 6, Maier – 1, Elisei – 7, Luca – 5, Manea – 6, Szucs – 1, Meiroșu – 1, Cherăscu – 1, Gatzel – 3, Borbaș – 1, Vădineanu – 3, Îăcă lie. Antrenor Ivica Rimanic.

HCM: Cetățeanu, Popovici – Mihalschi – 8, Pomohaci – 2, Geiger – 4, Balint – 4, A. Amariei – 4, Vârtic – 1, Oșan – 1, Dobromir – 2, Tătar – 2, Nechita, Vulturar. Antrenor Ioan Băban.

Vlad Soare