Alo, Ambulanța?
În seara de 19 mai, Ramona Tudor, o tânărăde numai 20 ani, din că limănești a văzut moartea cu ochii. În jurul orei 22.40, întorcându-se de la niște prieteni, aceasta tocmai traversa strada, pe trecerea de pietoni, când a fost lovităbrusc de o mașinăși proiectatăaproape 15 metri pe stradă. După impact, fără să-i pese de ceea ce s-a întâmplat, șoferul care a accidentat-o pe tânărăși-a continuat drumul că tre Sibiu, părăsind astfel locul accidentului. Nu a avut nici cel mai elementar simț al responsabilității, ca sănu mai vorbim de mila creștinească , despre care probabil că nici nu a auzit. Tânărul aflat la volanul mașinii și-a continuat așadar cursa fără ca măcar săoprească . Ramona a fost grav rănită. Martorii accidentului rutier au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112, anunțând producea accidentului și solicitând o ambulanță.
35 de minute pentru o viață
De aici a început calvarul, atât pentru tânăra aflatăpe șosea, în stare de inconștiență, cât și pentru cei care doreau din răsputeri săo ajute, chinuindu-se săo ținăîn viață. Minutele s-au scurs și nici urmăde salvare. Abia După 35 de minute a apărut și ambulanța. Supărați pe faptul că au trebuit săaștepte atât de mult, oamenii, într-un prim impuls, au sărit să-l batăpe șofer. Și aveau perfectădreptate, dacă stăm săne gândim că de la Râmnicu Vâlcea până la că limănești o ambulanțănu poate face mai mult de 15 minute, asta în cazul în care, cu ajutorul semnalelor acustice și sonore, își poate face loc sătreacă . Noi știm că Serviciul Județean de Ambulanțătrece printr-o crizăFinanciară accentuată, salariații aflându-se în această perioadă în grevăjaponeză, dar totuși când este vorba de viața unui om, criza, greva și toate celelalte probleme nu mai contează.
„Asta e ambulanță, nu avion!”
Contactat telefonic, medicul Paul Podărelu, director medical al Serviciului Județean de AmbulanțăVâlcea ne-a declarat: „Știu despre accidentul de asearăde la că limănești. Eu nu am fost de serviciu, dar mi s-a adus la cunoștință. Echipajul de pe salvare s-a plâns că a fost agresat, umilit. Nu este prima datăcând se întâmplăașa ceva. Noi suntem obișnuiți cu astfel de cazuri. Chiar și eu personal am pățit-o. Este foarte adevărat că pentru cei care sunt alături de o persoanăcare are nevoie de ajutor medical, minutele sunt interminabile. Văspun că la două minute După ce am fost anunțați, ambulanța a plecat din curtea parcului auto. Am verificat înregistrarea audio. Dispeceratul a fost pur și simplu agresat psihic. Se suna din 10 în 10 secunde pentru a fi jigniți, agresați verbal, înjurați. Am putea chiar să-i dăm în judecatăpe cei care au procedat astfel. Îineam telefonul ocupat pentru a asculta jignirile acestor oameni. Așa ceva nu este posibil. Suntem acuzați pe nedrept. Oamenii noștri merg cu 150-160 km. pe oră, punându-și viețile în pericol. Dar acest lucru nu are importanță. Ce putem face mai mult? Asta e ambulanțănu avion!”.
două capete de acuzare pentru șoferul laș
până la urmă, Ramona Tudor a ajuns la Spitalul Județean Vâlcea unde a fost preluatăa medicii din cadrul Unității Primiri Urgențe. Aceasta a fost diagnosticatăcu fracturăiscopubiană, fiind internatăîn secția Ortopedie.
Tânărul care a fugit de la locul accidentului a fost prins la Câineni. Este vorba de Cristian Dobrică , de 27 de ani, din orașul Buftea, județul Ilfov. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. În continuare, se efectueazăcercetări, tânărul trebuind sărăspundăpenal atât pentru producerea accidentului de circulație, cât pentru și fuga de la locul faptei.
Lasă un comentariu