Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O nouăloviturăde stat?

” Coaliția anti-Băsescu ne pregătește un decembrie roșu

MOTO: Un fost șef de la CIA spunea că „dacă știi cum și cu ce sămanipulezi atenția cetățeanului, și pui în stânga lui un spectacol de circ, nu o săobserve portavionul din dreapta lui”

„În 2009, fiind an electoral, grija noastrăa fost săalimentăm puternic apariția unui contracandidat puternic pentru actualul președinte, care avea o cotămare de popularitate, și am reușit. Mult mai ușor și mai ieftin decât ne imaginam”.

„Noi doar am alimentat ascensiunea unui oponent puternic pentru Băsescu și restul l-a făcut mass-media și naivitatea voastră, de la sine”.

Suntem lucrați metodic, ca la carte, pentru a ni se fura casele și apartamentele și, mai ales, pentru a ne îndatora pe viațăbăncilor, exact ca în America, în vreme ce noi suntem ținuți în tranșăde circul patetic al unui PSD care nu vrea săaccepte rezultatele alegerilor. Ni se spune în Față ce ne-au făcut băncile și ce ne vor mai face, dacă nu ne trezim repede. În vreme ce românii sunt hipnotizați de campania electorală, se trag sforile de că tre grupurile financiare care se pregătesc săcumpere activele majore ale țării, în regim de solduri. Văinvităm săurmăriți o discuție purtatăcu un bancher, pe tema scenariului pentru 2010, și vălăsăm sătrageți singuri concluziile. Nu conteazăbanca unde lucreazăacest om, ci pur și simplu, strategia amplă, pusăla cale peste capetele noastre, care par sănu se mai dezlipească de manipulările și circul campaniei electorale.

Oficina de spionaj Stratfor (front al CIA) a prognosticat, pentru România, revolte de stradăîn Decembrie. Dezordinea e programată. Ce-i mai rău, este că politicienii tac, cu notabila excepție a unui român adevărat care a inițiat o discuție pe tema situației prezente și viitoare a României, cu un bancher american. Citiți cu atenție interviul și raportați-l la realitatea de din afara casei. Acum, că știm care e planul de distrugere, vom juca cuminți După el, sărind la beregatele unii altora sau vom petrece postul Crăciunului în liniște, mergând mai mult la biserică și rugându-ne pentru pacea țării?

” Reporter: Cum privește banca și grupul financiar din care faceți parte, ce se întâmplăîn România, în plan economic și politic?

” Bancher: Suntem încordați însă extrem de motivați, întrucât așteptăm producerea momentului la care lucrăm de circa 10 luni de zile. Banca noastrăși-a redus extrem de mult expunerea în România, a închis robinetul creditării, și am trimis că tre headquarter-ul grupului, cât de multămonedăeuro am putut. Repet, așteptăm acum producerea rezultatului muncii noastre, în cadrul unui plan la care participăextrem de multe grupuri financiare și bancare externe.

” Reporter: Adică concret în ce constă acest rezultat pe care îl așteptați? Sperați în revenirea economică a țării? Veți relua creditarea?

” Bancher: Naivitatea este o slăbiciune de caracter a românilor. Măîntrebi dacă sperăm în revenirea economică a țării? Păi noi speculăm și vom câștiga enorm de mulți bani, tocmai în momentul în care economia naționalăromânească , va atinge fundul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de creșterile economice din 2010 sunt lansate concertat de analiști, pentru că aceasta este parte a strategiei noastre, pentru a ne maximiza profitul pe care îl vom face, când balonul speculativ imobiliar și al cursului valutar ne va indica faptul că suntem pe trendul câștigului maxim. Măîntrebi dacă vom relua creditarea? Creditarea în România s-a făcut cu cap. Este adevărat, că și guvernarea din 2007-2008 (guvernul Tăriceanu – n.r.) ne-a ajutat enorm, atunci când ne-am consolidat și ne-am asigurat prin intermediul creditului de consum, dependența totalăa populației active, a forței de muncă românești.

” Reporter: În se sens v-ați asigurat dependența lor totală?

” Bancher: Simplu, populația României și românul în general, are un singur bun de preț, care ne intereseazăpe noi bancherii: activele imobiliare. Mai existăși forța de muncă a individului, însă aceasta, După ce l-ai prins în mreje, este utilăde speculat, pentru că acel individ va munci perpetuu pentru noi. Trebuia săajungem cumva la aceste active imobiliare ale românilor. Normele BNR și legile nu ne permiteau săputem acorda în masă, credite ipotecare, plus că aceste credite ipotecare nu erau 100% avantajoase pentru noi. Așa, că am profitat de lentoarea în decizie a BNR și am investit masiv în publicitate pe segmentul creditului de consum. Știam încă de la bun început, faptul că , cei că rora le acordăm credite de consum nu vor avea resurse săle restituie, astfel, încât, coroborat cu faptul că , știam din 2008, că această crizăFinanciară va lovi și România, am calculat totul extrem de bine. Nu trebuia săfii geniu bancar, ca săîți dai seama că într-o țară precum a voastră, pur și simplu, efectele crizei urmau săfie devastatoare pentru că nu mai produceați nimic, piețele emergente sunt dominate de multinaționale, legate de grupurile financiare și bancare pe care noi le reprezentăm și urma săaveți în 2009 un an electoral în care, pe fondul disputelor politice, era de anticipat că văveți săpa singuri groapa. La acest din urmăpunct recunosc că a trebuit săne implică m; și asta pentru că , dacă în 2008, actualul președinte avea o cotăde popularitate de vreo 60%, noi trebuia săîncingem campania, pentru a împinge politicienii săia măsurile pe care noi le așteptam.

” Reporter: Ce măsuri așteptați săia politicienii? Spuneți că ați manipulat partidele ca săvăatingeți scopul economic?

” Bancher: Hai săne gândim puțin. Noi nu a trebuit decât săîncingem spiritele și săcreăm un cadru în care, oponentul în alegeri al actualului președinte, sărecupereze handicapul de imagine, astfel încât sădăm românilor și politicienilor impresia unei lupte strânse. Iar de aici până la luptele politice din Parlament, care au întunecat mințile tuturor partidelor, a fost doar un pas, însă decisiv a fost momentul în care România a rămas fără Guvern. Atunci, și acum, în acest moment, orice guvern ce se va forma este legat ombilical și total la mâna noastră, întrucât, are nevoie de banii noștri, pentru a plăti salariile, pensiile etc. Voi v-ați ales cu spectacolul din presă , noi ne alegem cu banii și câștigurile. Practic România este a noastră, iar dependența voastrăde noi va deveni totală. Actualul președinte ne-a pus puțin în dificultate, atunci când a venit cu guvernul PSD-PDL, pentru că ceea ce noi ne doream era instabilitate economică și politică . A trebuit săpresă m extrem de mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental săse producă , săcadăguvernul, săse amâne sosirea tranșei de bani de la FMI, însă până la urmă, cunoscând mentalitatea colerică românească , am reușit.

” Reporter: Nu îmi vine săcred. Devine evident că suntem naivi și stârnim furtuni în paharul cu apă. Hai sărevenim puțin la acea legăturăîntre casele românilor și creditul de consum.

” Bancher: Îți spuneam că în 2008, am dat masiv credite de consum. Am dat bugetarilor, am dat angajaților din sectorul privat. Atracția era mare, întrucât nu trebuiau săprezinte garanții, însă noi știam că în 2009, ne vom atinge scopul. Și, în 2009, într-adevăr, pe fondul crizei economice, au explodat restanțierii. Asta înseamnă că oamenii nu și-au plătit ratele că tre bănci, iar noi am trecut la executare silită. Aici am avut iar nevoie săne concertăm eforturile, astfel încât, sănu existe grupuri financiare românești, companii sau persoane private, care săne strice planurile, întrucât riscam săne trezim că vin săcumpere activele imobiliare scoase la vânzare. Așa că a trebuit sălovim și mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii de afaceri săse lupte pentru supraviețuire și sănu aibălichidități pentru a cumpăra nimic. A trebuit să-i facem sădevinăpreocupați de grija zilei de mâine și, sub teama falimentului, ne-am eliminat competitorii. Șeful BRD Societe Generale spunea într-un ziar românesc că este momentul săne eliminăm competitorii. Exact asta facem, văeliminăm din jocurile economice din propria voastrățară .

” Reporter: Ați eliminat concurența autohtonă, blocând creditarea pentru firme și blocând piața executărilor silite?

” Bancher: Corect. Și nu a fost greu. Pe o piațăinternăgâtuităde blocajul financiar, firmele românești au fost sufocate de lipsa lichidităților, iar guvernul din 2009 a fost lăsat fără nicio posibilitate de a asigura resursele financiare. Dacă într-o țară guvernul nu are bani pe care să-i injecteze în economia națională, iar noi bancherii văblocă m accesul la credite, firmele ajung fix ca o grădinăde flori, expusăarșiței zilnice, pe care nu o mai udănimeni și care până la urmăva muri. De aceea spuneam că a trebuit săne agităm puțin pentru a împiedica acest guvern din 2009 săpunăîn aplicare măsurile economice și săabatem atenția asupra luptei din campania electorală. După ce ne-am asigurat că pur și simplu nu va exista riscul săaparăintruși care săcumpere activele imobiliare, case, terenuri, scoase la vânzare de executorii noștri bancari, am început sătrimitem pe bandărulantădosarele celor care au luat credite de consum, că tre executori. Nimeni nu a sesizat că nu ne interesa de fapt săle vindem casele, ci sămanipulăm piața imobiliară, săo tragem în jos, asigurându-ne în același timp, ca la momentul potrivit, când curba prăbușirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel, grupurile financiare din țările noastre de origine săcumpere masiv și la prețuri de nimic aceste active. Te asigur că în 2010, un apartament cu trei camere, care în 2008 era evaluat la 150.000 euro, va fi scos la vânzare, la executare silită, la prețuri de sub 30.000 de euro și nu va veni nimeni săcumpere, pentru că în 2010 toți vor fi preocupați săținăbani deoparte pentru ziua de mâine. Va fi momentul perfect săcumpărăm totul pe nimic. Românii vor deveni chiriași în propriile case, pentru că acesta a și fost obiectivul nostru primordial, și anume, achizițiile la prețuri infime. Pentru asta era obligatoriu săducem piața imobiliarăla un maxim, pentru că pe fondul prăbușirii acesteia, noi săculegem caimacul. Și la plan se adaugăși presiunea pe moneda voastrănațională.

” Reporter: Ce presiune? Văd acum că leul se întărește, deși, într-o țară care nu produce nimic, aflatăîn criza politică , lovităde criza Financiară , nu îmi explic care poate fi suportul de întărire a leului.

” Bancher: Păi este vorba de aceeași rețetă, care se învațăla orice curs de MBA. Așa cum piața imobiliarăa fost dusăde noi la maximuri ireale, pentru că trebuia săvădăm credite la valori foarte mari, ca săaveți pe următorii 30-40 de plătit rate uriașe că tre noi, pentru a deveni în acest interval de timp, atât proprietarii caselor voastre, dar și asigurându-ne că veți munci voi și familiile voastre pentru noi, pentru a plăti aceste rate ireale, tot așa, bula speculativăa monedei naționale trebuie manipulată, însă în sens invers. În cazul speculațiilor pe monedănațională, trebuie săducem leul la un nivel minim, cât mai mic posibil, lăsându-l apoi săexplodeze, săurce la valori mari, valori reale, undeva că tre peste 5 ron pentru un euro. Adică vom face euro atât de scump, încât sănu văputeți permite săcumpărați activele imobiliare scoase la executare silită, nici când ele vor avea valori în euro, relativ mici, dar și pentru că , micimea salariilor românilor, salarii plătite în lei, săfacă din rata că tre bancă , un coșmar al vieții de zi cu zi. Totul legal, profitând de naivitatea generală, de luptele politice și de tot acest context românesc, care din 2006 lucreazăpentru noi și în interesul nostru.

” Reporter: Așadar totul este componentăa unui plan. Când va fi detonat?

” Bancher: În ciuda galopului înregistrat de alte active din aceeași clasăde risc în ultimele zece luni, leul nu are cum săparticipe la această revenire, fiind evident, pentru orice începător, că este totul o bulăspeculativă. „Investitorii urmăresc cu îngrijorare mai întâi derularea acordului cu Fondul Monetar Internațional, iar mai apoi turbulențele de pe scena politică „, spune Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintre cele mai mari bănci de investiții britanice. El considerăcă euro ar putea săcoboare spre 4,1 lei. Balon de săpun, care este un element al șarjei finale de cumpărare a României la OUTLET (centru comercial de prețuri mici – n.r.). Pentru că de fapt, prin încingerea campaniei electorale, noi avem acoperirea perfectăcă nimeni nu mai are timp săne strice planurile.

” Reporter: Ce veți face cu atâtea active, cu casele românilor?

” Bancher: Păi, este esențial săcontrolăm aceste active, întrucât, ele sunt o monedăde tranzacționare pe piețele internaționale. Uitați-văla Dubai, acolo unde expunerile băncilor noastre se lovesc de nevoia de a acoperi pierderile. Pierderile se acoperăprin creșterea ritmului de exploatare a muncii celor care au credite la bănci. Ei trebuie constrânși sălucreze mai mult și săplătească rate mai mari că tre noi. Având în mânăbunul cel mai de preț al unui om, locuința, acesta va munci pentru noi. Recreem astfel sistemul sclavagist perfect, în care aparența de libertate, în care mintea și atenția cetățeanului sunt atrase de lupta politică , fără ca cineva sămai aibătimp săse gândească la ce li se întâmplăcu adevărat. Iar când se vor trezi, va fi de fapt foarte târziu. Nouăne trebuie săexploatăm forța de muncă a voastră, săvăîmpingem sămunciți mai mult ca săne plătiți nouămai mult.

” Reporter: Mai am o singurăîntrebare. Spuneți că ați contribuit la încingerea campaniei electorale, pentru că trebuia săsădiți sămânța unei confruntări politice puternice, întrucât instabilitatea politică era necesară. Concret, ați plătit politicieni români săpunăumărul la actuala crizăpolitică ?

” Bancher: În mod evident, în 2007 și 2008 am sprijinit și susținut politicieni care aveau acces la frâiele guvernării, ca săfim lăsați săderulăm amplul program de acordare masivăa creditelor de consum. În 2009, fiind an electoral, grija noastrăa fost săalimentăm puternic apariția unui contracandidat puternic pentru actualul președinte, care avea o cotămare de popularitate, și am reușit. Mult mai ușor și mai ieftin decât ne imaginăm. Săne înțelegem: nouănu ne pasăcine va ieși președinte, pentru că sunteți la mâna noastră, în plan guvernamental. A fost mai ușor pentru că , aveți în România o pasiune extrem de mare, săvăconsumați energiile fix în direcțiile care nu văaduc avantaje, care văîngroapășansele la un viitor mai bun. Suntem și noi uimiți de modul în care, marea masăa jurnaliștilor ne-au făcut misiunea mult mai ușoară, implicându-se în această campanie electoralăemoțional, doar pe fondul ideii că actualul vostru președinte trebuie dat jos, fără săaibăniciun fel de viziune economică asupra realității. Noi doar am alimentat ascensiunea unui oponent puternic pentru Băsescu și restul l-a făcut mass-media și naivitatea voastră, de la sine. Anul 2010 va aduce și răsplata pentru munca depusăde noi în ultimii 4 ani, pentru că vom aduce România la statutul de țară total și, cel mai important, ireversibil dependentă, de frâiele complicatului sistem financiar-bancar mondial. Nu vreau săpar cinic însă , în 1989, toate activele țării erau ale clasei proletare, adică de fapt ale nimănui, fiind controlate de o mânăde oameni care decideau în această țară și pentru a că ror bunăstare, muncea întreaga națiune. La 20 de ani, veți fi ajuns fix în aceeași situație, adică nimic nu va mai fi în proprietatea voastrăși veți munci săvăplătiți datoriile. Iar economia naționalăva fi dominatăde multinaționale, controlat, indirect, tot de noi, în vreme ce falimentele firmelor românești, deținute de români, vor continua și în 2010. fără finanțare, fără credite și cu un guvern care nu are resurse financiare, nu existășanse de supraviețuire. Astfel încât, tinerii români vor avea doar douăopțiuni: angajați la stat sau angajați la multinaționalele străine. În ambele variante, numai noi câștigăm.”

Andrei Bacalu