Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O funcționarăde la Finanțe, arestată de procurorii DNA

 George DUMCOM, din nou După gratii

Miercuri, 12 noiembrie a.c., o funcționarăde la Administrația Finanțelor Publice a municipiului Rm.Vâlcea – Serviciul de Colectare și Executare Silităa Persoanelor Juridice, Tania Olteanu și omul de afaceri Gheorghe Dumitrescu au primit mandate de arestare preventivăpentru o perioadă de 15 zile, înainte fiind reținuți de procurorii DNA pentru 24 de ore. Cei doi sunt acuzați de trafic de influențăși cumpărare de influență, în formă continuată.

Procurorii DNA erau pe urmele celor doi încă din luna iunie 2008, când Gheorghe Dumitrescu a oferit suma de 2.000 euro în echivalent lei unei persoane fizice pentru a interveni pe lângă funcționari ai Gărzii Financiare – Secția Argeș în scopul de a nu-i aplica o sancțiune contravenționalăla regimul produselor accizabile și pentru a nu-i confisca un autoturism. Funcționara de la Finanțe a primit în data de 11 noiembrie 2008 de la Dumitrescu suma de 10.000 euro pentru a interveni pe lângă un magistrat de la Curtea de Apel Pitești, ca să-l determine săanuleze în instanțăun raport emis de că tre Direcția Generalăde Accize și Operațiuni Vamale Craiova. această anulare ar fi avut drept consecințăînlăturarea tuturor măsurilor de executare a unei firme în care Dumitrescu Gheorghe are calitatea de asociat majoritar. Tania Olteanu a fost prinsăîn flagrant După ce a primit suma respectivă.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupție au colaborat cu ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Direcției Generale de Informații și Protecție Internă.