Acasă Arhiva 2 O funcționarăde la Finanțe, acuzatăde trafic de influență

O funcționarăde la Finanțe, acuzatăde trafic de influență

George DUMCOM, din nou După gratii

Procurorii DNA au finalizat cercetările în cazul funcționarei de la Finanțe și a omului de afaceri Gheorghe Dumitrescu. În sarcina celor doi s-a reținut infracțiunea de trafic de influență. Alături de ei, au mai fost trimiși în judecatăcu aceleași învinuiri Adrian că praru, șef Serviciu Juridic din Administrația Finanțelor Publice Vâlcea și Ilie Manuel Bărbulescu. Reamintim că miercuri, 12 noiembrie a.c., funcționara Tania Olteanu de la Administrația Finanțelor Publice a municipiului Rm.Vâlcea – Serviciul de Colectare și Executare Silităa Persoanelor Juridice și omul de afaceri Gheorghe Dumitrescu au primit mandate de arestare preventivăpentru o perioadă de 15 zile, înainte fiind reținuți de procurorii DNA pentru 24 de ore.
10.000 euro pentru influențarea unui magistrat

În perioada octombrie – 11 noiembrie 2008, Tania Olteanu și Adrian că praru, în calitate de inspector în cadrul Serviciului Colectare și Executare SilităPersoane Juridice, respectiv șef Serviciu Juridic din Administrația Finanțelor Publice Vâlcea, au pretins și primit suma de 10.000 euro de la Gheorghe Dumitrescu, lăsând săse creadăcă au influențăși pot interveni asupra unui magistrat de la Curtea de Apel Pitești, pentru a-l determina săanuleze în instanțăun raport emis de că tre Direcția Generalăde Accize și Operațiuni Vamale Craiova. această anulare ar fi avut drept consecințăînlăturarea tuturor măsurilor de executare a SC SUPREM COMPANY SRL Rm. Vâlcea, firmăîn care Dumitrescu Gheorghe are calitatea de asociat majoritar.
Astfel, la data de 11 noiembrie 2008, inculpata Olteanu Tania a primit de la inculpatul Dumitrescu Gheorghe suma de 10.000 euro, fiind prinsăîn flagrant de procurorii anticorupție imediat După ce a primit suma respectivă.

De asemenea, la data de 28 mai 2008, inculpatul Bărbulescu Ilie Manuel a primit de la inculpatul Dumitrescu Gheorghe suma de 2.000 euro, în scopul de a interveni pe lângă doi comisari ai Gărzii Financiare – Secția Argeș pentru a-i restitui un autoturism ce fusese confiscat și a-i aplica o sancțiune contravenționalămai blândă, care nu era prevăzutăîn Codul de procedurăfiscală.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.