Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O firmăe bănuităcă are legături cu rețeaua de traficanți de mașini din Maramureș

Descinderi în forță la Vâlcea

Acțiune de amploare a ofițerilor DIICOT și a jandarmeriei, în urmăcu câteva zile. Peste 600 de forțe de ordine, printre care luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenție și de la fosta unitate Acvila și 4 elicoptere au participat la acțiunea care s-a desfășurat în cinci județe – Vâlcea, Cluj, Maramureș, Arad și Timiș.

Descinderile au debutat la primele ore ale dimineții de 16 iulie. Începând cu ora 6.00, simultan în toate cele cinci județe, forțe de ordine impresionante au trecut la capturarea membrilor unei rețele despre care poliția avea informații că vindea utilaje agricole furate din Belgia și Franța.

Descinderile făcute de procurori DIICOT, trupe speciale ale Poliției și de cei de la CrimăOrganizatăpentru destructurarea unei rețele implicate în traficul de utilaje furate din străinătate, joi dimineață, au vizat, în județul nostru, o singurălocație. Aceștia au percheziționat o firmăbănuităcă ar avea legături cu rețeaua traficanților de utilaje din Maramureș. „În Vâlcea a avut loc o singurăpercheziție, la o firmăde unde s-au ridicat mai multe documente de că tre procurorii DIICOT”, ne-a declarat inspectorul Diana Smărăndoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea.

Cele mai multe descinderi au avut loc în localitatea maramureșeanăBorșa. Polițiștii monitorizau rețeaua încă din martie. Se pare că oamenii se ocupau cu aducerea în țară a unor utilaje agricole cu acte false, pe care le vindeau la prețuri mult mai mici, la negru. Valoarea utilajelor confiscate până acum de polițiști depășește un milion de euro. DIICOT a emis un comunicat de presă în care se preciza: „.Investigațiile și activitățile de destructurare a rețelei au fost declanșate de procurorii DIICOT încă din luna martie 2009, când autoritățile

judiciare din Belgia și Franța au sesizat autoritățile române, prin intermediul Eurojust, care a facilitat coordonarea activităților și schimbul de informații în legăturăcu existența unei grupări infracționale din țara noastrăcare sustrăgea repetat, de pe teritoriul acestor state, utilaje de mare forță(excavatoare, macarale, buldozere) folosite în construcțiile de drumuri și imobile..Ulterior, acestea erau transportate pe timp de noapte cu destinația România, fiind folosite trailere speciale, și aduse în special în județul Maramureș, dar și în județele Timiș, Arad, Cluj și Constanta, pentru a fi comercializate sau date în folosințăcontra unor sume de bani”.

A fost pentru prima datăcând Detașamentul Special de Protecție și Intervenție(fosta unitate GSPI „Acvila”- încadratăîn prezent cu luptători selectați din cadrul Jandarmeriei) a fost folosit la o activitate de o asemenea anvergură. Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizatăși Terorism (D.I.I.C.O.T.) și în cooperare cu Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Administrației și Internelor și Gruparea de Jandarmi MobilăCluj-Napoca.