Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„NU ÎMI DAU DEMISIA”

” Președintele PD-L Vâlcea, Dorel Jurcan, spune răspicat:

Decizia Biroului Politic al PD-L i-a pus pe jar pe liderii portocalii din țară , care nu au obținut rezultate la aceste alegeri, măcar la nivelul partidului. La cererea expresă a lui Traian Băsescu, liderii PD-L sunt deciși săfacă curățenie în partid. Este vorba despre o decizie a Biroului de conducere care prevede demiterea fără drept de apel a președinților de organizații care nu au obținut funcția de președinte CJ sau de primar de municipiu de județ ori au obținut cu 5% mai puțin decât scorul PD-L pe țară .

PD-L Vâlcea, pe locul 10 pe țară

Într-o asemenea situație se aflăși liderul PD-L Vâlcea, Dorel Jurcan, care în lupta pentru președinția CJ s-a clasat pe poziția a doua, După pesedistul Ion Cîlea. Cu toate acestea, Jurcan este foarte liniștit și spune că nu are de ce săse teamă. În opinia sa, a îndeplinit două criterii din trei și nu se pune problema demiterii sale. „Nu existănicio decizie a Biroului Politic în acest sens. Din câte știu este o declarație politică a unui lider al PD-L în acest sens, dar informația care a apărut în ziarele centrale este eronată, trunchiată. Unul din liderii noștri sau chiar președintele Traian Băsescu a spus într-o emisiune că ar trebui demiși președinții de organizație care au candidat și nu au câștigat președinția Consiliului Județean. însă , la ora actuală, la nivelul conducerii Partidului Democrat – Liberal existătrei criterii de performanțăla alegerile locale și dacă nu ai îndeplinit cel puțin unul din cele trei conducerea organizației județene intri într-o analiză. Cele trei criterii sunt următoarele: trebuie săcâștigi primăria municipiului reședințăde județ, trebuie săcâștigi președinția Consiliului Județean și trebuie sănu ai cu mai mult de 5% rezultate negative în comparație cu cele obținute de partid. Decizia aceasta a fost luatăînainte de alegeri, iar eu am îndeplinit două din cele trei criterii. Așadar, nu se pune problema săfiu demis. Mai mult, rezultatele mele pe vot politic sunt cu mult deasupra mediei naționale. Îin săvăspun că organizația PD-L Vâlcea se aflăprintre primele 10 pe țară . Nu am mai avut rezultate ca acum niciodată, iar liderii naționali sunt foarte mulțumiți de acest lucru. Deci, nu se pune problema demiterii mele sau a vreunei analize de la Centru. Am fost felicitați chiar.” – ne-a declarat senatorul Dorel Jurcan.

Petre Ungureanu stăla pândă

Deși, la supraFață , lucrurile par a sta bine în sânul organizației PD-L Vâlcea, în realitate, sunt câțiva portocalii care de-abia așteaptăca Jurcan să”cadă” pentru a-i lua locul. Este bine știut faptul că alianța cu PLD-ul lui Stolojan nu a fost înghițităprea bine de oamenii din teritoriu și e limpede că lupta pentru ciolanul puterii este mai aprigăca oricând. Cunoscut ca un tip conflictual și ahtiat După funcții, Petre Ungureanu, spun gurile rele, a început săsape adânc la „rădăcina” senatorului Dorel Jurcan, că ruia și-a propus să-i ia locul de președinte al PD-L Vâlcea. Considerând, eronat de altfel, că ar fi un lider de partid mai potrivit decât Jurcan, Ungureanu a sugerat greilor pedeliști, precum Mircea Gutău și Elena Udrea săse implice mai puțin în activitatea de la județ, pentru a-i oferi astfel uzurpatorului șansa de a face jocuri de culise murdare, concepute pentru detronarea senatorului. Surse demne de încredere din interiorul partidului ne-au informat că , de curând, Ungureanu a făcut un adevărat scandal pe holurile sediului PDL, țipând în gura mare că ar fi mai bine ca Gutău să-și vadăde treburile de la organizația municipalăși să-l lase pe el să-l manipuleze pe Jurcan. Ar fi mai bine ca deputatul Ungureanu săo lase mai moale cu pretențiile de mare șef și sădepunămai mult interes în activitatea Parlamentară , de care s-a ocupat prea puțin în ultima perioadă .

Magda Tolea