Acasă Arhiva 2 Nouă handbaliste și o atletăse bat pentru medaliile din China

Nouă handbaliste și o atletăse bat pentru medaliile din China

Vâlcea are bunăreprezentare la Olimpiadă

Sportul vâlcean va avea zece reprezentanți la viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice de varăcare va începe peste câteva zile în China. Ca de obicei, HC Oltchim , gruparea fanion a județului, ține steagul sus și nouăhandbaliste se vor bate pentru medalii alături de colegele de la echipa naționalăantrenatăde Gheorghe Tadici: Luminița Huțupan Dinu, Tereza Tamaș, Talida Tolnai,Valetina Elisei-Ardean, Ramona Maier, Adriana Olteanu-Nechita, Adina Meiroșu, Valeria Beșe, Narcisa Lecușanu. Valeria Motogna este sportiva pe care delegația olimpică a României a desemnat-o săpoarte drapelul tricolor la festivitatea de deschidere. În plus, o altăjucă toare convocatăde Tadici, Aurelia Stoica Brădeanu, poate fi și ea consideratăvâlceancă , în condițiile în care s-a stabilit în Râmnic După că spătoria cu vâlceanul get-beget Vali Brădeanu. Naționala de handbal feminin a României, singura reprezentantăa sporturilor de echipăîn China, are ca obiectiv cucerirea unei medalii. Altfel, Gheorghe Tadici a anunțat și rezerva pentru Olimpiadă, clujeanca Ani Senocico. Aceasta va trebui săstea în afara satului olimpic și poate intra în teren abia După terminarea primei faze a grupelor. Tricolorele pleacă spre China vineri dimineață.

 

Tadici se bazeazăpe Nechita

 

Tehnicianul Gheorghe Tadici spune că Adriana Nechita, handbalista care a aflat în cantonament despre arestarea soțului său, bănuit de fraude pe internet, a trecut pste momentele dificile: „La început, vestea a marcat-o pe Adriana, dar apoi și-a revenit și a confirmat la meciurile amicale din Franța. Ne punem baza pe ea fără probleme.” Chimia a declarat că -l considerăpe că tălin Olteanu nevinovat și că -I va dedica succesele din China.

 

Ultima Olimpiadăpentru Ionela Târlea

 

Cea de-a zecea sportivăpe care Vâlcea o are la Olimpiadăeste atleta Ionela Târlea. Fosta elevăa Viorică i Enescu este deja medaliatăolimpică , bronz la competiția găzduităîn 2004 de Atena. Vâlceanca a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice și a anunțat că După acțiunea „Beijing” ar putea săse retragădin activitate. Ionela va concura la probele sale favorite, 400 de metri garduri și 200 metri plat. Din păcate, Ionela a fost accidentatăînainte cu o lună de startul Olimpiadei dar a trecut prin momentele mai puțin fericite. „Acum totul este bine, m-a ajutat mult familia. Sper săfiu sănătoasă. Nu dau pronosticuri, din superstiție”, a spus Târlea.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.