Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Noua conducere a Inspectoratului Școlar vrea un alt sediu

PRIORITĂȚI. „fără a supăra pe nimeni, trebuie sărecunoaștem ca în sediul Direcției Județene pentru Tineret ne simțim ca niște chiriași, chiar dacă nu plătim chirie. O posibilitate ar fi reabilitarea Universității din Pitești, care are sediul și în Rm. Vâlcea. Trebuie știut că demersuri în acest sens au fost făcute încă de anul trecut de că tre Florin Smeureanu” – a mai spus Camelia Coroiu

Marți, 31 martie a.c., noua conducere a Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea a fost prezentatăoficial în cadrul unei conferințe de presă . Așadar, așa cum bine se știe, inspector general este Camelia Coroiu – profesor de științe socio-umane în cadrul Colegiului Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani, iar adjuncții săi sunt Gabriela Ene – profesor de matematică al Colegiului „Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea și Relu Rădulescu – inginer la Grup Școlar „Henri Coandă” din Rm. Vâlcea. Pe lângă aceștia, de curând au mai fost numiți în funcție Ion Gava – inspector de management școlar, Adrian Bălășel – inspector cu politici de personal, Ion Vlăsceanu – inspector de discipline tehnice, Doina Apostol – inspector școlar de fizică -chimie și Mariana Lazăr – inspector școlar pentru învățământ special. Fiecare dintre noii inspectori a fost caracterizat de Camelia Coroiu, care a menționat că vor dovedi în scurt timp că sunt o adevăratăechipă. „Obiectivul principal al noii echipe este de a lucra într-un climat organizațional plăcut și destins. Chiar dacă , După Revoluție, cel mai mare câștig al românilor a fost pluralismul politic și economic, trebuie lăsat la o parte, dovedind o transparențătotalănu numai Față de mass – media, ci și Față de cadrele didactice și elevi. Sperăm, ca împreună, săreușim depășirea performanțelor vechii echipe de conducere a Inspectoratului, care trebuie sărecunoaștem că au fost deosebite. Un alt obiectiv important este găsirea unor linii de finanțare care săfaciliteze diferite proiecte, inclusiv cele de amenajare a școlilor și grădinițelor din județ. Pe de altăparte, vom încerca săconvingem profesorii, directorii de școli și de grădinițe, săacceseze fonduri europene. Mai mult, trebuie săvedem și cum vom rezolva problema școlilor din județ care, în acest moment, nu au autorizație sanitarădin simplul motiv ca nu sunt racordate la rețeaua de alimentare cu apă” – a declarat inspectorul general școlar, Camelia Coroiu.

Un obiectiv extrem de important al noii conduceri a Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea este acela de a obține fonduri pentru construirea unui nou sediu. „fără a supăra pe nimeni, trebuie sărecunoaștem ca în sediul Direcției Județene pentru Tineret ne simțim ca niște chiriași, chiar dacă nu plătim chirie. O posibilitate ar fi reabilitarea Universității din Pitești, care are sediul și în Rm. Vâlcea. Trebuie știut că demersuri în acest sens au fost făcute încă de anul trecut de că tre Florin Smeureanu” – a mai spus Camelia Coroiu.