Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NORDUL JUDEÎULUI VOTEAZĂ MIRCEA GEOANĂ

CAMPANIE. Zi de zi, staff-ul de campanie al PSD Vâlcea bate județul în lung și-n lat, încercând săconvingăalegătorii că oferta lor electoralăeste cea mai bunăși că Mircea Geoană- candidatul PSD pentru președinția României, este cea mai bunăsoluție pentru dezvoltarea economică și socialăa țării noastre. În ultima săptămânăde campanie electorală, pesediștii încearcă săacopere toate zonele județului. Astfel că , marți, 1 decembrie a.c., i-a găsit pe social-democrații vâlceni în nordul județului, mai exact în localitățile Racovița, Brezoi, Malaia și Voineasa. Dorind parcă sădea o lecție privind modul în care se ține o campanie electoralăcurată, reprezentanții PSD Vâlcea au mers din casăîn casăpentru a-și susține candidatul. Ei i-au îndemnat pe vâlceni săvoteze așa cum le dicteazăconștiința și sănu se bazeze pe vorbele spuse pe la colț de stradă.

Liberalii și pesediștii, mânăîn mânăla Racovița

Alături de tinerii pesediști, președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a mers din poartăîn poartă, sfătuindu-i pe vâlceni săvoteze cu Mircea Geoană. Perceput ca un politician liniștit, modest, care nu a fost implicat în scandaluri, Ion Cîlea se bucurăde mare încredere printre electoratul din mediul rural. De-a lungul timpului, liderul social-democrat a fost mereu aproape de oameni și i-a ajutat ori de câte ori a fost necesar. Astfel că , el a fost primit cu multăcă ldurăde majoritatea vâlcenilor, care i-au promis că vor vota cu Mircea Geoană. În comuna Racovița, unde primarul face parte din Partidul Național Liberal, oamenii au spus că sunt mulțumiți de noua coaliție și că au convingerea că viitorul premier va face treabăbună. „Pe vremea lui Iliescu îmi aduc aminte că mi-au mărit pensia și am avut un trai bun. Acum mă gândesc că nu am cu ce trăi de pe o zi pe alta. Am muncit o viațăîntreagăpentru ca, acum, la bătrânețe, sănu am ce mânca. Am văzut și eu la televizor cum se ceartăpoliticienii ăștia. Nu mai e vremea de ceartăacum, ne trebuie oameni în fruntea țării care săfacă ceva pentru noi” – ne-a spus Gheorghe Zamfir, din comuna Racovița. În jurul președintelui PSD Vâlcea, Ion Cîlea, s-au strâns zeci de oameni că rora acesta le-a împărțit materiale promoționale cu însemnele PSD.

Ion Cîlea, prezent la dezvelirea statuii „Muncitorului Forestier” din Brezoi

Următorul popas al pesediștilor vâlceni a fost în orașul Brezoi, unde președintele Ion Cîlea a participat la dezvelirea statuii „Muncitorului Forestier”, alături de primarul Robert Schell, statuie realizatăde profesorul Ion Iosif. El a fost primit cu simpatie de brezoieni, că rora le-a promis că , în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Vâlcea, îi va sprijini pentru ca toate proiectele primarului, de dezvoltare economică și socialăa orașului, săfie duse la bun sfârșit. La această manifestare, Ion Cîlea a preferat sămeargăîn calitatea sa de șef al județului, fără a implica partea politică . „Trecem printr-o perioadă grea și de aceea trebuie săfim uniți. Îmi voi da toată silința pentru ca toate proiectele orașului Brezoi săse finalizeze” – a spus Ion Cîlea.

„Am încredere în Mircea Geoană” – ne-a spus o femeie din Malaia

Caravana pesedistăa scos oamenii la poartăîn localitatea Malaia, președintele PSD Vâlcea împărțindu-le pliante cu Mircea Geoană, pixuri și brelocuri. Alături de staff-ul de campanie al PSD au fost și liberalii care au îndemnat oamenii săiasăla vot și săvoteze cu Mircea Geoană. „Îl votăm pentru că el reprezintăviitorul României. Este un om tânăr, diplomat, care poate scoate țara din criză. Am încredere în Mircea Geoană” – ne-a spus o femeie din Malaia. Majoritatea celor cu care Ion Cîlea a stat de vorbăse plângeau de actuala guvernare, de faptul că agricultura țării este la pământ, iar cei de la Putere nu fac nimic pentru a îndrepta acest lucru. „Domne’, actualul președinte al României nu a făcut nimic. A generat doar scandaluri După scandaluri. Toate promisiunile lui că nu vom mai avea corupți în țară sau că va salva agricultura s-au dus la apa Sâmbetei. Cea mai mare problemăpentru noi, țăranii, o reprezintăagricultura. Nu s-a mai pus accent pe agriculturăca altădată. Pe domnul Cîlea îl cunosc de ani buni și știu că este specialist în agricultură. El își dăcu adevărat interesul și cred că , dacă va fi sprijinit, va face treabă. Nu avem alternativă, trebuie sămergem la vot și săvotăm Mircea Geoană” – ne-a declarat nea Marin, din Malaia.

Caravana PSD a scos oamenii la poartă

Următorul popas al pesediștilor vâlceni a fost în localitatea Voineasa. Deși afarăse întunecase, iar frigul îți intra în oase, oamenii au ieșit totuși la porți când au auzit caravana PSD. Conștient de faptul că electoratul nu mai poate fi influențat de vorbe goale și promisiuni fără acoperire, președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, le-a vorbit oamenilor despre necesitatea acordării unei atenții sporite agriculturii, infrastructurii, turismului, educației și sănătății. El le-a mărturisit că pentru toate problemele cu care se confruntă românii în ziua de astăzi, Mircea Geoanăare soluții și programe viabile, pe care le va pune în practică încă din prima zi ca președinte al României. La rândul lor, oamenii din Voineasa i-au primit pe pesediștii vâlceni cu încredere și și-au arătat devotamentul pentru doctrina social-democrată. Sătui deja de discursurile demagogice și promisiunile fără acoperire ale altor politicieni, oamenii le-au mărturisit că vor merge la vot și vor pune ștampila pe cei trei trandafiri. „Ne-au mințit destul până acum domne’, ne-am săturat. Nu mai vrem minciuni și scandaluri. Avem nevoie de liniște. Liniște săne creștem copiii și sămuncim săscoatem țara asta la liman. Agricultura și turismul pot scoate țara asta din criză, dar trebuie săfim și noi sprijiniți. Ne trebuie proiecte de anvergurăcare săfie și puse în aplicare. Și, așa cum v-am mai spus, ne trebuie liniște pentru ca străinii sănu se mai ferească săvinăla noi în țară ” – ne-a spus patronul unei pensiuni din Voineasa.