Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nonvaloarea și incompetența, „atuurile” noilor directori propuși de Alianța PD-L-PSD

” În ultima vreme, se aude tot mai des că Badea va fi înlocuit de Tanislav

Normal 0 21

PRINCIPII ARSE. De fiecare datăcând scena politică se reconfigurează, scaunele directorilor din teritoriu încep săse clatine, iar partidele aflate în arcul de guvernământ fac toate diligențele, de multe ori neținând seama de criteriul competenței, pentru a-și pune pe funcții oamenii lor. Odatăcu „perfectarea” alianței PD-L-PSD, contra naturii așa cum au numit-o mai mulți analiști politici datoritădiferențelor doctrinare majore, fotoliile majorității directori numiți pe vremea orânduirii liberale au devenit locuri fierbinți pentru ocupanții lor.

 

 

Performanța nu mai e un criteriu

 

Unul dintre directorii buni, puținii de altfel, care urmeazăsăfie înlocuit este șeful Direcției Generalăde asistență Socialăși Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea, Nicolae Badea. Schimbările vor veni de sus, având în vedere că direcția aparține Consiliului Județean Vâlcea, condus de social-democratul Ion Cîlea, care și-a pus în gând sănu mai lase în funcții nici picior de liberal. Explicația partenerilor de guvernare cu privire la schimbările pe care intenționeazăsăle facă , a venit seacă și miroase a vendetăpolitică . Așa cum PNL a schimbat tot ce putea schimba în cei patru ani de guvernare, mai ales în 2007 După ruptura de PD-L, pesediștii și pedeliștii simt nevoia și ei sărecupereze.

Principala problemăpe care dorim săo aducem în discuție nu se referăneapărat la această dorință, aproape obsesivăși de necontrolat, de a înlocuii „directorii lor cu directorii noștri”, ci numele, vehiculate de mai multăvreme în presa locală, celor care se vor așeza pe scaunele foștilor șefi de instituții. Cum spuneam, actuala guvernare a demonstrat cu vârf și îndesat acest lucru, principiul competenței pare sănu conteze câtuși de puțin atunci când politicienii momentului își fac listele cu „înlocuitorii”. Ba, mai mult, este atât de apăsat că lcat în picioare încât îți ți se strânge inima.

 

Nu-i drept

 

Tot mai des, în ultima perioadă , a curs multăcernealăîn presă pe această temă, se aude că la DGASPC Vâlcea va veni director nimeni altul decât Constantin Tanislav, patronul publicației Info Puls, ce nu a excelat niciodatăîn meseria de jurnalist, condiția de mediocritate caracterizându-l invariabil. Prin urmare, ne vine greu de crezut, aproape imposibil săcredem vreodatăcă Tanislav ar putea sărevoluționeze – recunoaștem cuvântul este prea forțat – sistemul protecției sociale. Mai grav, considerăm – și e opinia mai multor colegi care conteazăcu adevărat în presă – că va încurca iremediabil treburile în instituție, manifestându-se – nu neapărat din rea voință, ci din nepricepere – distructiv, ceea ce ar putea săducă la un haos de neînchipuit. Între cei doi – Badea și Tanislav – existăo diferențăimensă, pe care ultimul dintre ei nu o mai poate acoperi nici de ar fi săaibămai multe vieți. Actualul director al DGASPC Vâlcea se află, în acest moment, la cea de-a patru facultate, din dorința Continuă de auto-perfecționare și de a înțelege cu acuratețe problemele cu care se confruntă în fiecare zi, prin prisma meseriei pe care o exercită.

până acum, și nu-i poveste, (oricine e interesat poate săverifice aceste lucruri), Nicolae Badea a câștigat zeci de proiecte cu finanțare Europeană , pentru a moderniza centrele din județ care, săfim sinceri, până săse ocupe actualul director al DGASPC arătau ca După război. Ne mirăși ne intrigăînverșunarea cu care Ion Cîlea, despre care am spus mereu că ajutănecontenit și neobosit la dezvoltarea județului, se luptăsă-l punăîn funcție pe Constantin Tanislav, care este la bazăinginer. până la urmă, nici acest lucru nu ar conta prea mult dacă personajul ar fi un „performer”, cum spune englezul, măcar într-un domeniul, ori care ar fi fost el.

Și atunci, cum am putea sănu vedem că PSD-ul, per ansamblu, chiar dacă , atât la nivel național, cât și local, încearcă săscape de eticheta de partid care a promovat și corupți, dar și nonvalori, de fiecare datăcând începe bătălia pentru pozițiile-cheie din administrație scoate de la naftalinănume dintre cele mai nepotrivite pentru funcțiile de conducere.