Acasă Arhiva 2 Noii parlamentari vâlceni au averi de top 300

Noii parlamentari vâlceni au averi de top 300

 Bogați de la primul mandat

AVUÎIE. Parlamentarii vâlceni și-au postat declarațiile de avere pe site-urile Camerei Deputaților dar și a Senatului, la scurt timp După preluarea mandatelor și, potrivit acestora, aceștia dețin nu doar terenuri, case, dividende și conturi bancare, dar și obiecte de artă, bijuterii prețioase și zeci de mii de euro în conturi.

Mazilu – tânăr și bogat

Deputatul PSD, Constantin Mazilu, patronul unei importante firme de construcții, se poate lăuda că este un om bine înstărit. Potrivit declarației sale de avere, acesta deține două terenuri intravilane, situate în comuna Chiajna, ambele dobândite prin cumpărare, unul de 500 metri pătrați, iar celălalt de 1.300 m.p., precum și unul în Lăpușata, care se întinde pe o supraFață de nu mai puțin de 5 mii m.p. Pe lângă cele două terenuri din comuna Chiajna, alesul pesedit mai deține, tot aici, și două case, precum și un apartament, cumpărat în anul 2001, de 98 m.p, aflat pe strada Anton Pann, în Râmnicu Vâlcea. Cu toate că are terenuri și case, Mazilu declarăcă nu are nici măcar o mașină. În schimb, deputatul este fericitul proprietar al unor bijuterii, dobândite între anii 1998 și 2000, care valoreazăexact 30 de mii de euro. Social-democratul a reușit să-și rotunjească veniturile în luna octombrie 2007, când a vândut firmei pe care o deține, Ghecon Construct, un autoturism la prețul de 320 mii lei. Mai exact, deputatul și-a vândut mașina sieși. Tot din declarația sa de avere aflăm că Dan Constantin Mazilu are datorii la trei persoane fizice, toate scadente în 2012, în valoare totalăde 350 mii euro. În calitate de administrator al firmei Ghecon Construct SRL, deputatul a avut, anul trecut, un venit de aproape 35 mii lei, iar din dividende a încasat, în 2008, 364 mii lei.

Cel mai sărac dintre deputați este Buican

Nici deputatul PD-L, Samoil Vâlcu nu se poate plânge de faptul că nu ar fi strâns, până acum, o avere frumușică . Acesta susține, potrivit declarației sale de avere, că deține jumătate dintr-un teren intravilan, situat în orașul că limănești și o cotăde 1/2 dintr-un apartament, pe care l-a achiziționat în anul 1991. Pe lângă acestea, alesul mai este și proprietarul unui spațiu comercial, situat în Râmnic, din care deține jumătate, precum și jumătate dintr-o casăconstruităîn 2008, situatăîn că limănști. Cât despre mașinile deținute, alesul susține că este proprietarul unui Peugeot 206, pe care l-a cumpărat în anul 2006. Venitul său, în anul 2008, a fost de 184 mii lei.

Deputatul PNL, Cristian Buican este, potrivit declarației sale de avere, unul dintre cei mai săraci aleși vâlceni. Acesta declarăcă nu are niciun apartament, în schimb, deține jumătate dintr-un teren agricol de peste 5 mii metri pătrați. Cristian Buican este proprietarul unui Renault, achiziționat în 2000, a unui cvadriciclu Baroosa și al unei remorci de mașină, pe care a cumpărat-i acum doi ani. Anul trecut, deputatul liberal a încasat în calitate de consilier județean aproape 25 mii lei.

Bani la ciorap

Sorin Zamifrescu, deputat PD-L, are, împreunăcu soția, o avere considerabilă. Aceștia dețin 3 terenuri intravilane, unul în Râmnicu Vâlcea, unul în că limănești, și al treilea în Ocnele Mari, precum și un teren agricol în comuna Oltina, județul Constanța. Pe lângă toate aceste proprietăți, cei doi mai au o casăîn Râmnicu Vâlcea, un apartament în București și o casăde vacanțăîn că limănești. Sorin Zamfirescu și soția sa conduc un Smart Two pe care l-au achiziționat în anul 2002, iar bijuteriile familiei sunt evaluate la 7 mii de euro. Deputatul are deschise conturi la mai multe bănci din județ a că ror valoare se ridică la câteva sute de mii lei. Potrivit declarației sale de avere, alesul a împrumutat suma de 150 mii lei de la societatea SC Diana SRL și 100 mii lei de la o persoanăfizică , Constantin Popescu. Venitul său anual și al soției sale, în 2008, este de 71 mii lei. Alesul PSD, Vasile Bleotu, se numărăși el printre deputații cu puținăavere. El este proprietarul a două terenuri agricole. În Drăgășani, parlamentarul are un apartament și o casă, iar în anul 2006 și-a deschis un cont la Banca Transilvania, în valoare de 350 mii lei. Chiar dacă nu are prea multe proprietăți, venitul său din anul 2008, a fost consistent: 251 mii lei.

Parlamentarul PSD, Aurel Vlădoiu, este proprietarul a trei terenuri intravilane situate în Râmnicu Vâlcea o casăde locuit și un apartament. Bijuteriile de familie valoreazăpeste 7 mii de euro. În 2003, alesul și-a deschis un cont de 100 mii lei, iar venitul încasat în 2008 a fost de aproape 53 mii lei.

Frâncu-i cel mai înstărit

Senatorul PNL, Emilian Frâncu, este un personaj politic despre care se poate spune că a pus ceva bani la ciorap de când deține tot felul de demnități publice. În 2004, declarația de avere a lui Emilian Frâncu, era destul de săracă în cifre. Pe atunci, el informa opinia publică că este proprietarul a două terenuri forestiere și două agricole și că deține, pe numele său, un singur apartament și alte două pe numele mamei și soției sale. În declarație mai apărea un depozit de 6 mii euro, precum și o datorie de 16 mii euro. La doar un an de mandat în Parlamentul României, adică în 2005, parlamentarul a strâns, pe lângă terenuri și apartamente, bijuterii, obiecte de artăși cult, precum și colecții de timbre și carte rară(toate achiziționate între anii 1960-2005!), estimate la suma de 420 milioane lei vechi. La rubrica – Plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate, alesul menționeazăcă l-a împrumutat pe Marin Băjău (socrul acestuia – n.r.) cu suma de 6 miliarde lei. La capitolul datorii, Emilian Frâncu scria în declarația sa că are, la Banca Transilvania, un debit de 2 miliarde lei și o ipotecă pe apartament în valoare de 1 miliard lei. Cât despre veniturile încasate, Frâncu a declarat că acesta a avut, în 2005, împreunăcu soția sa, venituri de aproximativ 3,5 miliarde lei. În 2006, conform declarației sale de avere, Emilian Frâncu și-a cumpărat un Ford Focus și a investit 50 milioane lei vechi în bijuterii și 230 milioane lei vechi pentru a-și întregi colecția filatelică și de carte rară. Venitul anual al lui Emilian Frâncu, cumulat cu cel al soției sale s-a ridicat, în 2006, la suma de 158 mii lei noi, cu 16 mii mai mult decât în 2005. Cât despre declarația sa din 2007, aceasta pare trasăla indigo cu cea din anul precedent. Seamănăatât de mult, încât pare copiatăcifrăcu cifrădin cea de acum doi ani. Chiar și venitul a rămas același în 2007, deși, în declarațiile sale precedente el a înregistrat o creștere simțitoare de la an la an. În 2008, venitul anual al senatorului a fost de 60 mii lei. Declarația de avere a senatorului PD-L, Dorel Jurcan, este destul de săracă în bunuri. Potrivit acesteia, el este proprietarul unui teren forestier în Râmnicu Vâlcea, dobândit în anul 2006, în supraFață de 5000 metri pătrați și un apartament situat în municipiu, achiziționat în 1994 de 150 m.p. Tot din declarația de avere a senatorului democrat-liberal aflăm că acesta are un Mercedes ML, fabricat în anul 2003, cumpărat în leasing și că bijuteriile familiei Jurcan valoreazăimpresionanta sumăde 9 mii de euro. Cel mai puțin înstărit dintre senatorii vâlceni este pesedistul Laurențiu Coca. Alesul are un apartament în Râmnic, în supraFață de 79 de metri pătrați, un Mercedes din 1992 și o datorie la BRD de 70 mii lei.

În Parlament nu se resimți criza

Pentru a se asigura că vor avea bani suficienți și în acest an, de curând, plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de Buget pentru anul 2009 cu 134 de voturi pentru, 3 voturi împotrivăși 3 abțineri. Bugetul Camerei a fost stabilit la suma de 301.798 mii lei, cu 22 de procente mai mare decât cel de anul trecut și a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci. Și Senatul și-a votat bugetul, în valoare totalăde 120.582 mii lei. Din această sumă, aproape 50 de mii sunt bani destinați salariilor, iar 22.512 mii lei pentru indemnizațiile de delegare. Bugetul Senatului pentru 2009 este mai mic cu 4,6 procente Față de cel din anul 2008, dar a fost adoptat cu 85 de voturi pentru, 7 voturi împotrivăși 4 abțineri. Aleșii au fost nevoiți sărenunțe la achiziționarea de mașini noi, la televiziunea Parlamentului și la seră, însănu au vrut sărenunțe la club. Clubul Parlamentarilor va fi amenajat în încă perea în care ar fi trebuit săfuncționeze televiziunea și acesta va fi finanțat din cotizațiile membrilor. Aici parlamentarii vor juca biliard, tenis, vor face sport și vor organiza diferite petreceri.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.