Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ni se pregătește ceva!

Criza economică mondialăse amplifică cu fiecare zi ce trece, iar noi începem tot mai mult săresimțim recesiunea economică , că reia marii economiști ai lumii nu reușesc să-i găsească antidot. Sarabanda declinului economic a început-o Tăriceanu, cu mărirea pensiilor și trâmbițarea creșterii economice pe seama banilor remiși de „stranieri”. Asupra acestei aberații a atras atenția Isărescu și alți economiști români cât și membrii ai UE. Degeaba! Bulversarea economiei a început cu mărirea electoralăa pensiilor celor 6 milioane de votanți conștiincioși și asta fără o lege unică de pensionare, în situația actuală, existând o lege pentru cadre militare, alta pentru poliție, alta pentru parlamentari, alta pentru bugetari, alta pentru cap-iși, alta pentru revoluționari, alta pentru minerii lui Ilici și alta pentru fraieri. Economiștii de la Ministerul de Finanțe spun că efectele crizei economice globale se vor resimți, în toată forța lor, în al doilea trimestru al anului viitor.

Falimentele vor lăsa pe drumuri extrem de mulți români. Crizele financiare sunt foarte costisitoare. Cine nu e conștient de asta nu merităsăstea în funcții de conducere la această oră. Citeam că între 1973 și 1997 au avut loc vreo 44 de crize mai mici decât cea care se profilează, care au adus cu ele tot cortegiul de necazuri aferente: scă derea producției industriale, scă derea nivelului de ocupare a forței de muncă , scă derea cheltuielilor publice, creșterea costului vieții, inflație. Categoriile sociale cele mai afectate au fost păturile sărace, care ca întotdeauna au cele mai mult de tras. D-aia se și spune: „bietul om sub vremuri, nu vremurile sub om”. Așa stând lucrurile, în perspectivă, ar trebui săne așteptăm la o crizăcu mult mai mare decât cele 44 de crize mai mici despre care am amintit. Asta din cauza globalizării financiare. Nu degeaba se spune că dacă o bancă din „Licuricia” trage un vânt, miroase până în coliba lui Gheorghe. S-a văzut și la noi când cu atacul asupra leului și acum cu „oculta” care ne vrea disperați și cu limba scoasă. Rusofilii, adică patricienii, guzgănienii, gionălăii iliesco-bomboniști urlau că America e la pământ și că Rusia va fi floarea cea vestităa întregului apus de la răsărit. Mai ziceau că România trebuie săia distanțăde America, că Europa merge cu Rusia, că Băsescu a dus o politică externăcatastrofalăprin relațiile strânse cu America. Și cum strănutăpuțin America criza economică cuprinse întreaga lume. Dolarul crește, nu va mai fi mult până la paritate cu Euro, petrolul scade de la 60 dolari barilul, Patriciu pierde milioane la bursă, iar benzina Rompetrol-Nazarbajev se menține ca atunci când petrolul era cotat cu 150 $ barilul, deși dolarul crește.

Unde-i logica economică , logica în general, capacitatea de previziune? La comuniști aceasta n-a existat niciodată, iar boschetarii comuniști patriciano-hrebenciuceni în afarăde furtul bugetului, pădurilor, pământurilor, bursei de capital, bișnița cu Citroen și alte găinării și minciuni nu se pricep la altceva. Dolarul crește nu pentru că ar exista o „crizăartificială” ci pentru că a fost ținut „artificial” la un curs mic ani în șir. Criza pe care o simțim acum este cât se poate de reală. Când guvernele și băncile centrale se joacă în voie cu rezerva monetarăși cu sistemul fracționar, creeazădistorsiuni imense în piața care mai devreme sau mai târziu se transformă în crize. Ce face o criză? Corecteazătoate distorsiunile introduse de state în piață.

Dolarul a fost ținut artificial jos? Iatăcă urcă ! Piața imobiliarăa fost umflatădatoritălejerității creditelor. Iatăcă acum prețurile merg în jos. Bancherii au fost imprudenți și s-au lansat în investiții riscante care aveau la bazăipoteci sub-prime? Iatăcă acum pierd bani. Întreaga economie globalăeste într-un proces de contracție și realocare a resurselor prost investite. În ceea ce privește agențiile de rating, într-adevăr au fost prinse cu pantalonii în vine de această criză. Săfie vorba de incompetențăsau de „conspirație”? Cine are răbdare săcitească presa anilor ’20 va găsi multe similitudini cu ceea ce s-a întâmpla acum.

În cartea „Profețiile tatălui bogat”, Kiyosaki spunea, prin anul 2000, că este timpul unei crize majore, explicând semnalmentele care pot declanșa criza: e ca și cum dacă ai temperatura 39, îți curge nasul și strănuți știi că ai febră. Stupiditatea nu este că te îndrepți că tre febră, ci că nu te duci la doctor și lași babele (politicienii) săte însă nătoșească . Eu cred că actuala crizănu este și nu va fi simțitădeloc în Burkina-Faso sau Somalia. Cum România nu e prea departe de subsolul economic al clasamentului, nu știu, zău, ce-ar mai putea săne facă criza asta. Săne ia caii de la bicicletă. La sfatul unui prieten, am că utat și am găsit în librărie, cartea „Organizații Secrete”, scrisăde Jan Van Helsing. Citiți această carte și veți înțelege de ce sunt asemănări stranii între cele două crize economice: pentru că sunt provocate deliberat de că tre aceiași regizori de monstruozități. Probabil că este nevoie de niște bănuți în plus pentru finanțarea a „ceva” ce prostimea nu trebuie săștie și pe care „consumatorii” o să-i plătească . Deci haideți săfacem chetă, ni se pregătește ceva!

P.S.: Aștept rezultatele creșterii economice trâmbițate de patricieni toată vara prin goarnele de partid. Creșterea economică trebuie săse re simtă în buzunarul tuturor nu numai al șmecherilor! Când a început criza economică în America, ce măsuri preventive a luat Tăriceanul arogant? A alocat miliarde de la buget primarilor PSD-PNL și Logan-uri de 70.000 Euro pentru ginerele liberalului Vlaston, avocat escroc condamnat pentru luare de mităși implicat în escrocheriile cu tranzacții de pământuri în Iași, alături de baronul Fenechiu. La ruleta politichiei se joacă , nu soarta României ci, în primul rând, soarta mea și a copiilor mei. Românii, parcă , sunt predestinați „generațiilor de sacrificiu” și atunci, întreb, de ce și până când?