Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Negocieri eterne

PSD și PD-L bat pasul pe loc

TERGIVERSARE. Discuțiile politice dintre PSD și PD-L par sănu se mai termine niciodată. Cu toate că liderii celor două formațiuni politice declarau că au mai rămas doar câteva fotolii de directori de împărțit, în realitate, ei au intrat într-un adevărat impas, datorat orgoliilor și intereselor iscate din dorința de a prinde cât mai multe felii din cașcavalul administrativ.

Disensiuni politice

Cu o lunăîn urmă, opinia publică afla că PSD și PD-L, cele două partide de forțăde pe scena politică , au început, cu pași înceți, dar siguri, împărțirea fotoliilor de director al celor mai importante instituții deconcentrate. Deși personalitățile dintre cele două partide dădeau asigurări că negocierile vor fi lipsite de tensiuni și că vor curge râuri de amor politic, lucrurile par săstea cu totul altfel. Din momentul în care au început negocierile, PSD și PC – parteneri de alianțăpolitică – par sănu reușească , de nicio culoare, săajungăla un consens. Asta pentru că peciștii, cei care au visat etern la funcția de director al Spitalului Județean Vâlcea, par săse lovească , din acest punct de vedere, de dezacordul prietenilor săi politici, social-democrații, care, din câte se pare, doresc ca scaunul de șef al spitalului să rămână „în bătătura proprie”.

Au început săcadăcapete

În spatele acestei adevărate parade mediatice, oferităcu ocazia acestor conjuncturi politice, au avut loc negocieri la sânge. Gurile răutăcioase din cele două partide politice susțin, cu voce tare, că , și de o parte, și de cealaltă, s-au aruncat în joc pionii otrăviți și, câteodată, s-a jucat la cacealma. Se vede că unii dintre ei dețin știința jocului de că rți. Pluseazăși câștig. Cele 61 de instituții, 31 aparținând PSD și 30 – PD-L, au fost, în mare parte, împărțite. Tot la bursa zvonurilor se aude că la un moment dat, fragila armonie dintre protagoniștii acestui spectacol politic s-ar fi stricat pentru că unora dintre ei li s-ar fi părut, pe bunădreptate sau nu, că social-democrații au luat instituții mai bune decât democrat-liberalii sau invers.

Dacă ar fi sădăm ascultare spuselor celor de la PSD, aflăm că aceștia ar mai avea doar câteva minore chestiuni de pus la punct și că negocierile se apropie de final. De partea cealaltă, liderii PD-L spun cam aceleași lucruri numai că par mult mai rezervați în declarații.

De curând, a avut loc o nouăîntâlnire (cine știe a câta?) a comisiilor de negociere ale celor două partide politice, însă , surse sigure din cadrul PSD și PD-L au precizat că nu s-au schimbat că , în principiu, situația a rămas aceiași. Se bate pasul pe loc. Cu toate că nu a început încă , oficial, seria destituirilor, din informațiile pe care le deținem până acum, au început, deja, săcadăcapete. Prima schimbare a avut loc la Direcția de Sănătate Publică , acolo unde, directorul Adiana Ghenițăa fost schimbatădin funcția de director.