Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEGOCIERI DE TAINĂ

 Ion Cîlea a intrat în silenzio stampa și a trimis jurnaliștii la plimbare

RIDICOL. Negocierile dintre liderii PSD și PD-L pentru numirea directorilor instituțiilor deconcentrate, precum și a direcțiilor ce aparțin Consiliului Județean Vâlcea au avut loc în mare secret, cu ușile închise. Deși, inițial, președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea anunțase că imediat După încheierea discuțiilor va face publice detaliile stabilite la negocieri, în realitate, lucrurile nu s-au petrecut deloc așa. Secretoși și plini de scepticism, membrii comisiilor de negociere au preferat săstabilească numele celor care vor ocupa fotoliile de director al celor mai importante instituții din județ departe de ochii presei, de parcă ar fi avut de pus la punct un important plan de apărare națională.

Cu ușile închise

Din informațiile pe care le avem până în acest moment, directiva conform că reia presa nu are voie săafle date cu privire la numele de directori, stabilite în urma negocierilor, aparține liderilor PSD și PD-L, iar până acum niciunul dintre politicienii cu putere de decizie din formațiunile politice mai sus amintite nu a reușit săspargăblocada autocenzurării. De altfel, acest gen de manifestare politică , care presupune intrarea personalităților politice în „silenzio stampa”, a dat naștere la fel de fel de speculații din partea presei, normale având în vedere împrejurările create. Cel care a cerut colegilor de partid, dar și partenerilor politici sănu cumva săscape vreo vorbădespre dialogul purtat în mare taină, este șeful social-democraților vâlceni, Ion Cîlea.

Atitudinea șefului pesediștilor din județ Față de presa localăeste greu de explicat, având în vedere că jurnaliștii i-au cerut acestuia doar un punct de vedere oficial cu privire la dezbaterile politice purtate și nu detalii suplimentare care, în fond, țin de bucă tăria internăa fiecă rui partid aflat în plin proces de negocieri.

Cîlea a trimis jurnaliștii acasă

Așa cum văinformam în rândurile de mai sus, negocierile s-au purtat sâmbătă, 25 ianuarie a.c, în sala de ședințe a Consiliului Județean, acolo unde ar trebui săse ia decizii legate de soarta județului și nu săse ducă dispute politice, generate de cei care-și doresc cu ardoare rezolvarea intereselor personale. Dar sătrecem peste acest aspect deloc de neglijat

În primăinstanță, liderii celor două partide anunțaserăcă imediat După încheierea discuțiilor vor face declarații oficiale legate de rezultatele negocierilor, aceștia s-au răzgândit, gândindu-se că ar fi mai potrivit sătrimităziariștii la plimbare. Trebuie menționat că pe toată perioada negocierilor, care au durat aproape trei ore, ușa camerei unde au avut loc discuțiile a fost păzităde câțiva membrii ai organizației de tineret a PSD, care-și luaserărolurile în serios mai ceva ca niște bodyguarzi. După terminarea interminabilelor negocieri Ion Cîlea, cel care a fost un soi de „capel maistru” al dezbaterilor, nu a mai dorit săfacă nicio declarație, obosit probabil de intensitatea cu care cele două partide și-au disputat lupta pentru fotoliile de directori, și a trimis la plimbare ziariștii, spunându-le că ar face mai bine săplece acasă.

Cu toate că nu am avut acces la niciun fel de informație, am reușit, însă , săaflăm câteva lucruri. În cele din urmă, s-a stabilit că noul director al Sistemului de Gospodărire al Apelor (SGA) Vâlcea, va fi nimeni altul decât pesedistul Gigi Matei, iar la șefia Biroului Vamal de Control și Vămuire la Interior Rm.Vâlcea va ajunge, cu siguranță, Nicolae Rusu.