Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Nea Mitică ” a investit în confortul personal

” Dezmăț pe banii publici!

” în 2007, Consiliul Județean și-a mai înnoit parcul auto cu încă două mașini, achiziționate la 83 mii lei ” instituția a mai cumpărat și un autoturism de teren, pentru care instituția a plătit amețitoarea sumăde 70 mii lei ” substanțiale au fost și sumele alocate cumpărării de televizoare cu plasmă, camere de filmat, fotocopiatoare și sisteme de îndosariere cu inele, în care CJ a investit peste 240 mii lei

Mașinile, laptopurile, camerele video, televizoarele cu plasmăau fost, în anul care s-a încheiat, principalele achiziții, pe bani publici, făcute de Consiliul Județean (CJ) Vâlcea. Toate acestea au costat instituția mai sus menționatăzeci de miliarde lei vechi, bani care, sunt de părere cei mai mulți dintre angajații CJ, ar fi trebuit cheltuiți în alte scopuri.

La sfârșitul anului 2007, Consiliul Județean a achiziționat un sistem audio, complet, pentru care instituția a scos din buzunar nu mai puțin de 50 mii lei, precum și o centralătelefonică care a costat 77 mii lei. Și pentru că este foarte deschis la tehnologia de ultimăgenerație, chiar dacă aceasta se achiziționeazăcu sume exorbitante, președintele CJ, Dumitru Bușe, s-a gândit și la procurarea unei bariere automate cu telecomandă, pentru care instituția a plătit suma de 5.700 lei. În plus, tot în 2007, Consiliul Județean și-a mai înnoit parcul auto cu încă două mașini, achiziționate la 83 mii lei. CJ a mai cumpărat și un autoturism de teren, pentru care instituția a plătit amețitoarea sumăde 70 mii lei. Substanțiale au fost și sumele alocate cumpărării de televizoare cu plasmă, camere de filmat, fotocopiatoare și sisteme de îndosariere cu inele. În total, peste 240 mii lei.

Consiliul Județean a mai investit și în filme documentare despre județul nostru, panouri de informare turistică și panouri de date legate de istoricul instituției, pentru care CJ a cheltuit peste 100 mii lei.

De anul acesta, vom avea consilieri virtuali

Mai mult decât atât, consilierii județeni au de-acum și laptopuri, care le vor face mai ușoare ședințele lungi și plictisitoare la care, din când în când, unii dintre ei cască a somn și lehamite. CJ a achiziționat 43 de astfel de calculatoare, care au costat 165 mii lei….

Așa că pentru a le oferi tot confortul, instituția a făcut calcule, a că utat variante și a decis săînzestreze pe cei 33 de consilieri cu câte un laptop. Consilierii sunt de părere că ” jucă riile digitale” sunt foarte utile, deoarece, spun ei, se reduc aproape de zero costurile legate de printarea pe hârtie a dosarelor de ședință. Așadar, conform declarațiilor lor, afacerea chiar merită, deși, până nu demult aceștia se împotriveau achiziționării de laptopuri. însă , privind mai cu atenție la colegii lor din Consiliul Local, aleșii s-au gândit că nu le-ar sta nici lor deloc rău cu o geantăatârnatăpe umăr, în care săse „lăfăie” un calculator de ultimăgenerație. Problema este că nu toți aleșii vor reuși să-l utilizeze și mulți dintre ei, parcă și vedem, se vor zgâi la monitorul cu plasmă, nedumeriți cu privire la funcțiile pe care le îndeplinește calculatorul portabil. Mai exact, pentru majoritatea aleșilor, laptopurile vor fi pure piese de decor.

Olivia Pîrvu – Cîrciu