Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Multe vâlcence la lotul național

 

Lotul național de handbal feminin se va reuni pe 23 februarie, la Sighișoara pentru o nouăacțiune de pregătire în vederea participării la barajul de calificare la Campionatul Mondial. Selecționerul Radu Voina a convocat nu mai puțin de 35 de jucă toare pe care le-a împărțit în două loturi, A și B. Lotul A va susține între 4 și 8 martie meciuri amicale în Danemarca și Germania iar Lotul B în Serbia, în aceeași perioadă . „Pentru meciurile din Danemarca și Germania vor merge jucă toarele mai cu experiență, un fel de lot A, în timp ce celelalte jucă toare vor forma lotul B, care în aceeași perioadă , 4-8 martie, vor susține meciuri de verificare în Serbia. Selecția la echipa naționalã este permanent deschisã”, a declarat Voina. La aceastã acțiune au fost convocate și zece handbaliste de la campioana României, Oltchim, Elisei-Ardean, Manea, Berehoiu-Avãdanii, Meiroșu-Fiera, Lecușanu, Smedescu, Pușcașu, Vãdineanu, Îãcãlie și Maier, toate urmând sã se prezinte la lot pe 26 februarie, pentru cã pe 25 joacã în campionat contra Dunãrii Brãila. Luminița Huțupan Dinu nu a fost convocatã pentru amicalele din martie dar oficialii fedcerației, precum și tehnicianul Radu Voina vor încerca sã o convinghã pe chimistã sã fie în teren la mondialele din decembrie, în cazul în care România va obțione calificarea dupã meciul de baraj contra Belarusului.

Lotul A – Paula Ungureanu, Florentina Stanciu (portari) – Valentina Elisei-Ardean, Oana Manea, Florina Bîrsan, Ramona Maier, Elena Berehoiu-Avãdanii, Adina Meiroșu-Fiera, Daniela Crap, Carmen Cartaș, Carmen Amariei, Cristina Neagu, Ada Moldovan, Narcisa Lecușanu, Melinda Geiger, Oana ªoit.

Lotul B – Ionica Munteanu, Mihaela Smedescu, Viorica Suba (portari) – Iulia Pușcașu, Nicoleta Dincã, Georgiana Coadãlatã, Georgeta Diniș-Vârtic, Dorina Jerebie, Cãtãlina Cioarec, Andreea Cruceanu, Diana Druțu, Roxana Joldeș, Cristina Zamfir, Clara Vãdineanu, Adriana Holhoș, Adriana Îãcãlie, Patricia Vizitiu, Renata Ghionea-Tãtãran, Viorica ªuba.