1

Mopediștii, pericol public pe șoselele vâlcene

 Accidente pe bandărulantă

Normal 0 21

În ciuda înăspririi controalelor rutiere, accidentele se țin lanț pe șoselele din Vâlcea. Mai zilele trecute, un tânăr de doar 19 ani a scă pat ca prin urechile acului de un sfârșit tragic. Laurențiu Bacă r a condus un moped neînregistrat, iar în momentul trecerii peste pasajul de cale feratăde la Colonia Nuci nu a adaptat viteza de deplasare, s-a dezechilibrat și a că zut în mijlocul străzii.

În urma impactului, tânărul a fost grav rănit, fiind transportat la Spitalul Județean de UrgențăVâlcea, unde s-a stabilit că și-a rupt o mânăși-un picior.Conducă torul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Din primele cercetări s-a stabilit că acesta purta cască de protecție în momentul impactului, dar nu avea atestat pentru a conduce moped pe drumurile publice.

Tatăși fiică , victime într-un accident rutier la Ionești

Nu numai mopediștii sunt vinovați de producerea unor accidente rutiere, ci și pietonii. Mulți ajung pe patul de spital datoritănerespectării normelor de circulație. La Ionești, doi pietoni au fost grav accidentați tocmai pentru că au traversat strada prin loc nepermis și fără săse asigure. Gheorghe Alexievici, din Râmnic, aflat la volanul propriului autoturism, i-a acroșat cu partea din Față a mașinii pe Iulian Văduva și pe fiica acestuia, Diana, de numai cinci anișori, care au traversat strada prin loc nepermis și fără săse asigure. Tatăl a fost grav accidentat, medicii de la Spitalul Județean Vâlcea stabilindu-i diagnosticul: „fracturăcraniană, traumatism cranio-cerebral acut, contuzie coloanăcervicalăși traumatism toracic”. Diana Văduva a fost și ea accidentată, suferind un traumatism abdominal. Conducă torul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările Continuă .