Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Monopol și lucrări de proastăcalitate marca Dan Constantin Mazilu

 La limita moralului

REVOLTĂTOR. Atât la Roșiile și Fârtățești, cât și la Popești și Lădești licitațiile atribuire a lucrărilorau fost câștigate de firma lui Dan Constantin Mazilu, pentru că contracandidații săi au fost firme „prietene” care s-au prezentat la licitație doar pentru a face act de prezență. Astfel, actualul deputat PSD a acaparat toate lucrările pe care primăriile le vor face până în anul 2011 cu fonduri europene. Ce-i drept, legal este, însă din punct de vedere moral se pot ridica multe semne de întrebare

Nu mai este deja un secret pentru nimeni că Dan Constantin Mazilu și-a dorit cu ardoare funcția de deputat în Colegiul uninominal Bălcești pentru a-și spori afacerile. Nu de puține ori, colegii săi din Parlament l-au auzit afirmând că își mișcă fizicul până la Camera Deputaților doar pentru a afla ce licitații mai au loc, cu scopul de a se înscrie cu binecunoscuta sa firmăGhecon Construct SRL. În toamna anului trecut, chiar în campania electoralăpentru alegerile parlamentare, liberalii au descoperit că Dan Constantin Mazilu a pus monopol pe toate lucrările din localitățile Roșiile, Fârtățești, Popești și Lădești, încheind cu primarii un fel de contract de exclusivitate, spus altfel și contract – cadru de lucrări.

Acaparatorul

În luna decembrie a anului 2006, primarii celor patru localități menționate mai sus au cerut Guvernului (la îndemnul lui Mazilu, se pare) acordul de a face licitații restrânse pentru a stabili un operator economic cu care săexecute toate lucrările ce vor fi făcute în localitățile lor, în următorii patru ani, din bani europeni. „Datorităposibilității de a atrage fonduri structurale începând cu data de 1 ianuarie 2007, dorim săurgentăm procedurile de achiziții publice. În timpul foarte scurt rămas până la data la care pot fi depuse proiecte pentru accesarea fondurilor europene dorim săcunoaștem care vor fi operatorii economici cu care vom lucra. În urma procedurii se va încheia un acord – cadru de prestări servicii de proiectare construcții, drumuri, poduri, rețele de alimentare cu apăși canalizare, amenajare peisagistică „ – și-au motivat ei cererea apărutăîn monitorul Oficial din data de 21 decembrie 2006. Data limităde primire a cererilor de participare la licitație a fost de 3 ianuarie 2007, la scurt timp având loc licitația. Atât la Roșiile și Fârtățești, cât și la Popești și Lădești licitațiile au fost câștigate de firma lui Dan Constantin Mazilu, pentru că contracandidații săi au fost firme „prietene” care s-au prezentat la licitație doar pentru a face act de prezență. Astfel, actualul deputat PSD a acaparat toate lucrările pe care primăriile le vor face până în anul 2011 cu fonduri europene. Ce-i drept, legal este, însă din punct de vedere moral se pot ridica multe semne de întrebare.

Drumul electoral de la Fârtățești

Mulți dintre locuitorii din cele patru comune au aflat de „înțelegerea” dintre primarii lor și Dan Constantin Mazilu și După ce au fost făcute anumite lucrări, au început săîși manifeste nemulțumirea. Asta pentru că majoritatea lucrărilor executate sunt de cea mai proastăcalitate. De exemplu, în localitatea Fârtățești, chiar în toamna electoralăde anul trecut, a fost asfaltat un drum comunal ce face legătura între două sate. Oamenii s-au bucurat atunci și i-au acordat lui Mazilu votul lor de încredere pentru ca acesta săacceadăîn Parlamentul României. La scurt timp însă , ei au observat că pe drum au început săaparăadevărate cratere, primarul fiind nevoit săinterzică circulația mașinilor ce au tonaj mai mare de 3,5 tone. „S-a pus un strat foarte subțire de asfalt. Noi am observat atunci, însă ne-au dus de nas, spunându-ne că lucrarea este de o calitate foarte bună. De unde dracu! Nu aveau nevoie decât de votul nostru și atât” – ne-a spus un locuitor al comunei Fârtățești.

Grădinița din Popești, făcutăîn trei ani

În localitatea Popești, Mazilu cu a lui firmăGhecon Construct SRL a construit o grădinițăîn satul Urși în aproximativ trei ani. El a stârnit indignarea oamenilor, care au observat că lucrarea este de cea mai proastăcalitate, materialele folosite fiind de mâna a doua. Cu toate acestea, Dan Constantin Mazilu a continuat săexecute lucrări în Popești. Acum însă , deși existăposibilitatea accesării de fonduri europene pentru introducerea rețelei de alimentare cu apăși canalizare în localitatea Popești, deputatul PSD refuzăsă-i ducă primarului comunei proiectul, amânându-l de peste nouăluni.