Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mircia Gutău a fost declarat cetățean de onoare al municipiului

 Pentru merite deosebite în administrație

DISTINCÎIE. Luni, 15 februarie a.c, primarului Rmâmnicului, Mircia Gutau, i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al municipiului în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Municipal. Inițiativa a venit ca urmare a activității desfășurate în calitate de edil, marcată, în special, prin: îmbunătățirea infrastructurii în toate zonele municipiului, realizarea unor artere de circulație noi și moderne, amenajarea mai multor baze sportive, parcuri și locuri de joacă pentru copii, dar și pentru sprijinul acordat lăcașurilor de cult, școlilor și grădinițelor.

 

Subliniem că edilul râmnicean a avut un aport important și în ceea ce privește organizarea unor activități cultural-artistice, sportive, la care se adaugăsusținerea permanentăa stagiunilor Filarmonicii de stat și a festivalului de muzică cultă”tinere talente”. Dintre reușitele importante ale primarului, mai enumerăm: renovarea teatrului municipal Ariel, înființarea unui cinematograf și a unei noi săli de teatru, finanțarea de acțiuni cultural-sportive, facilitarea apariției unor publicații de profil ale ONG-urilor.

Activitatea administrativăa primarului Mircia Gutău este la fel de prodigioasăca și cea social-culturală. Este inițiatorul unor proiecte de mare anvergurăpentru municipiu, unele dintre ele finalizate sau în curs de finalizare, dintre care amintim: realizarea unor pasaje și a unor sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului, modernizarea școlilor, construirea de locuințe pentru tineri, amenajarea parcurilor din oraș, modernizarea bulevardului Calea lui Traian și Dem Rădulescu, construirea unui centru pentru copii cu autism și construirea de gropi ecologice. De remarcat că în timpul mandatului lui Gutău, Râmnicul a luat de două ori, consecutiv, „Premiul de Excelențăîn Administrație”, gala organizatăla Brașov, unde se premiazăorașele care atrag cele mai multe fonduri europene.

Trebuie sus că , pe lângă numărul mare de semnături (peste 25 de mii) din partea cetățenilor pentru acordarea distincției de cetățean de onoare lui Mircia Gutău, au existat foarte multe cereri, depuse în acest sens, și de societatea civilă și de ONG-urile vâlcene.