Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mircea Gutău suspectat că a încă lcat legea electorală

” La liberali, somnul rațiunii naște frustrări

” Emilian Frâncu, eternul și neobositul acuzator al lui Gutău, șuiera, într-un dintre conferințele sale de presă , printre dinți, că lansarea primarului, din data de 2 martie a.c., este în afara legii ” în aceiași zi, în fața a peste 150 de membri și simpatizanți ai organizației PNL din comuna Stoilești, a fost lansatăcandidatura omului de afaceri Marian Obogeanu pentru funcția de primar al localității ” oare legea electoralănu funcționeazăea la fel pentru toate partidele aflate pe eșichierul politic, sau modul de aplicare al acesteia variază, în funcție de cine se aflăla conducerea țării?

O parte a presei, mai ales cea care îi este ostilăfără argumente edilului-șef Mircea Gutău, s-a arătat extrem de deranjatăde lansarea acestuia la Primăria Rm. Vâlcea, înainte de declanșarea oficialăa campaniei electorale pentru alegerile locale ce se vor desfășura în acest an. S-a spus chiar, cu mult prea mare ușurință, că lansarea, ce a avut loc la data de 2 martie 2008, la Sala Sporturilor din municipiu Rm. Vâlcea, ar fi fost megalomanică și chiar ilegală. Ideea a fost lansatăde liberalul Emilian Frâncu, eternul și neobositul acuzator al lui Gutău, care șuiera, într-una din conferințele sale de presă , printre dinți, că acțiunea este în afara legii. Dar Emilian Frâncu este, așa cum am arătat de atâtea ori, genul celui ce intoxică opinia publică cu fel de fel de declarații otrăvite, punând mai presus de interesele cetățenilor luptele politice. Dar oricât va încerca liberalul șef (și numai Dumnezeu știe câte eforturi face în sensul acesta) săscape de ochiul analitic al presei și de pedeapsa vremii, nu va reuși în veci.

Legea nu-i lege pentru toți?

Tot la data de 2 martie, aceiași parte a presei care îl blameazăîntr-una pe Mircea Gutău, scria, cu mare aplomb, că în fața a peste 150 de membri și simpatizanți ai organizației PNL din comuna Stoilești, a fost lansatăcandidatura omului de afaceri Marian Obogeanu pentru funcția de primar al localității. La eveniment, au participat, se pare, mai toate personalitățile marcante din PNL Vâlcea, precum și doi copii de mingi uzate ai partidului: Victor Stănculescu și Victor Popescu.

Întrebarea se pune, acum, dacă ceea ce este ilegal în cazul PD-L, este cumva legal în cel al PNL? Oare legea electoralănu funcționeazăla fel pentru toate partidele aflate pe eșichierul politic sau modul de aplicare al acesteia variază, în funcție de cine se aflăla conducerea țării? Așa s-ar părea, având în vedere cazul prezentat. Suntem tare curioși ce răspuns va da șeful PNL Vâlcea, vizavi de această stare de fapt, dacă va fi întrebat de lăudătorii săi. că noi știm deja răspunsul. Oricare ar fi justificarea și oricât de mult va încerca el săne fluture pe sub nas ruginita-i sabie a dreptății, este foarte clar că avem de a face cu o situație similarăși că , în acest caz, putem vorbi despre manifestări pur partizane, adevăruri trunchiate, oftică și boalăde plămâni….

Mai mult decât atât, instituția Prefectului a demarat și ea o anchetăproprie, la noianul de sesizări concepute, probabil, de liberalii deranjați de popularitatea primarului Mircea Gutău, pentru a stabili dacă lansarea acestuia a fost sau nu legală. Prefectul Radu Renga a declarat, public, că în cazul în care legea a fost încă lcată, se vor lua măsurile ce se impun. Fiind pe deplin uimiți de promptitudinea de care a dat dovadăRadu Renga (fost PUNR-ist – prieten cu minerii în 1999, AP-rist cu aterizare interesatăla liberali) în cazul Gutău, așteptăm ca prefectul „ce este” săsoluționeze cu aceiași fermitate și cazul colegului său de partid din Stoilești. La fel de imparțial cum se știe că mai este, din când în când.


Războiul Gutău – Tudor Continuă

Corului denigratorilor primarului Gutău i s-a alăturat un nou membru, în persoana președintelui organizației municipale a PSD, Ion Tudor. Nu mai departe de zilele trecute, liderul social-democrat a criticat și el lansarea primarului Mircia Gutău într-o nouăcursăelectorală, caracterizând-o drept un abuz la legea electorală. Răspunsul lui Gutău nu s-a lăsat așteptat: „În ultima perioadă au apărut în presă tot felul de neadevăruri și acuzații din partea soțului doamnei Tudor. Acesta m-a acuzat că am cheltuit bani din bugetul local pentru lansarea candidaturii mele și că lansarea ar fi fost ilegală. Vreau săvăspun că nu am cheltuit niciun leu din bugetul local și acest lucru se poate dovedi, iar în ceea ce privește legalitatea lansării, în lege nu se specifică când trebuie săfaci lansarea și oricine și-o poate face. Am mai văzut într-un ziar local articole în care acuza primăria că nu se implică și nu face nimic pentru bunăstarea râmniceanului. Sunt articole stereotip pe care le-am văzut de multe ori în ziarele dinainte de ’89. Bănuisc că si cel care le face este un om specializat înainte de Revoluție. Eu vreau săspun doar că bunăstarea vâlcenilor crește doar dacă cei care au firme private le dau un salariu apropiat de cel din Uniunea Europeană . Dacă persoana pe care am nominalizat-o mai devreme ar da salarii europene, atunci și râmnicenii ar trăi mai bine”.

” Claudia STANCIU

Olivia Pîrvu – Cîrciu