Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MIRCEA GUTĂU ȘI ION CÎLEA AU DEPUS JURĂMÂNTUL

Vineri, 20 iunie a.c., a fost o zi plină de evenimente pentru politicienii vâlceni. În jurul orei 10.00, la Primăria Râmnicului, noul Consiliu Local s-a reunit în prima ședințădin acest mandat. Pe ordinea de zi au fost mai multe puncte, printre care enumerăm constituirea Consiliului Local, depunerea jurământului de că tre primarul municipiului și alegerea celor doi viceprimari. La eveniment au fost prezenți prefectul de Vâlcea, Radu Renga, Episcopul Râmnicului, PS Gherasim, senatorul Dorel Jurcan, deputatul Bebe Ungureanu, consilierii județeni Samoil Vâlcu și Romulus Bulacu, precum și angajați ai primăriei. Pentru început, prefectul Radu Renga a dat citire hotărârii judecă torești prin care Mircia Gutău a fost investit în funcția de primar al Râmnicului.

Emoțiile consilierilor locali

Mai apoi, a urmat validarea consilierilor locali și depunerea jurământului. În legislatura 2008-2012, Consiliul Local va fi format tot din de 23 de consilieri, dintre care 16 din partea PD-L, 4 din partea PSD și 3 de la PNL. Aleșii locali au depus, în ordine alfabetică , jurământul pe Biblie și pe Constituția României. Emoțiile au fost mari pentru cei ce se aflau la prima experiențăde acest gen, dar nici cei mai vechi în „meserie” nu au scă pat de trac. Pedelistul Octavian Adam, primul care a rostit jurământul, a uitat pentru un moment că trebuie săținămâna stângăpe Biblie și Constituție. De asemenea, social-democratul Ion Matei s-a grăbit atât de mult sădepunăjurământul, încât a rostit cuvântul „jur” înainte săpunămâna pe Cartea Sfântă. La rândul său, „seniorul” Consiliului Local, Dumitru Îârdea, a spus jurământul pe un ton apăsat, provocând murmure în rândul celor prezenți.

Consilierii locali au avut parte și de câteva momente ilare, atunci când s-a trecut la alegerea membrilor comisiilor de specialitate. Asta pentru că , având doar câțiva reprezentanți în Consiliu, social-democrații și peneliștii au întâmpinat dificultăți în desemnarea câte unui consilier în fiecare comisie. până la urmă, pesediștii Gigi Matei și Ion Săndulescu, precum și liberalii Eduard Vârlan și Ion Nicolae au fost nevoiți săse înscrie în majoritatea comisiilor.

„Voi continua săfiu aproape de râmniceni” – Mircea Gutău

Momentele emoționante nu s-au încheiat însă aici, pentru că a urmat depunerea jurământului de că tre primarul municipiului capitalăde județ, Mircea Gutău. Edilul-șef a vorbit despre cei patru ani de mandat care au trecut, cu bunele și relele sale, mulțumindu-le colegilor din fostul Consiliu Local și foștilor viceprimari pentru buna colaborare. Mai mult, Mircea Gutău a expus câteva din proiectele sale pentru Râmnic, ce se vor realiza în viitorul apropiat. „Voi continua și în acest mandat săfiu aproape de râmniceni și să-i consult ori de câte ori este necesar. Voi continua lucrările în oraș, în același ritm ca până acum și voi începe proiecte noi. În 2008, cuvântul de ordine va fi curățenia Nici un loc din Râmnic nu va rămâne neigienizat, pentru că trebuie sărecunoaștem că mai sunt încă locuri unde nu s-a umblat deloc. În perioada următoare voi începe proiecte pentru construirea unui pasaj peste cale feratăpe strada Tudor Vladimirescu, precum și pentru regularizarea râului Olănești” – a spus Mircea Gutău imediat După depunerea jurământului.

Rădulescu și Vețeleanu, viceprimarii Râmnicului

În fine, ultimul punct de pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliul Local din acest mandat a fost alegerea celor doi viceprimari ai Râmnicului ce vor forma, în următorii 4 ani, echipa de conducere alături de primarul Mircea Gutău. Democrat – liberalii, prin majoritatea pe care o dețin în Consiliu, au avut posibilitatea săsusținădouă propuneri: Romeo Rădulescu – consilier local și Eusebiu Vețeleanu – fost purtător de cuvânt al primăriei. Votul a fost secret, iar cei doi au fost aleși în unanimitate.

„Regret că alături de noi nu se aflăși Dumitru Bușe” – Ion Cîlea

Cel de-al doilea eveniment important a avut loc la Consiliul Județean Vâlcea, acolo unde noul președinte, Ion Cîlea, a depus jurământul, în fața unei săli arhipline. Nici de aici nu au lipsit personalitățile importante ale Vâlcii, primarii aleși la 1 și 15 iunie 2008, angajați ai Consiliului, consilieri județeni, precum și membrii social-democrați. De asemenea, la eveniment au participat și primarul Mircea Gutău, precum și liderul PD-L Vâlcea, Dorel Jurcan. După ce a depus jurământul, Ion Cîlea a ținut săle mulțumească colegilor săi de partid care l-au susținut în această campanie electorală. Mai mult, președintele CJ Vâlcea a mărturisit că în cei patru ani de mandat va lupta pentru binele vâlcenilor și că va colabora cu toți primarii, indiferent de coloratura lor politică . El și-a exprimat regretul că Dumitru Bușe nu a fost prezent pentru a-i preda ștafeta și i-a rugat pe cei prezenți săpăstreze un moment de reculegere în memoria celui ce a fost, până de curând, președintele Consiliului Județean Vâlcea. „Regret din suflet că alături de noi nu se aflăastăzi și Dumitru Bușe, care ar fi trebuit să-mi predea ștafeta. însă , promit că voi continua proiectele începute în mandatul său pentru binele județului nostru. Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat și îi asigur pe toți vâlcenii că voi fi alături de ei în acești patru ani” – a spus Ion Cîlea.

Claudia Stanciu