Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mircea Gutău a preluat șefia democraților – liberalilor râmniceni

” „sunt foarte de fericit că revenirea mea în PD-L s-a făcut în condiții perfecte. Avem o echipăextraordinară. Democrat – liberalii ce se vor regăsi pe listele electorale, vor fi nevoiți sădemonstreze în primul rând în interiorul partidului că merităîncrederea vâlcenilor. Obiectivul nostru este unul foarte clar: câștigarea alegerilor din primul tur și majoritate în Consiliul Local. Am spus în permanență, o spun și acum, avem toate atu-urile pentru a face acest lucru” – a spus Mircea Gutău

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul Râmnicului, Mircea Gutău, a reintrat, oficial, în viața politică vâlceană . El a făcut primul pas de a fi reprimit în rândul democraților vâlceni la sfârșitul anului trecut, înainte de unificarea PD cu PLD, depunând la partid o cerere, pentru a fi dezbătutăîn forurile superioare de conducere. În urma dezbaterilor din ședința Biroului Permanent Județean al PD-L, democrat – liberalii au ales ca Mircea Gutău săfie reprimit în funcția de președinte al PD-L Rm. Vâlcea. „În ultima ședințăa Biroului Permanent Județean al PD-L a fost analizatăsituația politică a primarului Mircea Gutău. În unanimitate de voturi am luat decizia săreparăm o greșealăcare a fost făcutăîn urmăcu mai bine de un an. Mircea Gutău este acum președintele organizației municipale a PD-L” – a declarat Dorel Jurcan, președintele organizației județene a PD-L. Gutău are planuri mari de viitor și este convins că va reuși să-și învingăadversarii politici în cursa pentru Primăria Râmnicului încă din primul tur. El spune că în PD-L vor veni foarte multe personalități vâlcene, iar pe listele pentru Consiliul Local se vor regăsi oameni de valoare. „Sunt foarte de fericit că revenirea mea în PD-L s-a făcut în condiții perfecte. Avem o echipăextraordinară. Vreau săle mulțumesc colegilor care au venit de la PLD. De fapt, ei sunt cei mai valoroși liberali care au avut tăria săplece din partid. Sunt convins că vom face o treabăexcelentăși văpot spune cu mâna pe inimăcă suntem cea mai tare organizație la nivel local. Democrat – liberalii ce se vor regăsi pe listele electorale, vor fi nevoiți sădemonstreze în primul rând în interiorul partidului că merităîncrederea vâlcenilor. Obiectivul nostru este unul foarte clar: câștigarea alegerilor din primul tur și majoritate în Consiliul Local. Am spus în permanență, o spun și acum, avem toate atu-urile pentru a face acest lucru. Voi pleca în această campanie ca și cum m-aș clasa pe ultimul lor. Săptămâna viitoare voi stabilii staff-ul de campanie și văasigur că am un program bazat doar pe dorințele râmnicenilor” – a mărturisit Mircea Gutău.


Dicu nu a depus cerere de reprimire în partid

În ceea ce privește reprimirea lui Nicolae Dicu în rândul membrilor partidului, Mircea Gutău considerăcă atâta timp cât nu existănicio hotărâre definitivăși irevocabilăîn dosarul „Șpagăla Primărie”, în care viceprimarul săfie condamnat, el are dreptul sărevinăîn PD-L. „Nu eu hotărăsc însă dacă Nicolae Dicu va reveni în partid sau nu, ci Biroul Permanent Local. Numai că , până la ora actuală, el nu a depus la sediul partidului nicio solicitare scrisă”- a conchis Mircea Gutău, primarul Râmnicului.

Claudia Stanciu