Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mircea Gutău a inaugurat noul adăpost pentru câini

INVESTIȚIE. Adăpostul în valoare de aproximativ 5 miliarde de lei vechi are menirea de a diminua numărul maidanezilor de pe străzile din Rm. Vâlcea

 

În ultimii ani, câinii vagabonzi au reprezentat o adevăratăproblemăpentru locuitorii municipiului Rm. Vâlcea. Zeci de râmniceni au fost mușcați de câini fără stăpân, mulți dintre ei neprezentându-se la medic pentru a fi vaccinați antirabic. Medicii au atras de nenumărate ori semnale de alarmăasupra faptului că numărul mare de maidanezi poate aduce rabia, boalămortală, însă autoritățile păreau depășite de situație. Nu cu mult timp în urmă, primarul Mircea Gutău a luat inițiativa, alocând peste 5 miliarde de lei vechi din bugetul local pentru construirea unui adăpost pentru câinii vagabonzi. Adăpostul a fost inaugurat miercuri, 27 mai a.c., în prezența primarului, viceprimarilor și a consilierilor locali. „Investiția are menirea de a conduce, în conformitate cu legislația în domeniu, la diminuarea numărului de câini vagabonzi pe străzile din municipiu. Proiectarea și execuția adăpostului a fost realizatăDupă toate standardele naționale și comunitare actuale. Construcția principalăa acestui obiectiv este compusădin cabinet medical veterinar, salăde operații, precum și o salăpentru pregătirea hranei, iar cuștile sunt grupate pe categorii, respectiv pentru câini de talie mare, medie și mică sau pentru că țele cu pui” – a spus primarul Mircea Gutău.

Lucrările la acest adăpost au început la începutul lunii aprilie a acestui an. Municipalitatea a dotat adăpostul cu pistoale cu tranchilizante pentru a face prinderea câinilor cât mai puțin traumatizantăși a angajat și personalul de specialitate necesar funcționării adăpostului. „După cum bine știți, prin Hotărârea Consiliului Local municipal nr. 334/182 din octombrie 2008, privind înființarea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân aflați pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea și aprobarea Regulamentului de funcționare a acestui serviciu, s-au stabilit modalitățile de capturare, transport, înregistrare, examinare, adăpostire, îngrijire și hrănire a câinilor, felul în care se acordăasistența medicalăveterinară, procedurile de revendicare și adopție, precum și cazurile în care se va proceda la eutanasierea câinilor” – a mai spus edilul-șef al municipiului Rm. Vâlcea.