Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Minodor Vasiloiu acuzat că a făcut jaf în pădurile din zona Drăgășani

 Pădurarii sunt nemulțumiți

Normal 0 21

DEZVĂLUIRI. Angajații Ocolului Silvic Drăgășani au scos la iveală, printr-o scrisoare trimisă redacției noastre, mai multe nereguli comise de șeful instituției lor. Ei îl acuzăpe Minodor Vasiloiu, că a făcut jaf în pădurile din zonăși că și-a „ajutat” prietenii săcâștige licitații de miliarde de lei vechi. Mai mult decât atât, oamenii susțin că cele două cabane ce sunt în administrarea Ocolului, Cabana Răcoasa, din localitatea Lungești și Cabana Lunca Stănești, din localitatea Ștefănești, au fost transformate în bordeluri de Vasiloiu.

 

Zilele trecute, o scrisoare incendiarăa venit pe adresa redacție publicației noastre. Câțiva pădurari ai Ocolului Silvic Drăgășani îl acuzăpe șeful acestei instituții, Minodor Vasiloiu, că a făcut jaf în pădurile din zonăși că și-a „ajutat” prietenii săcâștige licitații de miliarde de lei vechi. Sătuli până peste cap de abuzurile lui Minodor Vasiloiu, pădurarii și-au luat inima în dinți și au scos la ivealăneregulile pe care acesta le-a făcut din 2005 de când este șef și până în prezent. Din dorința noastrăde a afla dacă cele relatate în scrisoare sunt conforme cu realitatea, am mers la Ocolul Silvic Drăgășani unde am stat de vorbăcu câțiva angajați. Aceștia au confirmat toate acuzele aduse lui Minodor Vasiloiu în scrisoare, adăugând chiar alte informații compromițătoare la adresa șefului de Ocol.

Cine este Minodor Vasiloiu?

Președinte al PNÎCD Vâlcea în perioada 2005 – 2007, Minodor Vasiloiu a fost exclus din partid în luna septembrie a anului 2007. Principalele motive au fost, potrivit conducerii centrale a țărăniștilor, situația dezastruoasălăsatăîn urmă, din punct de vedere organizatoric și financiar. La scurt timp, Vasiloiu a anunțat public că se înscrie în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Drăgășani, determinat fiind, spunea el, de un sondaj efectuat de PSD, care l-a situat pe poziția a patra în simpatiile drăgășenenilor. El s-a înscris, însă , în rândurile membrilor PD-L Drăgășani. Din 2005 și până în prezent, Minodor Vasiloiu deține funcția de șef al Ocolului Silvic Drăgășani, înlocuindu-l pe actualul consilier județean Cristian Nedelcu. De atunci, spun angajații Ocolului, a început calvarul.

O avere impresionantăpusăsub semnul întrebării

În scrisoarea lor, pădurarii Ocolului Silvic Drăgășani spun că de când este șef al instituției, Minodor Vasiloiu a reușit săacumuleze o importantăavere „pe seama pădurii noastre”. Din câte se pare, ei au reușit săafle că Vasiloiu deține mai multe proprietăți la București, Drăgășani și în localitatea Vitomirești, din județul Olt. „Salariul brut al șefului de Ocolul este circa 20.000.000 lei vechi, salariu pe care nu l-a ridicat niciodatăde la casieria Ocolului, avându-l pus pe card. În acest timp, a reușit săcumpere un apartament în București, două autoturisme și a construit un restaurant în comuna natalăVitomirești,, sat Dejești, județul Olt. Tot în această perioadă a avut de întreținut doi copii la liceu și apoi la facultate în București. Mai are un apartament în orașul Drăgășani” – se aratăîn scrisoare. Mai mult decât atât, angajații Ocolului Silvic Drăgășani susțin că , în toamna anului 2007, l-au văzut pe Vasiloiu cum a venit cu o plasăplină de bani săschimbe la casieria instituției aproximativ 2 miliarde de lei vechi, în bancnote noi. „Prostul dacă nu e prost destul, dacă nu e și fudul! Acesta este cazul lui Minodor Vasiloiu care se laudătot timpul cu averea lui și cu faptul că nimeni nu are ce să-i facă „ – ne-a spus un angajat al Ocolului că ruia, din motive lesne de înțeles, nu-i putem dezvălui identitatea.

Acuzat de trafic de influență

Printre alte acuze ce i se aduc șefului Ocolului Silvic Drăgășani se numărăși trafic de influență. Pădurarii susțin în scrisoarea lor că Minodor Vasiloiu și-a „ajutat” acoliții săcâștige licitații pe bandărulantăla Ocolul Silvic Drăgășani, fiind „pe mână” și cu directorul de atunci al Direcției Silvice Vâlcea, Adam Jinaru. „Toate aceste realizări mărețe le-a obținut în urma licitațiilor de masălemnoasăcare au fost câștigate numai de agenții economici agreați de acesta și cu aprobarea conducerii Direcției Silvice Vâlcea: director Jinaru Adam, Petrescu Sorin și economist șef Gogonețu Constantin. Partidele licitate de amicii lui au fost cu prețurile de 1/2 din prețurile de pornire Față de alți agenți economici care au licitat corect. Lucreazăpermanent cu un agent economic care este prietenul lui de afaceri, un fost chelner, Condoiu Adrian, din Drăgășani. Toate parcelele de exploatare ale ocolului au fost și sunt exploatate și valorificate de că tre noi, pădurarii, acesta încasând doar valoarea acestora” – mai scriu pădurarii. De asemenea, angajații Ocolului cu care am stat de vorbăsusțin, la rândul lor, că la fiecare parcelăexploatată, sunt vânduți zeci de metri cubi de lemn ilegal. „Atunci când sunt măsurați arborii, pe hârtii nu este trecutăadevărata valoare la volumului lor. Aproape la fiecare parcelăde exploatare au fost dat ilegal câte 50-100 m.c. masălemnoasăîn completare Față de cantitatea inițialăscoasăla licitație” – declarăoamenii. Mai mult decât atât, din câte se pare, protejatul său, Adrian Condoiu, are doar doi angajați în firma sa SC Condoiu Com SRL, iar din cauza faptului că nu are utilaje, le folosește, cu consimțământul șefului, pe cele ale Ocolului Silvic Drăgășani.

Protejat de fosta conducere a Direcției Silvice Vâlcea

Pădurarii susțin că de fiecare datăcând au valorificat material lemnos pentru a-l vinde populației, ei au fost nevoiți să-i dea șefului de Ocol Silvic Drăgășani 10% din valoarea încasată. De altfel, angajații afirmăcă s-au dus de nenumărate ori la directorul Direcției Silvice Vâlcea, Adam Jinaru, au trimis și la Ministerul Agriculturii numeroase plângeri, însă în van. Nu s-a întâmplat nimic în cele din urmă, deoarece, susțin ei, „jefuitorul de păduri” are multe „relații” și are susținere politică . „La controlul efectuat în anul 2007 de că tre ITRSV Vâlcea, au rezultat mai multe nereguli în baza că rora au fost depuse la Poliția Drăgășani 5 dosare penale (toate au fost anulate). De ce s-a ajuns la acest lucru? Simplu și anume: A fost coleg de facultate cu Jinaru, cu fostul ministru Flutur Gheorghe, iar acum este membru PD-L. Se laudăcă nu are nimeni ce săîi facă , că are relații iar postul lui este bătut în cuie. Acest individ este un nou baron apărut pe scena locală” – mai scrie în scrisoare.

„A transformat cabanele Ocolului în bordeluri” – spun oamenii

Ocolul Silvic Drăgășani are în administrare două cabane de vânătoare: Cabana Lunca Stănești din localitatea Ștefănești și Cabana Răcoasa din localitatea Lungești. Mâhniți, angajații silvici ne-au povestit că aceste cabane au fost transformate de Minodor Vasilescu în adevărate bordeluri. „Desfrâu, domne, desfrâu! Tot Drăgășaniul știe că acolo, periodic, erau cazate diferite personaje din Drăgășani, Slatina sau Rm. Vâlcea, iar un taximetrist de-al lui Vasiloiu le ducea «fetițe» pentru a-i satisface. Acum, se pare că a fost chemat de noua conducere a Direcției Silvice Vâlcea și l-au avertizat săse potolească , pentru că de câteva luni am auzit că nu a mai dus pe nimeni pentru astfel de dezmățuri. Mai mult, din câte știm, foarte mulți prieteni de-ai săi au fost cazați la cabane și nu le-a luat niciun ban” – ne-au declarat oamenii.