Acasă Arhiva 2 Minciuni portocalii

Minciuni portocalii

Politica a compromis prima datăflorile (trandafirul, garoafa), acum compromite culorile (portocaliu, galben, roșu), spune un aforism pe care l-am citit, așa, de aiurea, de curând, pe Internet. Îmi place. Se proptește bine-n realitate.

Conștiința bunului nostru românesc se pare că nu are alt interes de urmărit decât politica și iar politica. Se agităconștiința contemporanilor noștri care aparțin altor naționalități, la întrevederea atâtor interese deosebite, pe care le aduce cu sine cultura timpului. Politica a ocupat întreg farul conștiinței noastre lăuntrice. Mai tot timpul, am că pătat obiceiul de a discuta despre politică , iar atunci când ne sforțăm săocolim subiectul, este aproape imposibil sănu scă păm câteva aluzii referitoare la acest subiect. Problema nu e însă a noastră, a celor mulți, care ne dăm cu părerea despre ce se întâmplăîn țara asta, de obicei nimic bun!, ci a mentorilor noștri politici, habarniști și rău-voitori cu mentalități încremenite în trecut, figuri decrepite ce nu spun nimic. De la ei, am învățat că minciuna în politică a ajuns la rang de virtute, iar schimonoselile publice, un fel de a-și ascunde IQ-ul mediocru.

Astfel, ne-am văzut nevoiți sătrimitem în Parlamentul României fel de fel de personaje egoiste, cu suflet meschin, interesate de a-și înmulți conturile din bănci și de a-și privi, uitați în contemplație, mutra obosităla televizor.

Vorbeam la începutul editorialului despre compromițătorii culorii portocalii. Ei s-au aciuat, bolnavi de putere și preamărire, goi pe dinăuntru și paraleli cu doctrina și ideologia, în „curtea” unor partide puternice, care, paradoxal, din rațiuni pe care nu le înțelegem, i-au și promovat.

În PD-L Vâlcea, existădoi parlamentari, Sorin Zamfirescu și Dorel Jurcan, care au devenit o umbrăa propriei lor existențe politice. Absenți chiar și atunci când se aflăla conferințele de presă , cei doi, din lipsăde activitate – și asta se poate vedea cu ochiul liber consultând site-ul Camerei Deputaților și cel al Senatului, s-au apucat săfacă bășcă lie de presă . Zilele trecute, am primit un mail de la biroul de presa al PD-L Vâlcea, prin care eram informați că Dorel Jurcan se va întâlni, în sfârșit, cu jurnaliștii. Ca orice jurnalist, care dorește săafle care a mai fost activitatea fostului președinte de partid în răstimpul în care s-a ferit de mass-media, mi-am pregătit și eu un set de întrebări. Dar n-am avut cui le pune!

În locul senatorului, a venit deputatul Sorin Zamfirescu care cu o voce seacă , molcomăși, să măierte, plictisitoare a făcut un pomelnic al lucrurilor pe care le știam deja din presa centrală. Nicio aluzie la frământările politice de pe plan local, și slavăDomnului sunt multe!, nimic despre doctrina partidului aplicatăstrict la nevoile cetățenilor. Nicio scuzăcu privire la faptul că am fost mințiți ca proștii că Jurcan își anunțase prezența la conferința de presă , nimic. Doar pălăvrăgealăsterilă, cu iz de campanie electorală, care, sunt sigură, nu va rămâne netaxatăde cei care i-au trimis în Parlament.

Îmi pare rău săo spun, dar cei doi, mai sus amintiți, fac parte din acea categorie de politicieni atinși de demagogie grosolană, interesați de electorat doar atunci când conjuncturile politice sau ordinele de partid le cer sănu mai fie opaci. În rest, privind de la înălțimea scaunelor lor de aleși, sfidează presa, alegătorii, pe Dumnezeu și pe toți cei fără putere politică .

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.