Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Mergeți la vot și votați-l pe Băsescu!”

” Primarul Râmnicului, Mircea Gutău, îi îndeamnăpe vâlceni

CAMPANIE ELECTORALĂ. În plină campanie electorală, liderii partidelor politice bat județul în lung și-n lat în speranța că îi vor atrage pe vâlceni de partea lor și-i vor convinge săvoteze cu candidatul lor. Primarul municipiului Rm. Vâlcea, pedelistul Mircea Gutău, le cere, prin intermediul ziarului nostru, ajutorul vâlcenilor, pe care-i roagăsămeargăla vot și săvoteze cu Traian Băsescu.

” Rep.: Au trecut doar câteva zile de când s-a dat startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Este PD-L Vâlcea pregătit săfacă Față unei campanii intense?

” Mircea Gutău: Cu siguranță, da. Ne-am pregătit de mult timp pentru a face o campanie în forțăîncă din prima zi și până în turul II. În acest moment, campania se desfășoarăîn parametrii pe care ni i-am propus și sunt convins că așa va fi până la final.

” Rep.: Credeți că va fi o campanie electoralămurdarăsau una fair play?

” M.G.: Nu pot săspun că va fi nici fairplay, nici foarte murdară. Bineînțeles că vor fi atacuri din partea adversarilor politici. Sunt, părerea mea, excese din partea unor membri de partid din teritoriu atât de la PSD și PNL, cât și de la PD-L. Își rup afișele unul altuia, își taie bannerele, dar sunt lucruri pe care eu le consider, deocamdată, minore. Cu toate acestea, eu cred că oamenii, când vor merge la vot, vor știi exact ce săvoteze.

” Rep.: Adversarii politici văacuzăcă încercați săle racolați primarii sau că încercați prin toate mijloacele săîi atrageți de partea dumneavoastră. Ce le răspundeți acestora?

” M.G.: Le spun că voi continua aceeași politică și voi continua ca prin ceea ce fac să-i determin pe primari săvinăalături de noi. Eu îi respect mult pe primari și nu ascund faptul că sunt anumiți edili care fac parte din alte formațiuni politice, însă care îmi plac ca oameni și ca politicieni. Îi asigur, însă , că nu voi face nicio presiune asupra primarilor. Dacă , în timp, ei considerăcă e bine sămi se alăture, eu voi fi foarte bucuros săîi primesc. Dacă nu vor, asta este, respectul rămâne același. Vărepet, nu ascund că mi-ar plăcea ca anumiți primari săvinăalături de mine.

” Rep.: Multe voci susțin că ați neglijat municipiul pentru a câștiga capital electoral în teritoriu. În aceste condiții, credeți că veți mai obține un scor la fel de mare ca la alegerile precedente?

” M.G.: Le spun celor ce afirmăacest lucru săstea liniștiți. Campania în municipiu se desfășoarăfoarte bine. Am doi viceprimari, Romeo Rădulescu și Eusebiu Vețeleanu, care organizeazăcampania în municipiu mult mai bine decât o fac liderii altor partide din Râmnic.

Rep.: Totuși, liderii PSD Rm. Vâlcea, în frunte cu Gigi Matei, susțin sus și tare că dvs. pierdeți teren în municipiu, iar ei vin tot mai tare din spate

M.G.: Cine e Gigi Matei? Aaa e un simplu consilier local, un fost director al Direcției Apelor Olt care, pierzându-și postul, nu mai are ce face și începe săvorbească aiurea. Cert este că prin investițiile pe care le-am făcut în municipiu și datorităfaptului că am obținut, a doua oarăconsecutiv, locul I pe țară între municipii, vâlcenii vor fi în continuare alături de mine. Ei nu uităcă m-am dedicat trup și suflet Râmnicului și râmnicenilor. Adversarii mei sănu uite că eu măduc zilnic cel puțin trei ore prin oraș și stau de vorbăcu oamenii, iar ei nu fac lucrul acesta decât o datăla patru ani.

” Rep.: Care este target-ul PD-L Vâlcea la aceste alegeri prezidențiale?

” M.G.: În județul Vâlcea am stabilit săatingem pragul de 40%. Sunt convins că ne vom atinge scopul și că Traian Băsescu va ieși din nou președinte și datorităvoturilor luate de noi aici, la Vâlcea.

” Rep.: Ce așteptări aveți în Colegiul Drăgășani, acolo unde se spune că este fieful PSD-ului?

” M.G.: La Drăgășani am schimbat de curând conducerea și din câte am observat oamenii se mișcă foarte bine. Cu siguranțăvom avea un procent mai mare decât până acum. Cred că vom lua cu cel puțin 10 procente mai mult decât la alegerile precedente.

” Rep.: Ce are în plus candidatul Traian Băsescu Față de ceilalți candidați? De ce ar trebui să-l voteze vâlcenii?

” M.G.: În primul rând, Traian Băsescu este un om direct, iar în cei cinci ani cât a fost președintele României nu i s-a putut imputa că a ținut partea cuiva. Mai mult decât atât, numele lui nu a fost legat niciodatăde niciun clan. Președintele Traian Băsescu a deranjat foarte multălume datorităfaptului că este un om corect, care nu se lasăcă lcat în picioare. Știți foarte bine cum s-au unit toți liderii politici pentru a-l da jos, prin referendum, din fruntea țării. Ei bine, atunci populația le-a dat peste „botic”, ieșind la vot într-o proporție covârșitoare și decizând că Traian Băsescu trebuie să rămână în continuare președinte. Acum se repetăscenariul. Aceiași lideri s-au întâlnit și au plănuit scoaterea lui Băsescu din cursă. Numai că și de data aceasta și-o vor lua peste „botic”. Din păcate pentru ei, nu înțeleg că nu așa trebuie săprocedeze. Eu știu că sunt afectați pentru că nu le mai merg afacerile și mai știu că sunt mulți oameni afectați pentru că și-au pierdut privilegiile și aici mărefer la cumulul de pensii și la cei care aveau pensii de 300 de milioane de lei vechi. Mai mult decât atât, împotriva lui Băsescu mai sunt politicienii care ocupau posturi prin diferite agenții și care aveau salarii de zeci de mii de euro, dar și pesediștii și peneliștii care s-au băgat în diferite consilii de administrație și au luat zeci de milioane pe lunăpentru o oră.

” Rep.: În încheiere, care este mesajul dumneavoastrăpentru vâlceni?

M.G.: Mesajul meu este sămeargăla vot și săvoteze cu Traian Băsescu. Am revoluționat Râmnicul sub mandatul președintelui Băsescu și vreau săcontinui modernizarea orașului nostru. Am nevoie de sprijinul lor. Vâlceni mergeți la vot și votați-l pe Băsescu!

Claudia Stanciu