Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Măvoi lupta pentru oamenii care m-au votat”

 Primarul stațiunii Băile Olănești, Gheorghe Ciucă , afirmă

VOINȚĂ. Edilul-șef este decis săschimbe fața stațiunii și săo transforme într-una Europeană . Banii sunt puțini și nu acoperănici măcar 20% din necesități, însă primarul spune că se va axa mai mult pe proiectele europene pentru a aduce fonduri nerambursabile

De-a lungul timpului, stațiunea vâlceană Băile Olănești, și-a că pătat un binemeritat nume de „Izvoarele de aur”, datorităizvoarelor minerale bromurate, sodice, calcice, iodurate, sulfuroase și clorurate ce au efecte curative asupra organismului uman. Olăneștiul este printre primele stațiuni din țară în ceea ce privește numărul de izvoare, dar și debitul zilnic al acestora. Din păcate, în ultimii ani infrastructura a lăsat de dorit și de aceea mulți turiști au ocolit această stațiune vâlceană . Fosta administrație localănu a mișcat un deget pentru dezvoltarea economică și socialăa orașului. Din fericire însă , noul primar, liberalul Gheorghe Ciucă , este decis săschimbe fața stațiunii și săo transforme într-una Europeană . Banii sunt puțini și nu acoperănici măcar 20% din necesități, însă edilul – șef spune că se va axa mai mult pe proiectele europene pentru a aduce fonduri nerambursabile.

Primarul Ciucă se zbate săconstruiască un dispensar medical

Cea mai mare problemăcu care se confruntă locuitorii orașului Olănești în acest moment este lipsa unui dispensar medical. Medicii din localitate sunt disperați, deoarece nu au nici un spațiu unde să-și desfășoare activitatea. Din păcate, deși este o prioritate, fondurile de la bugetul de stat nu sunt suficiente pentru începerea lucrărilor la un dispensar. Primarul din Băile Olănești este hotărât săacceseze fonduri europene pentru a construi un dispensar medical modern, cu toate că va dura foarte mult până la întocmirea proiectului, aprobare și apoi începerea construcțiilor. „Este o situație disperată, văspun sincer. Măopresc oamenii pe stradăsă-mi spunăcă nu au unde săîși ducă odraslele atunci când se îmbolnăvesc. Singura noastrăsoluție este accesarea de fonduri nerambursabile, pentru că anul acesta se anunțăun buget de austeritate la Consiliul Județean Vâlcea. Sper însă , ca atunci când se vor face rectifică ri de buget sănu se mai ținăseama numai de coloratura politică a primarului, ci de priorități. Oamenii nu sunt de vinăcă președintele CJ Vâlcea este social-democrat și că eu sunt liberal. Ei vor săbeneficieze de servicii medicale în condiții bune. până atunci, însă , voi încerca săgăsesc o soluție temporară” – ne-a spus edilul-șef al stațiunii Băile Olănești, Gheorghe Ciucă .

Bazăde tratament și piscinăacoperităaproape finalizate

Activitatea de bazăa stațiunii Băile Olănești este turismul, însă , până anul trecut nu s-a făcut nimic pentru a-l promova în afara granițelor județului sau a țării. În ultimii ani, în stațiune au apărut multe hoteluri și pensiuni, care mai de care mai moderne, dar în care bătea „vântul” în cea mai mare perioadă a anului. Asta pentru că , infrastructura era la pământ, nu se mai găsea nicio stradăasfaltată, ci doar „cratere” unde turiștii își puteau rupe cu ușurințăpicioarele. Primarul Gheorghe Ciucă a reușit, încet, încet săschimbe fața stațiunii. Anul acesta, odatăcu venirea primăverii a și dat startul asfaltărilor celor mai importante străzi din oraș. Mai mult decât atât, au început lucrările și la clădirea abandonatăa Casei de Cultură, acolo făcându-se o bazăde tratament modernă, o piscinăacoperităși o parcare subterană. „Acesta este doar începutul, pentru că am de gând săfac mult mai multe. Numai că va dura ceva mai mult timp, deoarece, așa cum văspuneam, trebuie săaccesăm fonduri europene. până atunci însă , am început curățenia de primăvară . Împreunăcu elevii Liceului „Iustinian Marina” avem aproape zilnic acțiuni de curățare a albiei râului Olănești” – ne-a mai spus primarul.

Viitorul sunăbine

Pentru următorii ani de mandat, edilul-șef al stațiunii Băile Olănești, Gheorghe Ciucă , are proiecte îndrăznețe, pentru majoritatea problemelor având soluții concrete și viabile. Pe lista sa de priorități se aflărealizarea unei pârtii de schi în zona Pietriș, atragerea de fonduri pentru realizarea unui centru de agrement, atragerea investitorilor în vederea construirii unui complex de sport și construirea unei biblioteci, construirea unei grădinițe. Mai mult decât atât, el a depus cerere de finanțare pentru construirea a două blocuri ANL chiar la intrare în Olănești și a demarat un proiect pentru reabilitarea zonelor cu alunecă ri de teren, respectiv strada Forestierilor care este în două puncte afectatăde alunecă ri. „Vreau săle spun celor ce m-au votat că întotdeauna voi respecta două principii de bază: comunicarea permanentăcu oamenii și antrenarea lor în procesul de luare a deciziilor. De asemenea, vreau săle mai spun că îmi voi duce la îndeplinire proiectele, chiar de aș fi nevoit sălucrez zi și noapte. Măvoi lupta pentru oamenii care m-au votat” – a conchis primarul Gheorghe Ciucă .