Acasă Arhiva 2 MARELE BAL AL RÂMNICENILOR

MARELE BAL AL RÂMNICENILOR

Administrația Gutău nu se dezminte

Sâmbătă, 13 decembrie a.c., la Sala Sporturilor Traian a avut loc unul dintre cele mai așteptate manifestări, Balul Primăriei. Evenimentul monden cu caracter caritabil a reunit, pentru câteva ore, peste 700 de invitați: oficialități administrative, politicieni, oameni de culturăși oameni de afaceri. Balul, organizat la sfârșitul fiecă rui an, a devenit o tradiție pentru Primăria Rm. Vâlcea, care de patru ani are un singur obiectiv: strângerea de fonduri pentru copiii cu dizabilități și pentru elevii cu merite deosebite.

Atmosferădemnăde premiile Oscar

Începând cu ora 19.00, la Sala Sporturilor Traian au început să-și facă apariția personalități ale scenei politice vâlcene, oamenii de afaceri din județ, directori, avocați și reprezentanți ai mass-mediei. Încă de la intrare, invitații au pătruns într-o atmosferăde vis, fiind întâmpinați de câteva tinere, precum și de primarul Mircea Gutău și cei doi viceprimari, Eusebiu Vețeleanu și Romeo Rădulescu. În scurt timp, sala imensă, decoratăspecial pentru acest eveniment în alb, s-a umplut până la refuz de VIP-uri îmbrăcate de gală. Anul acesta liberalii nu au dorit săonoreze invitația primarului municipiului de a participa la Balul Primăriei, singurii care au dat curs invitației fiind consilierul județean Vali Monceanu, proaspătul deputat Cristian Buican, consilierul local Adrian Pandurașu și Florin Epure – directorul Direcției de CulturăVâlcea.

Temișan și Ștefan Bănică au încins atmosfera

Deschiderea oficialăa spectacolului a fost datăde primarul Mircea Gutău, împreunăcu prezentatorul balului că tălin Măruță. „Scopul acestui bal este unul caritabil. Cu banii pe care-i vom strânge sper săajutăm mulți copii care au nevoie de ajutor. De asemenea, în această seara îi vom premia și pe cei mai merituoși elevi din Vâlcea. Acești copii minunați au dus numele orașului și al județului nostru cu cinste în toată țară , dar și în afara granițelor ei. De aceea, ei meritătoată atenția noastrăși le promit că an de an ei vor fi răsplătiți pentru eforturile lor” – a spus primarul Râmnicului, Mircea Gutău. Primii care au intrat în scenăși care au scos invitații la dans au fost artiștii Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Rm. Vâlcea. Mai apoi, celebrul cântăreț Aurelian Temișan a dat tonul distracției, interpretând câteva piese mai ritmate. Puși pe distracție, invitații nu au ezitat nicio clipăsăiasăîn masăla dans. Ringul de dans s-a dovedit a fi neîncă pător în momentul în care pe scenăși-a făcut apariția cel mai așteptat artist al serii, Ștefan Bănică Jr. Ritmurile de rock’n roll ale cântărețului au încins atmosfera în sală, VIP-urile vâlcene arătându-și astfel talentele de dansatori. Atmosfera a mai fost întreținută de Ana Lesko, Anca Badiu și Nineta Popa.

Olimpicii vâlceni, premiați de primărie

Ca și-n anii trecuți, în centrul atenției s-au aflat olimpicii, cei care anul acesta au plasat Vâlcea printre primele județe cu cele mai bune rezultate la învățătură. Elevii vâlceni au demonstrat nu numai o datăcă pot face performanțăîn toate domeniile și ne reprezintăcu cinste în țară și în afara ei. Primarul Mircea Gutău le-a oferit acestora premii de excelențăși sume de bani, care săle răsplătească eforturile depuse pentru a obține premii la olimpiadele naționale și internaționale. Este vorba de Alexandra Baltac – premiul I la etapa naționalăa Olimpiadei Interdisciplinare Tehnologii, Ana Mihaela Preoteasa – premiu I la Olimpiada InterdisciplinarăTehnologii, Adrian Trăistariu – locul I la Olimpiada Naționalăde profil tehnic, Lavinia Elena Îițirigă- premiul I la Olimpiada Naționalăde Pedagogie-Psihologie din 2008 și 2007, Valentina Buzămurgă- premiul I la Olimpiada Naționalăde Pedagogie-Psihologie, că tălina Jugărevescu – locul al II-lea la Olimpiada Internaționalăde Geografie, Teodora Pătrulescu – premiul I la Concursul Ionel Teodoreanu de la Suceava, Marius Mihai Ifrim – premiul I la Olimpiada Naționalăde Arte Plastice secțiunea arte vizuale-icoane. Cel mai aplaudat olimpic a fost Marius Gavrilescu care la numai 12 ani are deja un curriculum vitae care numărăpeste 30 de premii și mențiuni, luate în doar 4 ani. Elev al Școlii generale „Take Ionescu” din Râmnic, Marius este pregătit de profesorul Ștefan Smărăndoiu. „Ne întrebăm: dacă anul acesta a fost răsplătit cu Premiul I la Olimpiada Naționalăde Matematică și, mai mult decât atât, a luat și Aurul într-o competiție internaționalăde profil, ce alte surprize ne mai pregătește pentru viitor Marius Gavrilescu?” – a spus prezentatorul balului, că tălin Măruță. Fiecare elev a primit câte 50 de milioane lei vechi, o diplomăde excelențăși un buchet mare de trandafiri. La final, primarul Gutău a acordat un premiu pentru cel mai gospodar director de școală, Constantin Drugan fiind apreciat pentru realizările sale la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”.

Licitație cu scop caritabil

Spectacolul a continuat cu scoaterea la licitație a șapte tablouri, banii obținuți fiind folosiți în scopuri caritabile. La început, bogătașii județului Vâlcea nu s-au înghesuit săarunce cu banii pentru un gest nobil, însă , în final toate tablourile au fost vândute pe sume importante de bani. Așadar, printre cumpărătorii tablourilor îi putem enumera pe Constantin Boromiz care a oferit 5.000 de euro, Nicolae Sofianu care a dat 2.000 de euro și Nicolae Enache – directorul general al societății Protectchim S.R.L – care a oferit 50 de milioane lei vechi. Balul nu s-a încheiat însă aici, pentru că invitații au petrecut până -n zori.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.