Acasă Arhiva 2 Magistrați vâlceni de top 300

Magistrați vâlceni de top 300

PARADOX. Lectura de ansamblu a declarațiilor de avere a magistraților vâlceni determinăpe oricine săridice din sprâncene a nedumerire. Deși diferențele de salarii din sistemul judiciar sunt minime, existătotuși discrepanțe foarte mari în declarațiile acestora de avere. Avem magistrați bogați cu 2-3 case, cu mașini, cu pământuri și magistrați care au doar un apartament sau nici măcar atât.

Lipsăde transparență

Conform site-ului www.csm-just.ro, marea majoritate a judecă torilor vâlceni au strâns avere frumușică din salariile pe care le primesc de la stat. Mai mult decât atât, tot din lefurile de bugetari au reușit să-și cumpere și câte două -trei mașini și cam tot pe atâtea case. Judecă toarea Carmen Ilina a trecut în declarația sa de avere, proprietăți de invidiat. Astfel, aflăm că magistratul deține două terenuri intravilane, unul în comuna Dăești și altul în Rm. Vâlcea, în supraFață totalăde 1645 de metri pătrați precum și două locuințe în Râmnic. Menționăm că magistratul a omis sătreacă , în declarația de avere, și valoarea de impozitare a trenurilor pe care le are în proprietate. Este vorba de un apartament de 83,8 m.p. și o casăce se întinde pe 295,46 m.p. Pe lângă terenurile și casele pe are le deține, Carmen Ilina se poate lăuda că are un adevărat parc auto: un Renault Megane, un Ford Mondeo dar și un scooter MBK EVOLIS. Mai mult decât atât, din declarația de avere a magistratului, aflăm că Ilina deține 206 acțiuni la Gropue Societe Generale – BRD. Deși, conform legii transparenței, magistratul ar fi trebuit să-și treacă în declarație și suma totalăa venitului său anual, Ilina a preferat săpăstreze „misterul” cu privire la banii pe care-i câștigă . Potrivit declarației, judecă toarea are un venit conform fișei fiscale.

Bani pentru zile negre

Judecă toarea Gherghina Lăcusteanu se poate considera un om cu stare. Din declarația sa de avere aflăm că ea deține împreunăcu membrii familiei, nu mai puțin de 4 terenuri în comuna vâlceană Ghioroiu, dar și o casăde locuit în supraFață de 60 de m.p. În plus, ea este și proprietara unui apartament, situat în Râmnic, dar și a două autoturisme: un Volkswagen și o Dacia 1310. Tot din declarația sa mai aflăm că acesta are mai multe conturi bancare, toate deschise la BCR, în valoare totalăde exact 159 mii lei. Venitul său anual este de aproximativ 58 mii lei.

Despre judecă toarea Marusia Mota nu se poate spune că este la fel de bine ca și colegii săi poziționatăsocial. Deși nu deține, la capitolul imobile, decât un apartament situat în Râmnic, în supraFață de 61 metri pătrați, trecut pe numele soțului, ea este proprietara a două mașini de lux: un Chevrolet și o Skoda. Și magistratul Mota s-a ferit să-și treacă venitul anual încasat în declarația de avere.

Avuție

Elena Zaharia este unul dintre judecă torii care au reușit săstrângăo avere frumușică . Împreunăcu soțul are în proprietate, în Râmnic, un teren intravilan, un apartament în București, precum și o casăde locuit, în municipiu, construităîn 2007. Imobilul are peste 400 de metri pătrați, iar valoarea de impozitare nu a fost trecută. Conform declarației de avere, în urmăcu un an, magistratul a vândut un apartament, construit în Râmnic, dar și un teren situat în comuna Sihlea, județul Vrancea. În luna februarie a acestui an, judecă toarea a mai vândut un apartament la prețul de 72 mii euro. Deși are numeroase proprietăți, magistratul susține, potrivit declarației de avere, că nu deține nici măcar un autoturism.

Corina Îuglui, președinte la Judecă toria Vâlcea, este o norocoasădin punctul de vedere al moștenilor primite. Declarația sa de avere ne aratăcă , împreunăcu soțul său are mai multe terenuri agricole și forestiere, precum și un apartament în Râmnic, obținut tot prin moștenire. În declarația sa de avere apar mai multe împrumuturi la bancă , însă niciun autoturism. Cât despre judecă torul Mitu Drăgan, acesta are trecut în declarația de avere un teren agricol în județul Dolj și două în comuna vâlceană Milcoiu. În afarăde aceste proprietăți, judecă torul mai deține un apartament în Râmnic și o casăde locuit în Milcoiu. Magistratul conduce o Skoda Octavia, fabricatăîn 2005. Atât el, cât și soția sa, îndeplinesc funcția de judecă tor, iar venitul lor anual depășește suma de 100 mii lei.

Imobile peste imobile și Dacia

Judecă toarea Camelia Dina se aflăși ea în topul magistraților cu o situație Financiară bună. Declarația sa de avere ne informeazăcă este proprietara unui teren situat în municipiu, în supraFață de 474 m.p, precum și al unui teren arabil, de 1.800 m.p, dobândit în 2003. În 2006, s-a finalizat și construcția casei în care aceasta locuiește, cu o valoare impozabilăde 20 mii lei. Tot din declarația sa de avere, aflăm că magistratul are un Peugeot și o Skoda, ambele fabricate în 2006. În plus, magistratul are și un depozit bancar, deschis cu doi ani în urmă, în valoare de 150 mii ceva, pentru că nu se poate spune despre ce fel de monedăeste vorba. Venitul său anual, împreunăcu cel al soțului, și el judecă tor – Gelu Dina, este de aproape 170 mii lei. Judecă torul Margareta Antonie deține un teren agricol și unul intravilan în Bujoreni, o casăde locuit în aceeași comună, dar și un apartament în Râmnic. Cu toate că deține o sumedenie de proprietăți imobiliare, magistratul spune că încă mai conduce o Dacia 1310, fabricatăîn 1996. Venitul său anual este de 55 mii lei.

Declarație ilizibilă

Câteva dintre declarațiile de avere ale judecă torilor vâlceni sunt aproape indescifrabile, din cauza faptului că au fost postate pe site, prin scanare, acestea fiind scrise de mână. Un astfel de exemplu, este declarația judecă torului Violeta Fulga, absolut ilizibilă. Încercându-ne măiestria în arta descifratului scrisului de mână, am reușit săînțelegem câte ceva din ceea ce a scris magistratul în declarația sa de avere, care are aproape toate rubricile completate. Este vorba de mai multe terenuri în Râmnicu Vâlcea și Păușești, vreo două case de locuit în municipiu și o casăde locuit și mai multe autoturisme: Matiz, Skoda Octavia, Citroen și o Dacia 1310.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.