Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

LUPTA CU VIAȚA

 Andrei, un tânăr de 19 ani a fost diagnosticat cu o formă rarăde cancer

DREPTUL DE A TRĂI. Andrei Ivan, are 19 ai, este râmnicean, și în urmăcu un an, în urma unor analize, medicii i-au descoperit o tumoare malignă, uriașă.

De atunci, viața lui Andrei s-a schimbat pentru totdeauna. Deși a urmat zeci de tratamente cu citostatice și a suferit o serie de intervenții chirurgicale, starea lui de sănătate părea săse deprecieze văzând cu ochii. Salvarea a venit, însă , de la câțiva medici de la o clinică din Germania, care i-au redat băiatului speranța la viață.

Renunțarea

În urmăcu un an, Andrei era un copil perfect sănătos. Și foarte talentat. A urmat cursurile Liceului de Artădin Rm. Vâlcea, secția designer vestimentar, iar colegii și profesorii povestesc că este înzestrat cu mult har. Ca dovadăa talentului ieșit din comun pe care îl are, stau diplomele din camera sa, semnate Doina Levința și că tălin Botezatu. Ambii i-au prezis băiatului un viitor luminos. Numai că , într-o zi, toate visurile sale s-au năruit Andrei a fost diagnosticat cu cancer, în formă rară. Din acel moment, el a început o luptăcrâncenăcu boala, luptădin care părea că nu va mai ieși vreodatăînvingător.

Tânărul nu a mai reușit să-și susținăexamenul de bacalaureat, și, dintr-o dată, s-a văzut nevoit sărenunțe la toate clipele frumoase pe care le oferăadolescența. Și-a abandonat mărețele planuri de viitor pe care și le făcuse și și-a îndreptat gândurile că tre Dumnezeu pe care povestește că -l implora în fiecare searăsă-i dea puterea sătreacă peste această grea încercare la care l-a supus viața.

Începutul calvarului

Părinții lui Andrei povestesc că tot calvarul a început în urmăcu un an, când Andrei a descoperit o umflătură, la spate, deasupra șoldului drept. Speriat, băiatul a mers la Spitalul Județean Vâlcea, unde medicii nu au putut să-i stabilească un diagnostic concret. „Doctorii de aici i-au spus că nu are rost săne impacientăm, pentru că nu poate fi ceva grav, însă nu i-am crezut. Andrei simțea că ceva nu este în regulăcu el. Am decis sămergem la București, unde, prin intermediul unei cunoștințe, am ajuns la medicul Mircea Beuran”, mărturisește tatăl lui Andrei. După primele analize, Beuran și-a dat seama că boala băiatului este extrem de gravăși a decis că are nevoie urgentăde o intervenție chirurgicală. În urma operației, medicii de la Spitalul Floreasca au extras din trupul tânărului o tumoare gigant care cântărea 3 kilograme și măsura peste 15 centimetri.

A urmat, apoi, rezultatul biopsiei, „tumora mezotelion malignă”, rezultat, care, din păcate, nu a fost deloc concludent pentru medici. A mai fost supus la alte verifică ri la Spitalul Matei Balș din care a reieșit însă , un alt diagnostic – „tumorăEwing”. După mult timp, părinții lui Andrei au reușit sătrimitămostre din tumorăîn SUA, la „Harper University Hospital” din Detroit, de unde au primit un nou diagnostic: „Sarcom sinovial nediferențiat”, o tumoare malignă, rară, foarte agresivă, care afecteazăfoarte repede toate organele vitale. Neștiind care dintre diagnostice este cel corect, părinții lui Andrei au mai făcut un efort și au decis ca băiatul lor că meargăla Budapesta pentru un set de analize (PET), în urma că rora medicii au constatat că și mușchii fuseserăafectați de celulele canceroase.

În Germania, i s-a oferit, din nou, dreptul la viață

După acest ultim diagnostic, medicii români s-au declarat neputincioși în fața cumplitei maladii. Cu speranța zdrobită, părinții tânărului și-au dat seama că singura salvare poate săvinădoar de la doctorii străini. Atunci, o mătușăde-a băiatului, care locuiește de foarte mulți ani în Germania, a contactat mai mulți medici, că rora le-a explicat problema lui Andrei. Cei care au acceptat, susține tatăl lui, au fost medicii de la o clinică renumitădin orașul Aachen. „S-au purtat extraordinar cu fiul meu. L-au sprijinit, din punct de vedere psihic, extraordinar de mult. Acum, După luni întregi de tratament, îi mulțumesc lui Dumnezeu, fiul meu se simte mult mai bine, iar medicii i-au dat mai multe șanse sătrăiască . Din păcate, Andrei nu este vindecat total. Cancerul este o boalăparșivăce poate recidiva în orice clipă. Dar, este mult mai bine. Asta este cel mai important.

După tratamentul din Germania a fost o îmbunătățire vizibilăa stării lui de sănătate și parcă acum, ca niciodată, are mai multăpoftăde viață”, ne-a mărturisit tatăl lui Andrei.

Tratamentele lui Andrei au costat o avere. Pentru a putea să-și ajute băiatul, părinții și-au ipotecat casa. „Am cheltuit peste 60 de mii de euro până acum. Clinica din Germania, unde se trateazăîn prezent Andrei, ne-a cerut o garanție de 40 de mii de euro, pe care am trecut prin foc ca s-o obținem”, mai spune tatăl băiatului. până acum, părinții lui Andrei au făcut sute de drumuri la Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea, care, susțin ei, nu vor, nici în ruptul capului, sădeconteze serviciile medicale oferite lui Andrei de clinica nemțească . „Cei de la Casa de Asigurări susțin că boala lui Andrei nu este prea gravăși poate fi tratatăla nivel local. Dacă nu ne-am fi împrumutat la bancă , copilul meu ar fi murit cu zile aici. Nimeni nu a vrut să-l bage-n seamă, iar cei de la Casă, v-am spus, trateazăboala lui ca pe o afecțiune minoră, ușor vindecabilă”, mărturisește cu durere în glas tatăl lui Andrei.

Salvați-l pe Andrei

Pentru a-l ajuta pe Andrei, părinții săi au făcut credit, și-au ipotecat locuința, însă nu au reușit săstrângătoți bani de care are nevoie băiatul pentru a se face bine. Fiecare zi de tratament costăo mică avere, iar fondurile familiei Ivan s-au terminat de multăvreme. Singura șansăca Andrei săse însă nătoșească și săse bucure, din nou, de viațăeste ca în conturile deschise de părinții băiatului, săse strângă, de la oamenii care au fost sensibilizați de drama pe care o trăiește Andrei, banii necesari Continuă rii tratamentului.

Conturile au fost deschise pe numele mamei sale, Ivan Mihaela Anca, la BRD, sucursala Ostroveni, Râmnicu-Vâlcea:

 

  • în lei: RO97BRDE390SV07591393900
  • în euro: RO52BRDE390SV16604563900
  • în dolari: RO07BRDE390SV16899373900