Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Luca s-a retras!

Handbalista de la Oltchim, Steluța Luca, a decis săse retragăde la naționala femininăde handbal și sădea publicității scrisoarea de retragere pe care a depus-o la sediul Federației Române de Handbal, pentru a elimina orice fel de suspiciuni. Fostul că pitan al naționalei feminine îi răspunde, astfel, selecționerului Gheorghe Tadici care declarase că fosta sa elevăde la Oltchim se retrage din cauza problemelor medicale și că a menționat acest lucru în scrisoare. 

 Catre FEDERAÎIA ROMÂNĂ DE HANDBAL și COMITETUL OLIMPIC ȘI SPORTIV ROMÂN

 

Stimate domnule presedinte Cristian Gațu,

 

Îmi este foarte greu săscriu aceste rânduri. Este o decizie pe care am luat-o După îndelungi meditații, în condițiile în care pentru acest lucru am avut nevoie de 14 ani de lot național, peste 240 de jocuri internaționale sub culorile României și circa 1100 de goluri înscrise. Parcă ieri am debutat la echipa de senioare, cu toate că fac referire la anul 1994. Un an După acel debut am devenit campioanămondialăde tineret dar tot nu a fost suficient.

Au trecut anii, am participat la patru ediții ale Camionatului European de handbal feminin, (1994, 1998, 2000, 2002) la șapte ediții consecutive ale Campionatului Mondial (1995, 1997, 1999, 2001, 2003, 2005, 2007) iar Olimpiada din 2000 de la Sydney nu am cum săo uit vreodată. Sunt alte zeci de jocuri cu farmecul și importanța lor, momente de tensiune ce numai competiția sportivăți le poate oferi, am vizitat aproape toate țările din Europa, am că lătorit pe trei continente și măpot bucura de faptul că în 2005 am devenit vicecampioanămondială. Astăzi decizia mea vine săîntrerupătoate aceste bucurii. Am ajuns la concluzia că fizic și biologic nu mai fac Față exigentelor impuse de înalta performanțăși ca atare nu mai pot corespunde cerintelor antrenorilor, federației și de ce nu, suporterilor care așteaptămult mai mult de la mine. Ca atare, vărog, domnule președinte, săaprobați retragerea mea de la echipa naționalăde handbal feminin a României. Mulțumesc tuturor celor care în toți acești ani au fost alături de mine, Federației Române de Handbal și Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Clubului sportiv „Oltchim” și cluburilor din străinatate la care am activat (PIDIGI Dossobuono – Italia, Randers HK și FCK Copenhagen – Danemarca). Mulțumesc tehnicienilor care m-au descoperit, format și convocat la lotul național, le mulțumesc în mod special pentru că m-au acceptat ca pe un om normal cu bune și rele, asigurându-i totodatăcă le voi purta un sincer și profund respect pentru tot ce au reușit săîmi transmitădin profesia dumnealor. Le mulțumesc membrilor Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru onoarea care mi-au acordat-o de a fi port drapelul delegației României la Jocurile Olimpice de la Beijing în calitate de că pitan al echipei naționale și îmi cer scuze pentru faptul că prin gestul meu de retragere le refuz aceasta onoare deosebităcu care un sportiv nu se întâlnește, poate, niciodatăîn viață. Știu ca decizia mea va cântări greu în următoarele zile, măîncearcă deja clipe de nostalgie dar cred că la fel de important și de apreciat trebuie săfie și momentul prin care singur decizi că trebuie sălași locul altcuiva. O sățin pumnii echipei și îi urez de pe acum mult succes, o săfiu alături de întreaga delegație a României la Jocurile Olimpice și o să măconsolez cu ideea că pentru încă doi ani o săjoc la echipa mea de club, „Oltchim” Rm. Vâlcea. Sperând că o săînțelegeti gestul meu și o săfiți alături de mine în scurtăperioadă sportivărămasăpână la retragerea definitivădin handbal, vărămân aceeași jucă toare – inter dreaptă- de încredere.

 

Cu stimp,

SteluÎa LUCA.

25 iunie 2008.”