Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lotul Oltchimului s-a reunit

Handbal feminin, Liga Națională

” Față de sezonul trecut, gruparea chimistăare două noutăți, Gâlcă și Rădulescu

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au reunit luni seara la sala polivalentă”Traian” în vederea pregătirilor pentru noul sezon competițional. Au fost prezente toate cele 21 de handbaliste care vor avea ca obiectiv cucerirea titlului național și accederea în finala Ligii Campionilor. Vestea bunăeste că Valeria Motogna și Adriana Nechia, accidentate în campionatul trecut, s-au antrenat normal și pot fi două piese de bazăpentru Radu Voina și Aurel Roșca. După ce au vorbit câteva minute cu cei doi tehnicieni și După câteva alergări ușoare, campioanele au jucat fotbal până la finalul primului antrenament. „Este foarte important că toate fetele sunt sănătoase, că în acest moment nu sunt probleme medicale. Vom avea un program foarte încărcat în timpul pregătirilor de vară, multe meciuri amicale în care ne vom pregăti pentru Liga Campionilor. Am mai spus-o și o repet, avem un lot mai valoros decât în sezonul trecut dar va trebui sădemonstrăm asta și pe teren”, a declarat tehnicianul Radu Voina. Altfel, Oltchim și-a completat banca medicalăcu un preparator fizic profesionist, francezul Frank Kuhn, acesta urmând săfie alături de echipăpână la începerea sezonului competițional..

Tereza Tamaș va avea o fetiță

La primul antrenament al elevelor lui Radu Voina a fost prezentăși portarul Tereza Tamaș Pâslaru care în curând va deveni mămică . Gravidăîn șase luni, Tereza a rămas sub contract cu Oltchim Râmnicu Vâlcea și promite că va fi alături de colegele sale în permanență. „Voi avea o fetițăchiar dacă toată lumea spune că am gemeni. Încă nu m-am gândit ce nume îi voi pune, important este săfie sănătoasăși săfiu și eu sănătoasă. Nu o voi obliga săfacă handbal, ar fi culmea, va face ce va vrea ea și Dumnezeu”, spune handbalista Oltchimului, vicecampioanămondialăîn Rusia.

„Cupa României trebuia organizată”

Vicepreședintele Clubului Sportiv Oltchim, Petre Berbecaru, este nemulțumit de decizia Federației Române de Handbal de a nu organiza nici în sezonul viitor Cupa României. „Peste tot în Europa cupa este un motiv de sărbătoare, la care participătoate echipele, nu numai cele din primul eșalon. Se luptăpentru acest trofeu cu ardoare, este competiția surprizelor. Ca sănu mai vorbim de fotbal, acolo unde în Anglia sau Spania este un eveniment deosebit. La noi din nou nu se organizeazăși nu înțeleg de ce. Noi ne doream săcâștigă m Cupa României, ne doream săparticipăm și tratam acest trofeu cu maximăseriozitate. Dacă era sădecid eu, lărgeam competiția, le dam șansăși echipelor din Divizia A. În fine, nu cred că este o decizie corectă.”, a declarat Petre Berbecaru. În ceea ce privește obiectivul Oltchimului pentru noul sezon, vicepreședintele oltean a spus: „Obiectivul este clar, câștigarea titlului național și accederea în finala Ligii Campionilor. Eu cred că ambele pot fi îndeplinite, avem un lot valoros, suntem mai puternici decât în sezonul viitor”.

Lotul Oltchimului pentru sezonul competițional 2009-2010

– portari: Paula Ungureanu, Talida Tolnai, Mihaela Smedescu,
– centri: Cristina Neagu, Roxana Gatzel, Rehina Shymkute, Adriana Îăcă lie
– pivoți: Ionela Gâlcă Stanca, Oana Manea
– extreme: Ramona Maier, Valentina Ardean Elisei, Adriana Olteanu Nechita, Iulia Pușcașu.
– interi: Narcisa Lecușanu, Adina Meiroșu, Gabriella Szucs, Anastasia Pidpalova, Valeria Beșe, Clara Vădineanu, Patricia Vizitiu, Steluța Luca.

Cu Oțelul în prima etapă

Cele paisprezece echipe care și-au câștigat dreptul de a evolua în ediția 2009-2010 a Ligii Naționale de handbal feminin și-au aflat programul competitional pentru sezonul ce va debuta pe 5 septembrie. În funcție de numărul echipelor înscrise, având în vedere problemele financiare existente, se va stabili și numărul echipelor retrogradate la sfârțitul acestui sezon. Totodată, echipele gazdăîși vor putea alege data și ora de la care va avea loc meciul, în cazul în care echipa oaspete nu va fi de acord cu aceasta, urmând a se recurge la mediere. Din acest sezon, echipele vor putea disputa partidele în intervalul vineri-duminică .
Iatăprogramul primelor trei etape a Ligii Naționale de handbal feminin, care va debuta la data de 5 septembrie

Etapa I
Rulmentul Brașov – CSM Cetate DevaDunărea Brăila – HCM BuzăuȘtiința Bacă u – HCM RomanUniv. Jolidon Cluj – Tomis ConstanțaOltchim Râmnicu Vâlcea – Oțelul GalațiHC Zalău – Univ. ReșițaRapid CFR București – HCM Baia Mare

Etapa a II-a (12 septembrie)

CSM Cetate Deva – HCM Știința Baia Mare
Universitatea Reșița – Rapid CFR București
HC Oțelul Galați – HC Zalău
Tomis Constanța – Oltchim Râmnicu Vâlcea
HCM Roman – Universitatea Jolidon Cluj
HCM Buzău – Știința Bacă u
Rulmentul Brașov – HC Dunărea Brăila

Etapa a III-a (16 septembrie)

HC Dunărea Brăila – CSM Cetate Deva
Știința Bacă u – Rulmentul Brașov
Universitatea Jolidon Cluj – HCM Buzău
Oltchim Râmnicu Vâlcea – HCM Roman
HC Zalău – Tomis Constanța
Rapid CFR București – HC Oțelul Galați
HCM Știinta Baia Mare – Universitatea Reșița