Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liviu Boban, agitatorul de serviciu

 Conservatorul vrea sărupăprotocolul cu PSD, crezând că face și desface în politicul vâlcean

MUSCA-N LAPTE. „I-a dat telefon consilierilor PC și i-a amenințat că pentru felul în care au procedat, vizavi de schimbarea lui Mănăsia, îi va da pe toți afară. Îipa din gurăde șarpe, spunându-le că nu ar fi trebuit să-l demităîn condițiile în care primarul le-a spus, pe un ton ferm, că nu trebuia săse întâmple așa. Din fericire, la ședințăau apărut, fără ca Boban săfi știut acest lucru, președintele PC, Victor Grigore și Valentin Ciocan (vicepreședinte PC – n.r.), care au intervenit și i-au spus că nu pot permite așa ceva”, a mai precizat Ion Mihăilă. El ne-a mai spus că Liviu Boban ar fi declarat în cadrul unei discuții, la care a participat și el, că va da afarătoți viceprimarii PSD, înlocuindu-i cu cei ai PC.

Viceprimarul s-a dat demis singur

La Primăria Mateești s-a iscat, zilele trecute, un scandal politic de proporții care, din câte se pare, este departe de a se fi terminat. Subiectul disputei a fost însuși viceprimarul localității, Gheorghe Mănăsia (PNL), despre care angajații instituției spun că , în ultimul timp, nu se mai ocupa câtuși de puțin de treburile primăriei. fără să-i pese a mai respecta atribuțiunile trasate prin fișa postului, Mănăsia devenise mai degrabășoferul primarului Nicolae Stănișor (PC), pe care-l ducea prin toate locurile unde avea diferite treburi, de ordin personal, bineînțeles.

Nemulțumiți de pasivitatea de care dădea dovadă, aleșii locali au inițiat un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Gheorghe Mănăsia, pe care, așa cum prevede legea, l-au înaintat primarului Stănișor. Supărat că vor să-l trimităla plimbare pe bunul și umilul său „aghiotant”, primarul a început săurle, arătându-și, din nou, acea fațetăa personalității sale, violentă, tulburată. Vasile Mihăilă, președintele PSD Mateești, cel pe care social-democrații l-au propus pentru funcția de viceprimar, ne-a mărturisit că pentru schimbarea lui Mănăsia au votat doi consilieri locali pesediști, trei de la Partidul Conservator, unul de la PD-L și celălalt ales, din partea PNÎCD.

Surprinzător, chiar și fostul viceprimar a votat pentru demiterea sa din funcție, probabil din dorința de arunca la gunoi că ciula care-i era mai mare decât capul și care-i că dea mult prea greu peste urechi. „Ofticat că proiectul de hotărâre a trecut, Nicolae Stănișor i-a spus secretarului executiv al PC, Liviu Boban (prezent și el la ședința de Consiliu Local – n.r.) să-i excludăpe cei trei consilieri ai Partidului Conservator care au „îndrăznit” săvoteze pentru demiterea lui Gheorghe Mănăsia”, ne-a spus Ion Mihăilă.

El spune că Stănișor și fostul vice aveau o legăturăde prietenie atât de puternică , încât primarul i l-a prezentat lui Liviu Boban pe Mănăsia ca fiind „succesorul său la tron”, omul care-i va duce mai departe șubredele proiecte inițiate până acum.

Boban agităapele

Din surse, am aflat că într-o ședințăde birou politic, organizatăcu puțin timp în urmă, liberalii au decis excluderea fostului viceprimar din PNL, motivând că acesta nu s-a achitat de îndatoririle funcției pe carte o exercita. Singurul, în afarăde primarul Mateeștiului, Nicolae Stănișor, care deplânge profund plecarea lui Gheorghe Mănăsia este pecistul Liviu Boban, care, pe fondul unei supărări adânci, ce i-a creat un soi de dezechilibru comportamental, a trecut la amenințări. „Le-a dat telefon consilierilor PC și i-a amenințat că pentru felul în care au procedat, vizavi de schimbarea lui Mănăsia, îi va da pe toți afară. Îipa din gurăde șarpe, spunându-le că nu ar fi trebuit să-l demităîn condițiile în care primarul le-a spus, pe un ton ferm, că nu trebuia săse întâmple așa. Din fericire, la ședințăau apărut, fără ca Boban săfi știut acest lucru, președintele PC, Victor Grigorie și Valentin Ciocan (vicepreședinte PC – n.r.), care au intervenit și i-au spus că nu pot permite așa ceva”, a mai precizat el. Ion Mihăilăne-a mai spus că Liviu Boban ar fi declarat în cadrul unei discuții, la care a participat și el, că va da afarătoți viceprimarii PSD, înlocuindu-i cu cei ai PC. În cazul în care are amnezie, îi reamintim lui Liviu Boban că așa ceva nu este posibil, deoarece între PSD și PC existăun protocol politic, care nu poate fi încă lcat, așa peste noapte, doar pentru că pecistul s-a trezit prost dispus, cu fața la cearșaf.

Boban dăși el din gura, dar nu ia el decizii

PreședintelePSD Vâlcea, Ion Cîlea, susține, însă , că Liviu Boban nu este în măsurăsăia deciziile despre care vorbește, pentru că adevărata putere de decizie nu se află, în niciun caz, la el. „Eu am vorbit cu președintele PC, Victor Grigorie care este un om rațional. Noi avem un protocol prin care am convenit săpunem viceprimari PSD acolo unde ei au primari PC. Liviu Boban nu poate săfacă nimic, dădoar din gură, dar nu poate săia el hotărâri”, a spus ferm, Ion Cîlea.