Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Livia Doina Stanciu, judecă toarea care l-a condamnat pe Mircia Gutău

 Pentru șefia instanței supreme a fost propusă

După cum ne-am informat cititorii, în spatele arestării edililor vâlceni – Gutău și Dicu, într-un dosar penal în care nu existănicio probăa vinovăției lor, stălupta dintre Consiliul Suprem al Magistraturii și Președinția sau o decizie politică ce are girul președintelui Traian Băsescu. În primul caz, se știe, Traian Băsescu a criticat pensiile de lux ale înalților magistrați judecă tori, dispunând alinierea pensiilor acestora conform realității meritelor rezultate din activitatea anterior depusă, dar și trimiterea multora la plimbare prin parcuri, cu nepoții care au nevoie de ei. Tot pe acest fond, președintele țării a refuzat retitularizarea fostei președinte a CSM – Lidia Bărbulescu, lupta dintre aceasta și fostul ministru PD-L-ist Monica Macovei, pentru reformarea Justiției, având accente de sfâșiere profesională. Aparent, a învins CSM-ul și, ca urmare, Justiția nu este reformată, fiind dominatăde rinocerii regimului trecut și de supușii lor post-decembriști. Având ocazia, acum, săle arate pedeliștilor și liderului lor de la Cotroceni cine este mai tare și mai mare în țară , completul Înaltei Curți de Casație și Justiție a pronunțat condamnarea – cu scorul de 2-1 în favoarea detenției – pentru cei doi pedeliști, primarul și vice-primarul Râmnicului. Spuneam, nu cu mult timp în urmă, că unul dintre candidații pentru fotoliul Lidiei Bărbulescu este judecă toarea Livia Doina Stanciu, aceea care i-a văzut vinovați pe edilii râmniceni și că , pentru condamnarea pronunțată, va fi nominalizatăîn fruntea CSM. Ceea ce s-a și întâmplat. Potrivit legii, președintele, vicepreședintele și președinții de secții ai ICCJ sunt numiți de președintele României, la propunerea CSM, dintre judecă torii Înaltei Curți care au funcționat la această instanțăcel puțin doi ani. În acest stadiu, dacă președintele Traian Băsescu nu o va accepta în funcția propusăpe Lidia Stanciu, rinocerii din justiție și întreaga opoziție politică se vor scandaliza, acuzându-l pe Băsescu că -și favorizeazătovarășii de partid, favorizând, totodată, corupția. În subsidiar, această propunere de numire înseamnă forțarea mâinii președintelui țării și victoria nereformaților din Justiție. În cel de-al doilea caz, dacă nu se va face corecția erorii judiciare de instanța supremăromânească , CEDO va face dreptate, obligând (a câta oară?) statul român să-i reabiliteze pe Gutău și Dicu și săle plătească despăgubiri pentru detenția nemeritată. Numai că suspiciunea comenzii politice de condamnare venitădinspre Cotroceni va prinde contur și credibilitatea PD-L, în lumina viitoarelor alegeri, cel puțin în județul Vâlcea, va fi compromisă.

Comentariile cititorilor:

” Nu știu cum s-a făcut dar După 2 sentințe pozitive date lui Gutău, această doamnăl-a trimis la închisoare, deși nu erau probe. Nu am încredere în Justiție, care este plină de nomenclaturiști, securiști și oportuniști. Cred că șpaga e tot ce știu și faptul că nu răspund pentru sentințele pe care le dau îi fac de neatins. Îara asta o s-o ducă bine când toți magistrații vor răspunde pentru sentințele pe care le dau și când politicul nu va mai interfera în justiție.

” De ce toate tantile astea judecă toare au așa o că utăturăcriminală? Parcă sunt posedate toate! N-au și ele vreun consilier de imagine săle spunăcând săzâmbească , cum săse machieze, coafeze etc? Sunt judecă toare, nu inchizitoare, ce naiba? Ce încredere, în actul de justiție, îți inspirăo brutăcu ochii injectați, cu freza de muma pădurii și cu limba otrăvită(aici mărefer în special la alde Bărbulescu sau Pivniceru)?