Acasă Arhiva 2 Licitația pentru drumul Bălcești – Gorunești nu-i măsluită

Licitația pentru drumul Bălcești – Gorunești nu-i măsluită

Ion Cîlea dezminte acuzațiile nefondate

Normal 0 21 SUSPICIUNI. Președintele Consiliului Județean Vâlcea este acuzat că ar fi ajutat societatea Argeșeană, SC General Trust SRL, săcâștige licitația pentru modernizarea DJ 651 B. Acesta neagătot, susținând că el și-ar fi dorit ca licitația săfie câștigată de RAJDP Vâlcea pentru ca cele peste 100 de miliarde lei vechi să rămână tot în județul nostru

Zilele trecute, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, a organizat o conferințăde presă pentru a dezminți toate zvonurile apărute în presa localăreferitoare la o licitație ce a avut loc pentru modernizarea unui drum județean. Proiectul de reabilitare al Drumul Județean 651 B – Bălcești – Gorunești, finanțat de Programul Operațional Regional Sud – Vest Oltenia, a ajuns a fi un subiect controversat în momentul în care licitația a fost câștigată de o firmădin județul Argeș, SC General Trust SRL. Ion Cîlea este acuzat că ar fi ajutat această societate săcâștige licitația, însă acesta neagăsusținând că el și-ar fi dorit ca licitația săfie câștigată de RAJDP Vâlcea pentru ca cele peste 100 de miliarde lei vechi să rămână tot în județul nostru.

Greșeala angajaților RAJDP Vâlcea

Pentru proiectul de modernizare a DJ 651 B au avut loc două licitații. La prima dintre ele s-au prezentat 27 de firme, în final depunând documentația doar 19. Membrii comisiei al că rei președinte a fost directorul Direcție Tehnice din Consiliul Județean – Florea Mierluș, După analizarea documentației, au constatat că listele cu cantitățile necesare realizate de proiectant nu au fost întocmite pe articole de deviz, ci pe articole cumulate. Având în vedere că pe baza acestora s-au elaborat ofertele, comisia a solicitat anularea licitației. Zis și făcut! Astfel că s-a organizat o a doua licitație, la care s-au prezentat 9 firme. Deși își dorea ca RAJDP Vâlcea săcâștige această lucrare, Ion Cîlea a fost nevoit săconstate că membrii comisiei din cadrul Consiliului Județean au declarat oferta Regiei a fi neconformă . Asta pentru că , pe raza celor 12,5 kiloemtri de drum sunt nu mai puțin de 378 de gospodării ale că ror podețe trebuiau modernizate. În oferta RAJDP-ului, însă , au apărut numai 100 de podețe, ceea ce a dus la descalificarea Regiei. „În ultima perioadă a fost un volum de munca uriaș la Regie. A trebuit sămai întocmim documentații pentru alte șase licitații pe care le-am și câștigat. Este adevărat că am pierdut licitația de la Vâlcea, dar am câștigat alta chiar la Pitești. Este vorba de o lucrare ce se poate ridica la 100 de miliarde de lei, cu completare și continuare în anul 2010. Nu pot sătrag pe nimeni la răspundere pentru că sunt foarte puțini pentru volumul de muncă care există” – a spus directorul RAJDP Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu. În final, în luptăau rămas doar trei firme: SC General Trust Argeș, SC Domancors SA Craiova și SC Tehnologica Radion SRL București. După analizarea ofertei, membrii comisiei au declarat câștigă toarea licitației firma SC General Trust Argeș.

„Sunt acuzat pe nedrept” – spune Ion Cîlea

La scurt timp După aflarea câștigă torului licitației, Ion Cîlea și directorul RAJDP Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu, au decis să-l cunoască pe patronul firmei. Astfel că , spun ei, au mers la Pitești unde au încercat să-l convingăpe acesta săaccepte ca Regia săfacă lucrările de asfaltare. „Sunt acuzat, pe nedrept, de niște oameni care au stabilit o strategie săîmi distrugăimaginea publică și săarunce cu noroi în toată munca mea de dimineața până noaptea. Văd că sunt foarte consecvenți și și-au făcut planul ca unii săscrie, iar alții săcitească pe la televiziuni. Văspun sincer că , nici când am fost vicepreședintele Consiliului Județean și nici acum când sunt președinte nu m-am implicat în nicio licitație. Nu existăniciun primar în județul Vâlcea pe care să-l fi rugat săfaciliteze câștigarea vreunei licitații de că tre vreo firmă. Așa fac alți parlamentari și lideri de partid din Vâlcea care fac presiuni asupra primarilor sălucreze cu anumite firme, nu eu. Văspun sincer că mi-am dorit din tot sufletul ca Regia săcâștige această licitație, iar suma aceea de bani destul de mare să rămână în județul Vâlcea. Săvăspunămembrii comisiei dacă le-am zis eu vreodatăsăfaciliteze o firmăsau alta ca săcâștige. Este adevărat că , din două în două zile, îi spuneam directorului Regiei săfie atent cum se întocmește oferta. Din păcate, însă , din cauza unei erori umane nu s-a putut. Astfel că , După ce am aflat firma câștigă toare am mers cu domnul Vălimăreanu la patronul firmei General Trust din Argeș pentru a-i propune sădea subantreprizălucrările de asfaltare RAJDP-ului. Bineînțeles că acesta nu a dat doi bani pe noi și, mai mult, nu a dat niciun semn că ar accepta oferta. Asta a fost tot! însă , de aici și până la a fi acuzat că am ajutat firma din Argeș săcâștige licitația, este prea mult” – a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.