Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalul Ion (Garoafă) Nicolae și-a tras vilăde miliarde

 Dintr-o leafăde miner, catapultat moț la scufia Inspectoratului în Construcții

ÎNAVUÎIRE. Pe lângă terenurile de la Livezi, Vlădești sau Păușești-Măglași și cele două apartamente din Râmnic Nicolae și-a mai cumpărat și o casăsituatăpe strada Ferdinand, în apropierea unui magazin de piese auto. Casa l-a costat peste 1,5 miliarde lei vechi, iar gurile rele spun că inspectorul-șef a trecut în actele de vânzare-cumpărare ale imobilului un preț cu mult mai mic decât cel plătit în realitate.

 

 

VOCEA VÂLCII a scris, în nenumărate ocazii, că liberalul Ion Nicolae a găsit calea cea mai scurtăși rapidăcă tre înavuțirea peste noapte. În numai doi ani, de când este mare șef al Inspectoratului în Construcții Vâlcea, a strâns o avere considerabilă, nejustificatădin salariul nu prea mare de bugetar pe care-l primește din partea instituției mai sus amintite. fără nicio urmăde dubiu, Ion Nicolae se numărăprintre cei mai bogați directori de instituții vâlceni. După cum se prefigureazălucrurile, liberalul trebuie săfi descoperit rețeta îmbogățirii, pentru că de la începutul anului și până acum, și-a cumpărat terenuri peste terenuri, tablouri și mașini scumpe, din bani pe care, gurile rele spun că i-ar fi câștigat nu mai el știe cum. Pe lângă terenurile de la Livezi, Vlădești sau Păușești-Măglași și cele două apartamente din Râmnic (unul dintre ele achiziționat chiar anul trecut) pe care le deține, Nicolae și-a mai cumpărat, de curând, și o casă. Imobilul este situat pe strada Ferdinand, în apropierea unui magazin de piese auto, și a costat peste 1,5 miliarde lei vechi. Greu de crezut că și-a permis-o doar din salariul de bugetar, care nu-i deloc mare. Locuința este compusădin trei camere și dependințe și a fost construităpe vremea regimului Ceaușescu. Imediat După ce a achiziționat-o, proaspătul proprietar s-a și apucat săo modernizeze, cu fel de fel de facilități luxoase, așa cum îi stăbine unui inspector șef, care reușește sătrăiască regește din salariul de bugetar.

Unde e mansarda?

Conform actelor de vânzare-cumpărare ale casei, terenul de pe Ferdinand, achiziționat de avutul liberal are o supraFață de aproape 300 de metri pătrați, iar imobilul în care va locui, probabil, de acum încolo Ion Nicolae are 149 de metri pătrați. însă , în documentația întocmităpentru achiziționarea casei apar și unele inadvertențe. Mai exact, în actul notarial se specifică că locuința are și o mansardă, în supraFață de 52 de metri pătrați. Cu toate acestea, în schița cadastralăa imobilului, mansarda nu apare. Ciudat. De altfel, prin intermediul mai multor investigații jurnalistice, redactorii de la VOCEA VÂLCII au aflat că aceasta nu se regăsește la niciuna din instituțiile abilitate cu eliberarea unor astfel de documente. Ca și cum s-ar fi evaporat. Așadar, mansarda rămâne un mister. Este „inexplicabil” de ce Nicolae a vrut ca în actul notarial săfie specificatăo construcție care nu existăși nici nu a existat vreodată.

Pentru elucidarea acestei necunoscute, existădestule variante. Oricare dintre acestea au fost născocite de mintea liberalului, cel mai probabil, cu scopul de a eluda legea. Mai mult decât atât, gurile rele spun că inspectorul-șef a trecut în actele de vânzare-cumpărare ale imobilului un preț cu mult mai mic decât a plătit, în realitate, pe casă. Din câte se pare el a dat proprietarilor (Eugen Cârstoiu, Elena Cârstoiu și Elena Prejbianu) suma de aproape 3 miliarde lei vechi, în condițiile în care, așa cum văinformam, în documente apar doar 1,5 miliarde lei vechi. În plus, zona în care este amplasatăcasa, e destul de scumpă, iar o locuință, aici, spun noii vecini ai lui Nicolae, se vinde cu peste 3 miliarde lei vechi. Pentru a ne convinge cu cât se vinde în zonăun metru pătrat de teren, am apelat la opinia unui specialist. Agentul imobiliar cu care am discutat a început sărâdăla auzul sumei de 1,5 miliarde lei vechi, cu cât s-a perfectat tranzacția dintre Nicolae și vechii proprietari: „La 40.000 – 45.000 euro poți săcumperi o garsonierăsemidecomandatăcu o supraFață de 26 m.p. În R-uri în Nord sau pe strada Procopiu. Orice expert spune că este imposibil săcumperi aproape 300 m.p. teren și casăcu 1,5 miliarde lei vechi. Agenția noastrăare de vânzare, tot pe strada Ferdinand o casăveche, tot cu 300 m.p. teren, iar proprietarii vor săo vândăcu 100.000 euro. În zonă, o locuințăcu teren poate săcoste între 90.000 euro și 120.000 euro” – ne-a explicat agentul imobiliar.

Plimbări pe bani publici

Nu o dată, informam opinia publică că același Ion Nicolae se plimbă, în scopuri politice, cu mașina instituției pe care o conduce, făcând tot ce-i stăputere pentru a-și face imagine publică . De altfel, așa cum s-a și aflat, deja, el are de gând săfie și deputat. Mai nou, autoturismul de serviciu este folosit și în scopuri pur personale. Aproape zilnic, chiar înaintea terminării programului de lucru, liberalul poate fi văzut în fața noii locuințe de pe strada Ferdinand. fără nicio jenă, coboarăcu pieptul înainte – ca un curcan umflat în pene – din mașina Inspectoratului în Construcții, pe care o „uită” parcatăore bune, chiar lângă casă. Liberalul face astfel economie la benzină, strângând ban pe ban, pentru a-și achiziționa în viitor, sperăel, și încă vreo două -trei case și câteva mașini de lux. Doar a început să simtă „gustul” banilor mulți și nu vrea să-i lase necheltuiți. În urmăcu ceva vreme, aduceam la cunoștința cititorilor noștri că , în declarația de avere a lui Nicolae, liberalul scria că a reușit săcumpere mai multe picturi (pe lângă multe alte bunuri pe care le deține!), în care a investit nici mai mult, nici mai puțin de 50 de mii euro. De unde o fi având atâția bani săcumpere case peste case, terenuri, mașini și tablouri de valoare? Cum poate justifica liberalul grămezile de bani, câștigate în atât de scurt timp? Poate el săspecifice sursa de proveniențăa acestora? Ne vine cam greu săcredem.