Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalii vâlceni au că rat oamenii la vot cu microbuzele

” De dimineața până seara

” în majoritatea localităților prin care am trecut am văzut cum microbuzele liberalilor că rau de zor oamenii la secțiile de votare. Unii dintre ei nici măcar nu se mai fereau de ochii jandarmilor sau polițiștilor și lăsau votanții chiar în fața secțiilor ” în localitatea Sinești, un bărbat ce conducea o Dacie Break, cu numărul de înmatriculare VL – 02 – SAM a fost surprins de redactorii Vocea Vâlcii în fața secției de votare nr. 1 în timp ce scotea oamenii din mașină” peste tot în mașinăse puteau vedea materiale electorale cu însemnele PNL-ului

Duminică , 15 iunie a.c., a avut loc cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. Din dorința noastrăde a monitoriza procesul de votare din secții, mai multe echipe de redactori ai publicației Vocea Vâlcii au străbătut județu-n lung și-n lat, de la deschiderea urnelor și până la închiderea lor. Am stat de vorbăcu oameni simpli, tineri sau politicieni.

Vâlcenii nu s-au înghesuit săvoteze

La primele ore ale dimineții, în vestul județului, prezența la vot era foarte mică , ploaia torențialăîmpiedicându-i pe alegători sămeargăla urne. Primul popas l-am făcut în comuna Stoenești, unde străzile erau pustii, iar în secțiile de votare nu se aflau decât membrii comisiei. Cu toate acestea, am reușit săstăm de vorbăcu o femeie care ieșise la poartă. „Nu măduc acum la vot pentru că plouărău. Am fost în primul tur și mi-am exprimat opțiunea și probabil că măvoi duce și azi, dar După -amiază. Părerile sunt împărțite pe aici prin comună. Unii vor săvoteze candidatul PSD-ului, alții pe cel al PD-L – ului” – ne-a spus Ioana Drăghici din Stoenești. La secția nr. 1 din Stoenești, în jurul orei 10.00, din 972 de alegători ce erau înscriși pe listele electorale nu votaserădecât 19. Când am ajuns la Secția 2 din satul Dobriceni, un reprezentant al PD-L-ului și unul al PSD-ului se certau de zor. Ei se acuzau reciproc de faptul că fac campanie electoralăîn preajma secțiilor de votare. Social-democratul avea mașina plină de manifeste ale liberal-democraților. „Le-au împrăștiat prin toată comuna încă de azi-noapte (14 spre 15 iunie 2008 – n.r.). Nu se poate așa ceva. Nimeni nu ia nicio măsura cu ei” – spunea pesedistul. În cele din urmă, polițiștii localității au aplanat conflictul, nu înainte însă de a le da câte un avertisment fiecă ruia.

La Secția nr. 3 din satul Cacova, membrii comisiei de votare au anunțat încă de la prima orăBiroul Electoral de Circumscripție că cererile pentru urna mobilăsunt scrise cu pix albastru și semnate cu pix negru. Ei așteptau săvadădacă cererile vor fi aprobate sau nu.

Următoarea oprire a fost în localitatea Costești, unde, de asemenea, ploua torențial. Am vizitat și aici două secții de votare. La prima secție, în jurul orei 11.00, din 1.299 de votanți câți erau trecuți pe listele electorale nu se-au prezentat decât 76. La cea de-a doua secție, prezența la vot era la fel de scă zută, până la acea orăau votat doar 30 de persoane din 690 ce au drept de vot.

că ratul oamenilor la vot a ajuns un sport național

În periplul nostru prin județ am mai vizitat câteva localități cum ar fi Slătioara, Berbești sau Sinești. Peste tot am văzut cum microbuzele liberalilor că rau de zor oamenii la secțiile de votare. Unii dintre ei nici măcar nu se mai fereau de ochii jandarmilor sau polițiștilor și lăsau votanții chiar în fața secțiilor. În localitatea Sinești, un bărbat ce conducea o Dacie Break cu numărul de înmatriculare VL – 02 – SAM a fost surprins de redactorii Vocea Vâlcii în fața secției de votare nr. 1 în timp ce scotea oamenii din mașină. Peste tot în mașinăse puteau vedea materiale electorale cu însemnele PNL-ului. Vicepreședintele PSD Vâlcea, Laurențiu Coca, care se afla prin zonă, ne-a mărturisit că deține informații ce atestăcă același bărbat ar fi împărțit câteva pachete cu alimente în localitate. Tot în Sinești, dar de data aceasta la Secția nr. 2 Urzica, un tânăr ce conducea o Dacie cu numărul VL – 04 – VMO a fost surprins tocmai când aducea cinci persoane la secția de votare. De asemenea, un alt liberal că ra alegătorii la vot cu un microbuz ce avea numere de Franța. Trebuie sămenționăm că împotriva acestora nu s-a luat nicio măsură, deși atât președinții de secție, cât și polițiștii cunoșteau foarte bine situația.

Claudia Stanciu