Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Legalizarea prostituției, o necesitate!

 Să ieșim din Epoca de Piatră

 

 

Prostituția a existat, existăși va exista. Ne prefacem că nu o vedem, pentru a da dovadăde moralism? Ipocrizie. Doar la vot secret, în Parlament, va trece legea, în rest, deputații și senatorii de acolo, sunt niște ipocriți. Ziua fac pe moraliștii, noaptea merg la prostituate. Săfim serioși și săînțelegem că legalizarea prostituției ar fi aducă toare de lucruri bune, într-o măsurămai mare decât situația actuală. Câștigul minim al statului din impunerea veniturilor prostituatelor ar fi, la datele curente, de 200 de milioane de euro pe an, presupunând că propunerea de legalizarea prostituției, venitădin partea Comisiei Prezidențiale, s-ar materializa într-o industrie. Deci, aviz ipocriților de parlamentari! Văascundeți După deget.

Una dintre comisiile ce lucreazăîn serviciul președintelui Traian Băsescu a recomandat legalizarea prostituției, ca o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală. Raportul intitulat „Riscuri și inechități sociale în România” a fost prezentat de Comisia prezidențialăpentru analiza riscurilor sociale și demografice, la Palatul Cotroceni. Documentul a fost discutat în prezența președintelui Traian Băsescu, a premierului Emil Boc, a miniștrilor Ecaterina Andronescu, Marian Sârbu, Gheorghe Pogea și Ion Bâzâc, precum și a reprezentanților sindicatelor și patronatelor și a societății civile. Nu doar România, ci toată Europa se confruntă cu problema prostituției și, de la an la an, tot mai multe state reglementeazăaceste subiecte. Legalizarea prostituției le-ar putea scă pa de amenzi pe practicantele celei mai vechi meserii din lume, iar traficanții de carne vie ar putea fi eliminați din „meserie”, prostituatele plătind, peste jumătate din câștiguri, proxeneților care le păzesc. Potrivit constatărilor „din teren”, existăcam trei categorii de tarife practicate de prostituate: de la zece la câteva zeci de lei – pentru prostituatele mai puțin înzestrate fizic (care reprezintămajoritatea), între 50 și 200 de lei – pentru cele ceva mai arătoase sau pentru prostituatele de ocazie (ar putea exista în jur de 5.000 din această categorie, cred organizațiile nonguvernamentale specializate) și de la 100 de dolari în sus – pentru profesionistele de lux (câteva sute în toată țara).

Lume, lume, ce-i în lume?

Din punct de vedere juridic, prostituția împarte și Europa în trei categorii. Ea este interzisăîn mai toate statele balcanice și din Europa de Est, inclusiv Rusia – dar care, pe de altăparte, sunt principale exportatoare de carne vie și trafic de ființe umane. O excepție originală: în Suedia și Islanda, prostituția este interzisă, însă pedepsit este clientul, nu femeia. O a doua categorie o reprezintățările în care sexul tarifat nu este ilegal, dar nici nu existălegi speciale care săreglementeze această activitate. Majoritatea statelor Uniunii Europene intrăîn această categorie, inclusiv Franța, Italia, Marea Britanie sau Spania. A treia categorie, în care intrășase state europene, în frunte cu Germania și Turcia, este cea a țărilor care au legalizat prostituția și îi reglementeazăactivitatea prin norme stricte.

Avantaje

Potrivit membrilor Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice existăîntre 23.000 și 47.000 de femei și băr­bați care practică sexul comercial în România. Într-o medie calculatăde ONG-uri, o prostituatăar avea doi clienți pe zi, adică o „producție” brutăde peste 100 de euro. Venitul mediu lunar al unei prostituate ar depăși astfel 2.500 de euro. 40.000 de prostituate ar aduna anual așadar aproximativ 1,2 – 1,4 miliarde de euro, ceea ce duce că tre 1% din PIB. Numai impozitul pe venit de 16% ar aduce astfel statului peste 200 de milioane de euro pe an, adică , de exemplu, suma pe care guvernul ar trebui s-o plătească anul acesta ca despăgubire pentru culturile lovite de secetă. Apoi, potrivit raportului, legalizarea sexului comercial (nu și a intermediarilor de servicii sexuale) ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexualăși ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală. Înființarea de servicii și centre de specialitate, prin intermediul că rora fe­meile care practică sexul comercial săpoatăbeneficia pe lângă ser­viciile de asistență (medicală, socială, psihologică ) și de prezervative oferite gratis, ar ameliora însă situația acestora.

Pseudo-puritanii ipocriți

Măîntristeazăpuritanii că rora le repugnăideea dezincriminării și legalizării dăruirii fizice contra cost. Îi întreb (și sigur nu vor răspunde!) cum poate fi „ilegalizată” prostituția? Ea a funcționat și pe vremea lui Ceaușescu, numai că atunci, adeseori „fetițele” mai aveau și jumătate de normăla Secu SRL. Eu, ca plătitor de taxe și impozite, gândesc mai practic. Adică , „vivandierele” astea care fac un ban frumos, din mișcă rile ondulatorii ale torsului, nu ar trebui săplătească și ele impozit?! Dacă tot e muncă , cu plăcere! Surprinzător, văd că pe puritani nu îi revoltărevistele cu pornoșaguri, aflate la vedere în chioșcuri, pe lângă școli și biserici. Măcar, aceia care le difuzeazăplătesc taxe la stat. Care este problema cu ținerea sub control a parașutelor? Este preacurvia cea mai veche meserie de pe pământ? Este! A supraviețuit ea vicisitudinilor istoriei? Da! Legalizarea prostituției se va realiza la un moment dat, din punct de vedere legislativ, dar, După părerea mea, atâta timp cât perioada în care va fi ilegalăaceastă activitate se va prelungi, problemele ulterioare o săse adune. Ca săfac o mică comparație, societatea noastrăse aflăîn situația unor casnice indiferente (vedeți ce frumos le zic leneșelor și îngălatelor?) care bagămizeria adunatădin camera în care trăiesc sub covor. Cu cât perioada de depozitare crește, cu atât gunoiul se va aduna și, la un moment dat, va da pe dinafară.

Reacția BOR

Privind legalizarea prostituției, Patriarhia Românărespinge ferm orice propunere, chiar dacă ideea aparține Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice sau altor instituții. Conform celor declarate de pr. Mihai Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, instituțiile statului și legile au menirea săapere demnitatea persoanei, instituția familiei și valorile vieții sociale. Proiectele din ultimele luni aratăcă demnitatea persoanei, instituția sacrăa familiei și moralitatea publică sunt complet ignorate de autorii acestora, spun capii BOR. În consecință, Patriarhia Românăa declarat că respinge propunerile de dezincriminare a prostituției.

Concluzii

Studiind fenomenul, prin prisma celor văzute în spatele cortinei ce obtureazăviziunea opiniei publice, considerăm că raportul este de bună- credință, dar nu era, totuși, momentul săfie dat publicității, acum. Personal, consider că sub nici o formă nu ar trebui pusăși problema legalizării drogurilor, alături de legalizarea prostituției, prin același raport, dar nu noi hotărâm asta. Legat de chestiunea drogurilor ușoare, Băsescu a făcut aceeași greșealăca și fiica-sa. România nu este pregătităpentru asemenea discuții. Pe de altăparte, Băsescu este urât de majoritatea presei (mai bine spus de patronii din spatele presei, dar ăștia hotărăsc ce și cum). Acum, această presă va exagera teribil, cum face deja, proclamând sus și tare că Băsescu vrea sădrogheze țara, sau ceva de genul acesta. Oamenii sunt prea leneși, mulți dintre ei, săgândească singuri, și vor lua mură-n gurăce scrie presa. Este păcat!