” De când este director
” „am colaborat foarte bine cu toți primarii. Numai că , de când este primar Mircea Gutău avem alt ritm de muncă , iar dânsul are alte cerințe. Avem o relație de serviciu foarte bună. Cele mai bune rezultate ale ADP-ului s-au înregistrat în mandatul său, ceea ce spune foarte multe” – ne-a declarat Lari Teodorescu
Rep.: Domnule Teodorescu, de când lucrați în administrația publică locală?
Lari Teodorescu: Lucrez în adminsitrația localădin anul 1996. Am fost inginer șef la Urban, iar în 1996 când s-a înființat Administrația Domeniului Public, printr-o hotărâre de Consiliu Local, am hotărât săcandidez pentru postul de director. Așadar, sunt primul director al ADP-ului. În 1998, prin reorganizare, s-a mai înființat un post de inginer șef, iar eu am trecut pe acest post. Mai apoi, în anul 2006, am revenit pe postul de director general al Direcției Administrării Domeniului Public.
Rep.: Cu care dintre administrațiile de până acum ați colaborat cel mai bine?
L.T.: Pot spune, fără lipsăde modestie, că mi-am făcut datoria indiferent de cine era primar și ce coloraturăpolitică avea. Eu sunt apolitic și niciodatănu m-a interesat conjunctura politică . Încă de la înființare, DADP-ul se aflăîn directa subordine a primarului, iar politica pe care o face el trebuie săo facă și Direcția. Am colaborat foarte bine cu toți primarii. Numai că , de când este primar Mircea Gutău avem alt ritm de muncă , iar dânsul are alte cerințe. Avem o relație de serviciu foarte bună. Cele mai bune rezultate ale ADP-ului s-au înregistrat în mandatul său, ceea ce spune foarte multe.
Rep.: Care credeți că sunt principalele realizări ale ADP-ului sub conducerea dumneavoastră?
L.T.: Una dintre cele mai mari realizări este că Direcția a fost dotatăcu utilaje. Domnul primar a înțeles foarte bine că nu putem face mare lucru dacă nu avem utilajele noastre, iar acum putem spune că DADP Rm. Vâlcea este printre primele pe țară privind realizările, precum și dotările. Ca săvădau un exemplu despre cât de benefică a fost dotarea aceasta, văpot spune că numai anul trecut am turnat peste 20 de mii de tone de asfalt, foarte mult în comparație cu alți ani. O altărealizarea este că am reușit săfacem, aici la ADP, o echipăfoarte bună. Aș putea spune că ne apropiem de titulatura de unitate militarizată, pentru că lucrăm la foc continuu și răspundem la absolut toate solicitările râmnicenilor. De asemenea, o realizare recentăeste sensul giratoriu de la Casa Științei, cu care am reușit săfluidizăm traficul în cartierul Ostroveni.
Rep.: Câți angajați are DADP-ul la ora actuală? Considerați că mai este nevoie de forțăde muncă în cadrul Direcției?
L.T.: Avem în jur de 500 de angajați și cred că la nivelul de muncă de descurcă m. Avem dificultăți însă în ceea ce privește calitatea lucrărilor pentru că nu avem foarte mulți specialiști. Domnul primar Gutău a înțeles că salariile sunt destul de mici și a mai acordat niște sporuri, ceea ce i-a făcut pe oameni sămuncească mai cu spor. Totuși ne mai trebuie câțiva specialiști în construcții cu care săfacem lucrări mai complexe.
Rep.: Ce proiecte importante aveți pentru viitorul apropiat?
L.T.: Toate proiectele primarului Mircea Gutău. Asta înseamnă continuarea asfaltării străzilor din zona CPL-ului, că zănești, Copăceni și Goranu, realizarea sensului giratoriu și strada de pe Bogdan Amaru. Un alt proiect este modernizarea grădinii zoologice, pentru care s-au cheltuit până acum peste 5 miliarde de lei vechi și încă mai așteptăm banii de la Guvern. Chiar ieri am semnat contractul pentru aducerea a doi pelicani și trei fazani. De asemenea, zilele astea va începe asamblarea a 400 de coșuri de gunoi în Râmnic.
Claudia Stanciu
Lasă un comentariu