Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Jurcan, hulpav după putere, vrea șefia PDL

” Își dorește să fie iar președinte, deși a demonstrat că nu poate

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

DORINŢĂ ARZĂTOARE. În PDL situația devine tensionată. Începe sănu mai devinăun secret faptul că partidul s-a împărțit în mai multe tabere, mai ales acum că se apropie, cu pași repezi, alegerile pentru funcția de președinte al organizației județene de partid. Unul dintre cei care jinduiește, de multăvreme, la fotoliul de președinte al partidului, este nimeni altul decât eternul ahtiat După puterea politică , „senatorul melcilor”, Dorel Jurcan.

Dorel Jurcan vrea săfie șef la PDL. Cu ceva vreme înainte de demararea campaniei electorale pentru Primăria Râmnicului, omul dorea săcandideze și pentru fotoliul de edil al municipiului, în goana-i nebunăDupă funcții. Pedelisitul ar fi declarat, pe atunci, că este dispus săfacă și un sondaj de opinie, pentru a vedea cum se situeazăîn preferințele alegătorilor, fără săse gândească că este foarte posibil, ca în scenariul fantezist, de altfel, în care politicianul ar fi candidat cu adevărat, se săpiardălupta și, pe cale de consecință, și colegiul de senator. însă , așa cum era de așteptat, balanța s-a aplecat în favoarea lui Romeo Rădulescu, între ei existând o realădiferențăde imagine, ce a fost perceputăși îndelung discutată și de pedeliștii cu putere de conducere din partid. La un moment dat, se zvonea că și vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Romulus Bulacu, dorește să-și depunăcandidatura, însă pedelistul a infirmat zvonurile, declarând că nu-l intereseazăPrimăria Rm. Vâlcea și că va candida, în 2012, pentru șefia acestei instituții. Aceleași surse spun că și Romulus Bulcau va candida împotriva lui Romeo Rădulescu la fotoliul de președinte al partidului, dar că nu are prea multe șanse săcâștige.

fără urmăde îndoială, actualul primar al municipiului este cel mai potrivit pentru a deveni șeful pedeliștilor vâlceni, pentru că a demonstrat, în urma campaniei electorale la care a participat, că are o mare putere de convingere în rândul cetățenilor și este, în acest moment, trebuie sărecunoaștem, cea mai proeminentăfigurăa partidului pe plan local. Desigur, Jurcan, spun unii, încearcă săfacă tot posibilul pentru a demonta acest adevăr, lăsând săse înțeleagă, că , de fapt, Rădulescu nu ar fi reușit niciodatăsăcâștige fără ajutorul unei echipe puternice, la consolidarea că reia a contribuit din plin.

Jurcan e moale

Romeo Rădulescu a reușit, odatăcu câștigarea mandatului de primar al Râmnicului, statutul de politician puternic, lucru care nu convine câtuși de puțin unuia ca Jurcan, care vrea sătragătoată spuza pe turta lui. Atribuirea unui nou mandat de președinte al PDL Vâlcea ar fi o inepție fără margini, dacă dăm filmul politicii locale cu câteva cadre în urmă, pe vremea când Jurcan era președinte al acestei formațiuni politice. Activitatea sa a fost una jenantă, atât de jenantă, încât șefii cei mari de la centru l-au chemat pe fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, și l-au rugat săpreia el președinția partidului. Nevoit săpunăordine în partid, Gutău a găsit o situație politică dezastruoasă, creată, indiscutabil, de senatorul Dorel Jurcan. În consecință, omul a demonstrat limpede că nu este capabil săconducă un partid și nu credem săfi învățat acest lucru peste noapte. Mai mult decât atât, individul ar fi trebuit săaibăonoare și sănu-și dorească a alerga pentru fotoliul de președinte al organizației județene, că ci a văzut că nu se pricepe la politică .

Viitorul politic al acestui individ este destul de incert, dacă ne gândim că cel care l-a ajutat săcâștige funcția de senator a fost nimeni altul decât fostul edil Gutău pe care, După aceea, drept „recunoștință”, l-a săpat adânc la rădăcină, mai ceva ca pe un aprig dușman. Iată, așadar, că am mai adus în discuție un aspect pentru care Dorel Jurcan nu trebuie săfie șef al acestui important partid politic: este total lipsit de caracter. Acest lucru, fără doar și poate, se va răsfrânge apăsător și asupra acțiunilor sale politice, a relațiilor pe care le va consolida cu colegii de partid, și, cel mai important, asupra imaginii partidului per ansamblu. Jurcan, se știe bine, are un trecut politic dubios, de neluat în seamăși un prezent cețos și gri. Singurul care poate săsalveze partidul din ghearele unui individ care atunci când „face rost” de putere habar nu are ce săfacă cu ea.