Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ISU Vâlcea va beneficia de 16 autovehicule speciale

până la sfârșitul acestei luni,

Miercuri, 19 noiembrie a.c., Ministerul Sănătății Publice (MSP) a predat Inspectoratului General pentru Situații de Urgențămai multe autovehicule speciale destinate transportului personal și a pacienților. Cu ocazia predării acestor autovehicule, secretarul de stat Paul-Victor Dobre a declarat: „Salvarea vieții oamenilor rămâne principalul nostru obiectiv”.

De asemenea, el a mai spuscă „inundațiile, cutremurele, exploziile sau incendiile pot duce la un număr ridicat de victime, iar aceste echipamente pe care Ministerul Sănătății Publice le pune la dispoziția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, duc la creșterea capacității de reacție în situații de acest fel”.

Mașini utilizate pentru intervenții la dezastre

Autovehiculele au fost achiziționate de că tre Ministerul Sănătății Publice și transferate la Ministerul Internelor și Reformei Administrative, în scopul utilizării acestora în cazul intervenției la dezastre, accidente colective și calamități (modul transport victime), urmând a fi repartizate Inspectoratului pentru Situații de Urgențăal Municipiului București, ISU Iași și ISU Mureș.

Se preconizeazăca, până la sfârșitul lunii noiembrie, ISU Vâlcea săbeneficieze de 16 astfel de autovehicule, iar în anul 2009 MSP intenționeazăsăachiziționeze încă 45 de autospeciale de acest tip, pentru dotarea fiecă rui județ.

Mașinile de transport personal și multiple victime sunt mașini speciale, de tip MANTRA, pot transporta maxim 11 persoane și sunt concepute pentru deplasarea la locul dezastrelor și calamităților pentru intervenție. Acestea, la nevoie, se pot transforma în ambulanțe pentru 4 persoane, fiind dotate cu echipamente de tip ATI. Autovehiculele prezintăcaracteristici militare, fiind dotate cu tracțiune 4×4 permanent, suspensie, șasiu și transmisie speciale.