Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Ion Tudor dacă ar avea un pic de demnitate și caracter, și-ar da demisia din PSD”

 Dumitru Persu, spune răspicat

INTERVIU Luni, 23 iunie a.c., social-democratul Dumitru Persu a fost ales, cu unanimitate de voturi, vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea. La puțin timp, el a acordat redactorilor VOCEA VÂLCII un interviu în exclusivitate. Dumitru Persu a vorbit despre proiectele îndrăznețe pe care le va pune în practică alături de președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, în următorii patru ani de mandat.

 Rep.: Cum ați caracteriza activitatea fostei conduceri a Consiliului Județean? Putem vorbi despre o bunăsau o slabăadministrare?

 Dumitru Persu: Eu cred că activitatea fostei conduceri a Consiliului Județean Vâlcea poate fi apreciatăcu calificativul bine, spre foarte bine, având în vedere preocuparea constantăa fostului președinte al Consiliului, dar și a vicepreședintelui Ion Cîlea, pentru demararea și realizarea unor proiecte importante de dezvoltare economico – socialăa județului. Am în vedere aici toate proiectele care vizeazăinfrastructura județului, precum și obiectivele de investiții care au promovat importante acțiuni în domeniul culturii și artei, dar am în vedere și proiectele de investiții cu finanțare externăcare au fost în mare măsurăfinalizate în mandatul trecut și care sunt în continuare în vederea noastră. În concluzie, cred că vechea conducere a CJ Vâlcea a obținut rezultate bune și noi va trebui săfacem în așa fel încât, în viitor, săfie catalogate la un nivel superior în etapa 2008-2012, cu atât mai mult cu cât cunosc și ambiția, dar și capacitatea, profesionalăa noului președinte Ion Cîlea.

Rep.: Cunoscându-vă, avem convingerea că veți aduce un aer de noutate la Consiliul Județean. Care este primul lucru pe care îl veți face când văveți instala?

  D.P.: Se poate spune și așa, dar eu vreau săvăreamintesc că am lucrat în administrația de stat, respectiv în Consiliul Județean, 26 de ani și acum am reîntâlnit colegi din perioada când am condus compartimente importante din aparatul Consiliului Județean. Este într-un fel și o activitate nouă, dar este în același timp și o reluare, După aproximativ 10 ani, a unei activități pe care am desfășurat-o toată viața. Mie mi-a plăcut întotdeauna săconsider că fac p Rep.: Îi veți acționa în judecatăpe cei care v-au calomniat?

  D.P.: Sunt hotărât ca de data aceasta să-i acționez în instanță. Mi-am promis odatăcă , niciodatănu voi acționa în judecatăun ziarist. Însăera vorba de atacurile și criticile pe care mi le puteau aduce vizavi de activitatea mea politică sau profesională. Sunt o persoanăpublică și sunt de acord că presa trebuie săfie cu ochii pe tot ceea ce întreprind. Dar, nu voi fi niciodatăde acord să-mi fie că lcatăîn picioare demnitatea, să-mi fie încă lcatăproprietatea sau să-mi fie atacatăfamilia, așa cum s-a întâmplat. Mi s-au imputat anumite acțiuni de cea mai joasăspeță. S-au scris minciuni vizavi de indemnizația de pensionar pe care am încasat-o concomitent cu cea de consilier județean, în situația în care se știa foarte bine că acest lucru era perfect legal. Așadar, îi voi acționa în judecatăpentru că în acest fel măasigur că o persoanăpublică , fie ea Dumitru Persu sau altcineva nu va mai fi că lcatăîn picioare de acești așa ziși ziariști.

  Rep.: În ceea ce privește curățenia de varădin PSD Vâlcea despre care se tot vorbește în ultimul timp. Tudorii vor fi excluși din partid?

  D.P.: Eu am mai spus-o și o repet. Dacă acest om ar avea un pic de demnitate și caracter, și-ar da demisia din PSD. De altfel, el a dispărut total în ultimele douăluni din activitatea politică a PSD și nici nu a îndrăznit sătreacă pe la partid. Familia Tudor nu a făcut decât săspijine financiar acest ziar nenorocit, precum și a alte publicații, și săcaute tot felul de mijloace pentru ca Ion Cîlea sănu fie ales în funcția de președinte, iar ulterior eu sănu fiu ales ca vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea. Iatăcă viața i-a mai dat o loviturăși cred că ar trebui săînvețe ceva. Nu totul în viațăse face cu bani. Poți face afaceri, poți să-și cumperi diplome și pregătire profesională, dar nu poți cumpăra conștiințe. Sunt oameni cu cinste și onoare care nu se vând. În același timp cred că organizația municipalătrebuie săia în discuție problemele grave pe care le-a cauzat Ion Tudor, pentru că în statutul nostru sunt prevăzute astfel de lucruri. Dar, voi lăsa la latitudinea celor din organizația municipalăși în funcție de cum vor evolua lucrurile, vom lua cele mai bune măsuri. Cert este că și președintele Ion Cîlea este hotărât săia măsuri drastice, pentru că nu se poate săcontinuăm alături de persoane duplicitare, care nu urmăresc decât săbage intrigi și să-și calomnieze colegii în scopul obținerii unor poziții sociale și politice ne-meritate. Omul este submediocru și nu are o pregătire profesionalăadecvată. El trebuie să-și dea seama că a fost de-a dreptul penibil și trebuie săse retragădin viața politică și socială.

  Rep.: Ce părere aveți totuși despre zvonurile apărute în ultimul timp care spun faptul că Ion Tudor ar putea prelua conducerea organizației județene a PC?

  D.P.: Săvăspun cinstit, pe acești oameni, mai ales pe „ždoamna” o cred în stare de orice. Se poate întâmpla acest lucru. O repet, cu bani se pot cumpăra multe lucruri, inclusiv în politică , dar nu poți cumpăra conștiințe. Dar, în actuala situație politică și în actuala structurăpolitică a PSD, asta ar însemna ca la nivelul județului Vâlcea, între PSD și PC, sănu poatăexista nici un fel de colaborare.