Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Stoica este noul șef al Poliției Vâlcea

SCHIMBARE. De câteva zile la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea s-a produs o schimbare. Noul inspector-șef este chestorul Ion Stoica, comisarul-șef Eugen Neață, cel care a ocupat această funcție până nu demult, fiind desemnat adjunct împreunăcu comisarul Ion Matei. Și purtătorul de cuvânt al poliției vâlcene a fost schimbat, acest post fiind ocupat în prezent de subcomisarul Emil Mușulete.

În data de 17 mai a.c., chestorul de politie Ion Stoica a fost numit la conducerea Inspectorului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea. El a fost instituit în funcție de chestorul principal de poliție Ion Nicolae că bulea, adjunct al Șefului Departamentului de Ordine și SiguranțăPublică din cadrul Ministerului Administrației și Internelor care a dat citire Ordinul Ministrului Administrației și Internelor.

De asemenea, printr-o dispoziție a Inspectorului General al Poliției Române, cel care a ocupat până la această datăfuncția de conducere a IPJ Vâlcea, comisar-șef Eugen Neață, a fost desemnat săîndeplinească atribuțiile specifice adjunctului Șefului Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, având atribuții pe linie de investigații criminale. Inclusiv purtătorul de cuvânt al inspectoratului a fost schimbat. Simona Dumitrică a trecut din nou la Poliția Criminală, în locul său fiind numit Emil Mușulete.

Noul inspector-șef are 26 de ani de experiențăîn poliție

Chestorul Ion Stoica are 54 de ani, este că sătorit și are doi copii majori. În anul 1980 și-a început munca ca cercetător în genetică și ameliorarea plantelor la Institutul Fundulea. Din 1984 a intrat în Poliție, lucrând la Serviciul de Cercetări Penale din cadrul IPJ Argeș, iar mai apoi a trecut la Serviciul Economic. În 1990 a fost numit adjunct al șefului Poliției municipiului Pitești, post pe care l-a ocupat până în 1997, când a fost avansat adjunct al șefului IPJ Argeș. În 1999 a devenit inspector-șef al IPJ Argeș, instituție pe care a condus-o până în 2005 când a fost numit în fruntea IPJ Olt. După 4 ani petrecuți la IPJ Olt, în urma unui concurs, chestorul Stoica a ajuns Secretarul General al Ministerului Administrației și Internelor și apoi, în 2010, director general adjunct la Direcția Generalăde Management Operațional, în cadrul aceluiași minister. În urma unei discuții avute cu ministrul Vasile Blaga, Ion Stoica a cerut sătreacă de la munca de birou înapoi în operativ, fiindu-i puse la dispoziție mai multe locații, printre care și Vâlcea. El a ales săvinăla conducerea poliției vâlcene din mai multe considerente, unul dintre acestea fiind faptul că familia sa se aflăaproape, la Pitești, și că cunoaște cât de cât situația operativădin județul nostru, atât IPJ Argeș, cât și Vâlcea având aceeași Curte de Apel. „Am în spate o experiențămanagerialăde 20 de ani. Am condus perioade lungi două județe. Îin foarte mult la relaționarea cu cetățenii și sper sădezvoltăm mai mult relația polițist-cetățean. Sper săconstruiesc aici, cum am făcut și în alte părți, o echipăcompetitivăformatădin profesioniști cu care săobținem rezultate bune, printr-o pregătire mai bunăși lucru eficient”, a declarat noul conducă tor al IPJ Vâlcea, Ion Stoica.

În cele câteva zile de când a fost numit la conducerea poliției vâlcene, noul inspector-șef s-a întâlnit cu toți conducă torii serviciilor județene, cu cei ai Poliției municipiului, cu majoritatea reprezentanților instituțiilor locale și a celor din administrația locală- prefectul Petre Ungureanu, președintele Consiliului Județean, Ion Cîlea, primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu etc.

Problemele majore ale IPJ: lipsa de personal și de logistică

În ceea ce privește activitatea Inspectoratului înainte de venirea sa, Ion Stoica a apreciat faptul că , în urma analizei activității desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea în primele 4 luni ale anului 2010, colegii săi au obținute rezultate bune. Referitor la deficiențele pe care le-a constatat, problemele majore țin de lipsa de personal și de logistică . „Dacă în județul Argeș Inspectoratul de Poliție numărăîn jur de 1600 de cadre, iar în județul Olt 1470, am fost uimit săconstat că la Vâlcea sunt numai 898 de cadre, fapt care a dus la un volum foarte mare de lucru, ajungându-se și la 100 de dosare pe ofițer. Mai este, de asemenea, și problema autoturismelor, care sunt puține, iar cele care existăau probleme de funcționare. Sper ca în urma programului la nivelul UE în care Poliția Românăurmeazăsăprimească 1000 de autoturisme, săobținem și noi mai multe la Vâlcea”, a explicat Stoica.

În ceea ce privește axele prioritare pe care le are în vedere IPJ Vâlcea în continuare, acestea vizeazăcombaterea evaziunii fiscale, combaterea contrabandei cu țigări și alcool, dar și consolidarea activității de siguranțăși ordine publică prin intermediul sistemului integrat cu participarea instituțiilor abilitate.