Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Nicolae a fost executat politic

” Propunere de suspendare din partid

SUSPENDARE. Liberalii cu putere de decizie din partid au votat, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic al PNL, suspendarea din partid pentru o perioadă de un an a consilierului municipal, Ion Nicolae. Motivul? Colegii de partid îl suspecteazăpe fostul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții că ar fi dat presei un document, emis de Curtea de Onoare și Arbitraj a formațiunii politice, conform că ruia Bogdan Pistol a fost suspendat din funcția de președinte al organizației municipale din 16 februarie a.c. Ion Nicolae susține că scurgerea de informații nu s-a produs datoritălui și că , în cazul în care colegii vor decide suspendarea sa din partid, se va adresa justiției pentru i se face dreptate.

Ședințăde partid cu scântei zilele trecute la sediul PNL Rm. Vâlcea. Greii formațiunii politice s-au reunit pentru a elucida misterul care părea de nedezlegat până acum. În urmăcu câteva săptămâni, ziarul nostru a făcut o dezvăluire incendiară: Bogdan Pistol a fost înlăturat din funcția de președinte al organizației municipale a PNL, decizie luatăde Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL, ca urmare a mișmașurilor făcute de acesta în ziua alegerilor pentru obținerea fotoliului de șef al peneliștilor râmniceni. S-a dovedit, așadar, că omul a câștigat prin fraudă, mărturie fiind chiar câteva declarații ale membrilor de partid care au confirmat neregulile sesizate.

După ce Pistol și-a depus demisia (dintr-o funcție pe care, practic, nu o mai deținea!), interimatul la conducerea organizației municipale va fi asigurat de senatorul Emilian Frâncu, care, de altfel, și-a și anunțat intenția de a candida la alegerile pentru funcția de președinte al organizației. Însuși președintele PNL, Cristian Buican, a declarat că -l va susține pe Frâncu pentru această funcție, nutrind convingerea, câștigatăpeste noapte, că va face, la conducerea partidului, echipăbunăcu senatorul.

Potrivit declarațiilor lui Ion Nicolae, sugestia de suspendare a acestuia din PNL pentru o perioadă de 12 luni a venit chiar din partea lui Frâncu, că ruia, crede el, i-a fost teamăcă ar putea găsi în persoana sa un contracandidat puternic pentru șefia organizației municipale. „Inițial, unul dintre colegi a propus excluderea mea din PNL. Frâncu, considerând pedeapsa prea aspră, totuși, a spus că ar trebui săfiu suspendat un an pentru documentul despre Pistol. O spun așa cum am spus-o și cu alte ocazii. Nu eu sunt cel care a dat hârtia, pentru că nu o aveam. Ea se afla la Buican și la Frâncu. Ei sunt parlamentari și este normal săfi făcut rost de ea de la centru”, a afirmat Nicolae.

Nicolae zice că n-a fost încă suspendat

Alesul municipal este ferm convins că , pentru cele întâmplate, colegii de partid au că utat un țap ispășitor. Și l-au găsit pe el. Nicolae neagăcu vehemențăcă documentul ar fi parvenit presei în urma unor întâlniri pe care le-a avut cu câțiva jurnaliști și este de părere că i se că uta de multăvreme un pretext care săconducă la tragerea sa pe linia moartăîn partid. „Am deranjat în momentul în care am spus, înainte de desemnarea lui Pistol la Primăria Râmnicului, că este un candidat foarte slab și că ne vom face de râs. Am dat exemplu scorul pe care l-a luat la alegerile pentru primărie în 2008 Le-am explicat că dacă vor decide să-l arunce în această luptăelectorală, îl vor sacrifica. Am încins spiritele cu această declarație și, probabil, pentru că am avut curajul săspun un adevăr până la urmă, s-au decis să măsuspende din partid.

Nicolae susține că unul dintre motivele pentru care s-a dispus „eliminarea” sa politică este legat de faptul că , în timpul campaniei pentru Primăria Râmnicului, nu l-a atacat pe candidatul PDL, Romeo Rădulescu, și că nu s-a opus în Consiliul Municipal, votării lui Cosmin Constantinescu în funcția de viceprimar. „Mi-au spus că ar fi trebuit săiau poziție în Consiliu, atunci când a fost votat vice Constantinescu și că ar fi trebuit sănu fiu de acord pentru că este prea tânăr pentru o asemenea funcție. „Păi Pistol, candidatul nostru la primărie, nu e tânăr? Acesta nu este un handicap”, le-am spus. Suspendarea mea va fi votatăîn cadrul unei Delegații Permanente a partidului, al că rei membru sunt, care va avea loc peste câteva luni. Deocamdată, este doar o propunere de suspendare „, a opinat Nicolae. Oricum ar fi situația, liberalul nu poate scă pa de ce-i este mai frică , având în vedere că la ședința de partid în cadrul că reia s-a discutat aspectul mai sus amintit, din cele 19 voturi secrete, 13 au fost pentru suspendarea sa din partid și doar 5 împotrivă. Așadar, După Delegația Permanentă, Nicolae are toate șansele să rămână pe tușăpentru un an de zile.

„Buican și Frâncu știau de decizia Curții de Onoare înainte de alegeri!”

Întrebat dacă se știa, în interiorul PNL, despre decizia Curții de Onoare și Arbitraj a PNL înainte de alegerile pentru Primăria Râmnicului, Nicolae a răspuns: „Da, se știa. Buican și Frâncu cunoșteau foarte bine situația. Au spus că nu trebuie făcutăpublică pentru a nu-l importuna pe Pistol la candidatura pentru primărie”. Iată, așadar, că Nicolae confirmăși el bănuielile noastre conform că rora liberalii au luat la cunoștințăde mai multăvreme această stare de fapt, însă au preferat săascundămizeria sub covor de teama represaliilor. În cazul în care se va decide suspendarea lui Nicolae din partid, în locul său, în Consiliul Municipal, ar putea veni Bogdan Pruteanu. „Am auzit că au găsit pe cine săpunăîn locul meu, în CM. Este vorba de Bogdan Pruteanu, despre care am auzit că este omul lui Dan Nițu, un fel de protejat de-al său”, a mai declarat liberalul. Penelistul a menționat că în cazul în care Delegația va aproba suspendarea sa din partid, va ataca decizia în justiție. Mai mult, acesta susține că i s-a sugerat chiar să-și dea demisia din PNL, lucru de neacceptat în opinia sa. „Atunci când a candidat Frâncu la președinția partidului i-am spus că fără voturile mele nu va câștiga. Și așa a fost. În schimb, i le-am dat (voturile – n.r.) lui Buican. L-am ajutat sădevinășef peste liberalii din județ și, acum, uite răsplata De fiecare dată, când am fost într-o tabărănu am trădat. Atunci când am fost de partea lui Frâncu, am făcut o serie de lucruri, pe care el mi le-a cerut, pe care nu le-aș fi făcut în mod normal. Pe unele le regret. Dar, repet, mi-au fost impuse”, a conchis el.

Considerat un trădător, Ion Nicolae a fost executat politic. El susține că de mai mult timp colegii îl săpau la rădăcină, iar apariția în presă a documentului despre Pistol, zice el, le-a venit ca o mănușă. Adevărul cu privire la acest fapt nu-l vom afla, probabil, niciodată, însă , un lucru e cert: liberalul s-a transformat într-un „proscris” politic care a fost izgonit din PNL. Singura sa șansăde a mai apărea în spațiul public de acum încolo este săse urce în trenul că tre un alt partid. Care o fi următorul?