Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Invidia genereazăneîmplinirea

 

Istoria e plină de invidioși care în loc sămuncească pentru a câștiga iubirea și aprecierea dau în cap omului muncitor, luptător și gospodar. mă gândesc că acest mare defect incurabil le oferăo stare de bine, îi împlinește sau le creeazăo iluzie atotmulțumitoare. Se ascund oare în spatele meseriei uitând că și ei sunt tot ființe umane create și poartăîn ei aceeași moștenire adamică pe care o că răm cu toții de la celebra bucă țică de măr: păcatul reprezentat prin invidie, eroare, minciună? Așadar, roadele mărului se aflăîn noi, în sâmburele nostru cel mai adânc, dar Dumnezeu în îndurarea sa absolutăne-a dat și puterea autocontrolului. Ființa creată, din păcate, nu prea apeleazăla această abilitate, și pierzând contactul cu Binele Absolut nu cautăsărestaureze legătura pierdutăși își găsește satisfacția momentanăîn această caracteristică a șarpelui inițial(Invidia).

Exemplele curg gârlă: a început cu Cain cel ce a dorit puterea și aprecierea divină preferând să-și ucidăfratele care-i oferise Creatorului ce avea mai frumos în turmă; de ce a respins Neființa jertfa lui Cain -simplu-acesta a păstrat pentru el roadele cele mai frumoase, crezând că Dumnezeu se va mulțumi cu resturi

Și uite așa au apărut invidioșii Ce simt oamenii care acuzăpe nedrept arși de această patimălăuntrică ? Fericire?! Bucurie?! De ce ucid vecinul pentru capră? Își evidențiazămai ușor calitățile închipuite prin anihilarea calităților aproapelui?! Greșelile altora reale sau inventate le ridică statutul social sau le creeazădoar o stare de bine(iluzie)?

Așa a apărut acuzarea și culmea funcționeazălegal. Mai intereseazăadevărul!? Dacă da, ne permitem doar săcităm din proverbele biblice: ,,Omul de nimic, omul nelegiuit umblăcu neadevărul în gură, clipește din ochi, dădin picior și aratăpe alții cu degetele. Răutatea este în inima lui, urzește lucruri rele întruna și stârnește certuri. Șase lucruri urăște Domnul, și chiar șapte Îi sunt urâte: ochii trufași, limba mincinoasă, mâinile care varsăsânge nevinovat, inima care urzește planuri nelegiuite, picioarele care aleargărepede la rău, MARTORUL FALS CARE SPUNE MINCIUNI și cel ce stârnește minciunăîntre frați.