Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Instituțiile publice din Vâlcea „decapitate” de „ordonanța lui Boc”

 Puși între ciocan și nicovală

DEMISII ÎN LANÎ. Nu mai puțin de 33 de persoane de la Administrarea Domeniului Public, Poliția Comunitarăși Direcția de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Râmnicului au ales să-și păstreze pensia. Printre aceștia îi putem enumera pe Dumitru Îârdea, Anton Mițaru, Viorel Nicolaescu – director economic DADP, Gheorghe Nițu – director al Grădinii Zoologice Rm. Vâlcea și mulți alții

Zeci sau chiar sute de vâlceni vor fi afectați de ordonanța cabinetului Boc prin care se interzice cumularea de pensie și salariu de la stat. La ora actualăsunt multe instituții în Vâlcea care au devenit un adevărat „cimitir de elefanți”, instituții unde s-au aciuiat de-a lungul anilor mai multe cadre militare care au ieșit la pensie. Una dintre instituții este chiar Serviciul Județean de Pazădin cadrul Consiliului Județean Vâlcea care va rămâne în cel mai scurt timp fără conducere. La conducerea Serviciului se aflănu mai puțin de cinci persoane: un director, în persoana colonelului (r) Ion Crețan, trei comandați de grupăși un șef de detașament și un contabil șef. Toți au fost în cadrul armatei și beneficiazăîn momentul de Față de pensii substanțiale. Pe lângă asta, însă , în cadrul Serviciul Județean de Pazăsunt foarte mulți angajați care se aflăîn aceeași situație ca și șefii lor și din câte se pare ei sunt hotărâți sărenunțe la serviciu. Asta ar deregla bunul mers al Serviciului și ar crea mari probleme în asigurarea pazei la instituțiile din subordinea Consiliului Județean Vâlcea.

33 de funcționari din Primăria Râmnicului au ales pensia

O altăinstituție ce se confruntă cu aceeași situație este Primăria Râmnicului. Nu mai puțin de 33 de persoane de la Administrarea Domeniului Public, Poliția Comunitarăși Direcția de impozite și taxe au ales să-și păstreze pensia. Printre aceștia îi putem enumera pe Dumitru Îârdea, Anton Mițaru, Viorel Nicolaescu – director economic DADP, Gheorghe Nițu – director al Grădinii Zoologice Rm. Vâlcea și mulți alții. Conform spuselor primarului Mircea Gutău, anul acesta, primăria Râmnicului nu va mai organiza nici un concurs pentru ocuparea funcțiilor ce au devenit vacante, atribuțiile celor ce au ales pensia fiind redistribuite altor angajați. „Pe de o parte este binevenităaceastă ordonanțăpentru că astfel tinerii vor avea șansa să-și găsească un loc de muncă în administrație atunci când terminăo facultate. Anul acesta însă , din păcate, toate posturile sunt blocate și până anul viitor nu se va mai face nicio angajare” – ne-a declarat primarul Mircea Gutău.

Sistemul educațional, lovit și el de ordonanța lui Boc

Noua ordonanțăle dăbătaie de cap și cadrelor didactice pensionate, care își Continuă activitatea din lipsăde personal calificat în sistemul educațional. Sindicaliștii din învățământ cred că dacă dască lii pensionari vor renunța la catedre, necesarul de cadre didactice va fi asigurat de suplinitori necalificați. În județul Vâlcea, la ora actualămai sunt 29 de cadre didactice pensionare (în general educatori și învățători în mediul rural) cu normăîntreagăși 130 de profesori care mai predau la catedrădoar câteva ore. Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Florin Smeureanu considerăcă această măsurăluatăde Guvern nu este cea mai bunăsoluție pentru învățământul preuniversitar. Asta pentru că , spune el, în multe dintre localitățile vâlcene sunt posturi unde profesorii tineri nu vor săse ducă din cauza orelor puține și a salariului foarte mic.