Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Instanța l-a condamnat pe Nicolae Stănișor la 4 ani de închisoare

Primarul comunei Mateești are mari probleme cu legea

ACUZAT DE ULTRAJ. În data de 6 aprilie 2009, la Judecă toria Sectorului 5 București s-a judecat unul dintre multele procese în care primarul Nicolae Stănișor este implicat. Mai exact, este vorba de dosarul 1994/241/2007, al că rui obiect este infracțiunea de ultraj. În urmăcu un an, așa cum văinformam, primarul l-a bătut și insultat pe șeful postului de poliție din localitate, Gheorghe Îuicu, care i-a făcut plângere penală. De altfel, la înfățișare, pe lângă Gheorghe Îuicu, în calitate de parte vătămatăs-au prezentat și consilierul local agresat Ion Marin, inginerul primăriei Năpruiu Nicolae – și el o victimăa violențelor primarului și Direcția Silvică Vâlcea.

Împarte dreptatea cu pumnul

În mai multe numere ale ziarului nostru am informat opinia publică vâlceană că primarul comunei Mateești, Nicolae Stănișor, este certat de foarte multăvreme cu legea. Cu toate că deține o funcție publică , importantă, ce implică multăresponsabilitate și cumpătare în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii comunei, atitudinea sa ne dezvăluie, mai de grabă, un personaj brutal care împarte dreptatea După bunul plac, de multe ori cu pumnul, în perfectăcontradicție cu legea. Primarul este cunoscut ca un bătăuș fără pereche, care administreazăpumni și picioare – mai ceva ca un boxer – tuturor celor ce „îndrăznesc” să-l supere sau să-l contrazică . Aproape nimeni nu reușește să-i intre în grații, iar omul dovedește că are grave probleme de personalitate și moralitate. Așa se explică de ce, în acest moment, edilul este acuzat de maltratarea fizică și verbalăa unui polițist și a unui consilier local. În plus, primarul bătăuș este cercetat penal în peste 20 de dosare, pentru infracțiuni dintre cele mai grave.

Acum un an, primeam informația, de-a dreptul șocantă, că Stănișor a intrat în conflict cu alesul local, Ion Marin (PNL). Primarul l-a insultat, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, catalogându-l drept un „neisprăvit și un hoț”. Imediat După acest incident, consilierul l-a acționat în judecatăpe primar, sesizând Parchetul de pe lângă Judecă toria Horezu. Consilierul nu a fost doar agresat verbal de Stănișor, ci și fizic. Mărturie în acest sens, stăși o plângere a lui Ion Marin că tre Poliția Mateești, în care acesta susține că a fost lovit cu putere, în partea dorsală, chiar în sediul primăriei, de primarul nervos. Și mai grav, Marin povestește că primarul, plin de furie, a încercat să-i zdrobească mâna în ușă. Seria agresiunilor înfăptuite de Stănișor nu se oprește, însă , aici. Tot în 2008, individul a intrat în conflict și cu Gheorghe Îuicu, agentul-șef al Poliției Mateești, care și el a sesizat Parchetul de pe lângă Judecă toria Horezu pentru ofensele ce i-au fost aduse. Polițistul mărturisește că a intervenit pentru a aplana un conflict ce se iscase între primar și inginerul agronom Nicolae Boiangiu. Deși a fost animat doar de intenții bune, polițistul a primit de la Stănișor o bătaie sorăcu moartea, pentru „tupeul” de care a dat dovadă. Omul legii povestește că Stănișor s-a năpustit asupra sa, insultându-l și lovindu-l cu pumnii și picioarele, urlând din toți rărunchii săiasădin primărie. Ca săscape de furia bătăușului, polițistul a fost nevoit săintre într-un alt birou, sugerându-i lui Boiangiu săplece din calea sa.

Curtea de Conturi cere explicații primarului neglijent

Cea mai gravăacuzație care i se aduce este aceea de abuz în serviciu. În cazul în care această infracțiune se dovedește a fi adevărată, primarul-bătăuș riscă ani grei de închisoare. Tot acum un an, Ocolul Silvic Horezu a sesizat Parchetul de pe lângă Judecă toria Horezu cu privire la faptul că primarul împreunăcu o cunoștințăde-a sa, Dumitru Trăscă u, au tăiat ilegal, cu un buldozer, din Fondul Forestier național UP II Alunu, arbori de esențăde salcâm, construind aici un drum cu o lățime de 5 metri și o lungime de 684 metri. Pădurea tăiatănu era marcatăsilvic și se aflăîn administrarea Ocolului Silvic Horezu. Deși, primarul a spus că pentru a efectua tăierile de arbori din aceea zonăa cerut acordul Consiliului Local Mateesști, în fapt, acest lucru nu s-a întâmplat niciodatăconform declarațiilor aleșilor locali. Materialul lemnos tăiat de Trăscă u la rugămintea lui Stănișor are volumul de 19,631 mc., iar prejudiciul, nerecuperat încă , se ridică la valoarea de 1354 lei.

În rândurile de mai sus am enumerat doar o parte din lungul șir de ilegalități de care este acuzat primarul Nicolae Stănișor, un individ care manifestăo agresivitate verbalăși fizică nefirească .

Nicolae Stănișor este acuzat de membrii Consiliului Local Mateești că a impus un management dezastros la primăria comunei. Alesul local, Eugen Simion (PSD), a făcut o serie de dezvăluiri șocate cu privire la mișmașurile făcute de acesta cu banii publici. El spune că primarul a devenit un mic dictator local, care face legea în comunăDupă bunul plac, fără a ține seama de deciziile și propunerile consilierilor locali. Una dintre cele mai grave acuze care i se aduc primarului pecist este aceea de deturnare de fonduri. Consilierul Simion Mateescu spune că la sfârșitul lunii august a anului trecut, Primăria Mateești a primit de la Consiliul Județean Vâlcea, în urma unei rectifică ri de buget, suma de 1,5 miliarde lei vechi cu destinația precisă: lucrări de reabilitare a drumurilor din comună. Batjocorind legea, edilul a întocmit o expunere de motive, supusăaprobării consilierilor locali, în care împarte sumele alocate de CJ După bunul plac, explicând că din acești bani trebuie săplătească și alte datorii ale primăriei. În concluzie, primarul Stănișor a deturnat fondurile publice care au fost alocate în cu totul alt scop. Nicolae Stănișor, din cei 1,5 miliarde alocați, repetăm, exclusiv pentru reabilitarea drumurilor, edilul a cheltuit, în acest sens, doar 800 milioane lei vechi.

Mai mult decât atât, tot în numerele anterioare ale publicației noastre văaduceam la cunoștințăfaptul că în Într-unul din numerele trecute ale publicației noastre redactorii VOCEA VÂLCII trăgeau un semnal de alarmăși cu privire la faptul că în actele contabile ale Primăriei Mateești domnește haosul, pentru că , de luni bune, primăria nu are angajat un contabil. De altfel, informațiile pe care le prezentam cititorilor la acea dată, au fost confirmate și de un raport al Curții de Conturi ale că rui concluzii, vizavi de activitatea lui Nicolae Stănișor, sunt de-a dreptul zguduitoare, cu un puternic iz penal. Așadar s-a constatat că la Primăria Mateești nu au fost întocmite registrele contabile, prevăzute de legislația în vigoare. Mai mult, nu au fost prelucrate, lunar, nici extrasele de cont pentru plăți și venituri, precum și celelalte documente în vederea efectuării analizei contabile a operațiunilor economice ce au avut loc. Mai grav decât atât, la Primăria Mateești nu a fost întocmit, potrivit legii, nici bilanțul contabil la sfârșitul anului 2008, document prin care se prezintăelementele la activ, datorii și capitalul propriu aparținând instituției la sfârșitul perioadei de raportare.

Îl așteaptăînchisoarea?

Fișa sa de cazier judiciar aratăcă Nicolae Stănișor a mai fost condamnat la un an și jumătate de închisoare, însă a fost reabilitat de drept și că , de-a lungul vremii, a primit mai multe amenzi administrative pentru numeroasele abuzuri în serviciu, săvârșite în cei trei ani și jumătate de mandat. Cuantumul amenzilor se ridică la peste 35 milioane lei vechi. În plus, în data de 26 mai 2008, Nicolae Stănișor a fost dus de trupele speciale la Judecă toria Sectorului 5, pentru că a refuzat săse prezinte, de trei ori, consecutiv, la unul dintre numeroasele procese în care este implicat.

În data de 6 aprilie 2009, la Judecă toria Sectorului 5 București s-a judecat unul dintre multele procese în care primarul Nicolae Stănișor este implicat. Mai exact, este vorba de dosarul 1994/241/2007, al că rui obiect este infracțiunea de ultraj. După cum văinformam și în rândurile de mai sus, primarul l-a bătut și insultat pe șeful postului de poliție din localitate, Gheorghe Îuicu, care i-a făcut plângere penală. De altfel, la înfățișare pe lângă Gheorghe Îuicu, în calitate de parte vătămatăs-au prezentat și consilierul local agresat Ion Marin, inginerul primăriei Năpruiu Nicolae – și el o victimăa violențelor primarului și Direcția Silvică Vâlcea. Potrivit informaților postate instanța de judecatăde la București l-a condamnat pe primarul vâlcean la 4 ani de închisoare, urmând ca, în curând, săse dea și o soluție definitivăîn acest caz. În cazul în care va face pușcă rie la Mateești se vor organiza alegeri anticipate pentru alegerea unui nou primar.